En we gaan verder!

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (4)

  • SelenaGomez1

    Als antwoord op de vraag:
    Ja, dat kan! Kijk naar jou en Noah, het was ook een vriendschap uit noodzaak. Jullie wisten vrijwel weinig over elkaar toen jullie - zo goed als gedwongen - vriendschap sloten. En naarmate jullie elkaar beter leerden kennen beseften jullie dat het niet echt uit noodzaak was, maar meer het lot. (Ja, ik geloof in het lot.) Het lot dat ervoor zorgde dat jullie vrienden werden, en niet het feit dat jullie ertoe gedwongen werden (:

    7 jaar geleden
  • ZeroHorizon459

    Natuuuuuurlijk kan dat! Dat spreekt toch voor zich? Noodzakelijke vriendschap kan echt worden, dat is ook gewoon logisch. Zelf heb ik eerder voorgehad dat vriendschap uit noodzaak eindigde in een vriendschapsbreuk met een persoon, maar daar ben ik ook al weer bovenop. :P

    7 jaar geleden
  • Histoire

    Oei, ja dat was een misverstandje. (:
    Ik denk dat het altijd aan de persoon zelf is, om de muur af te breken en de ander toe te laten, niemand kan dat voor jou doen. Ik denk alleen met muren dat je ze stap voor stap een laagje moet afbreken. Ik heb geen probleem met mijn ware ik te laten zien, maar ik heb wel moeite om gevoelens voor jongens nog toe te laten. Ik kom altijd hetzelfde tegen. Ze vinden mij tof en aantrekkelijk en dan slaan hun hormonen op hol en beginnen ze te flirten en een band op te bouwen, omdat ze het niet kunnen laten, tot ze ineens merken dat ze teveel zijn beginnen voelen, omdat er al die tijd nog een ander meisje op de achtergrond was. Een vriendin, of bijna vriendin. Dan negeren ze me ineens uit het niets en laten ze mij heel gekwetst, hopeloos en verward achter (in gevallen dat ik niet wist dat er al die tijd nog een ander was). Keer op keer, op keer, op keer kom ik dat tegen. Mijn eerste reactie is dus paniekeren als een jongen signalen begint af te geven dat hij me leuk vindt en op mijn gevoelens begint in te spelen. Ik laat ze liever niet toe en ben blij met die muur. Het is goed om je hart niet zomaar open te gooien, zonder dat je genoeg van iemand af weet. Een muur houdt pijn buiten en het is aan jouw om die zelf af te breken inderdaad, bij een persoon die genoeg bewezen heeft dat hij te vertrouwen is. Van mensen het voordeel van de twijfel geven, ben ik echter geen fan meer. Zodra ik een vertrouwde rode vlag zie tegenwoordig, zorg ik dat ik zo snel mogelijk wegren om de tumult te voorkomen ipv te genezen.

    Qua vriendschap uit noodzaak in echte vriendschap. Zeer zeker. Ik heb mensen waarmee ik nu bevriend ben, waarmee ik meteen een super goede klik had en we al bevriend waren na gesprek twee. Ik heb ook mensen waar het eerst totaal niet mee klikte, maar veel tijd samen door te brengen en veel samen mee te maken, schept ook een diepe band.

    7 jaar geleden
  • Samanthablaze

    Kan een vriendschap die eerst ontstaan is uit noodzaak, veranderen in een echte vriendschap?

    Ja, natuurlijk kan dat! Dat komt vaak genoeg voor, ook bij mij. Je gaat immers vanzelf meer en meer om elkaar geven, voor je het weet is een echte vriendschap ontstaan. Het is natuurlijk wel afhankelijk van wat jij in een vriendschap zoekt...

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen