Foto bij Na het einde - FanFiction schrijfwedstrijd

Opdracht 1:
Legendes en mythes: iedereen is ooit wel eens in aanraking gekomen met een van deze fenomenen. Vaak hebben legendes (en sommige mythes) een historisch aura. Daar ligt nu de uitdaging voor jullie: steek een bekende (of niet zo bekende) legende of mythe in sciencefictionjasje. Wat wil dit zeggen? Zoals de opdracht al zegt: je neemt een legende, of mythe en zorgt ervoor dat deze zich niet langer in het verleden afspeelt, maar wel in de toekomst.

Wil jij Aeneas een ruimtereis laten maken in plaats van een reis van Troje naar Italië, en ontmoet hij tijdens zijn avontuur misschien een knappe alien, die toevallig Dido heet? Dat kan! Gaat Orpheus zijn geliefde Eurydice terughalen uit een buitenaardse gevangenis in plaats van uit de onderwereld? Even goed. Is de liefde tussen Romeo en Julia onmogelijk omdat Julia een robot is en Romeo een mens van vlees en bloed? Geweldig! De mogelijkheden zijn onbegrensd! Wees origineel en verras ons.

Ik heb gekozen voor de mythe over Hades en de daarbij behorende Onderwereld. Al ontelbare jaren zorgt Hades voor de doden in zijn rijk - dus ook in de toekomst, in het jaar 3028. Als een dood persoon aankomt in de Onderwereld wordt die door de drie rechters naar één van de drie delen van het rijk gestuurd, samenhangend met hoe die persoon geleefd heeft.
Kleine side-notes bij mijn verhaal:

* De planeet waar het verhaal zich afspeelt heet 'Marwolaeth' wat dood betekent in het Wels
* De auto waar mijn personage in rijdt is van het merk Frenault: Ford en Renault. Die twee hebben honderden jaren geleden hun hoofden samen gestoken om met het nieuwste gadget buiten te komen: de zwevende auto, die voortbeweegt op zandkorrels.

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen