Zombies


Setting:

Je houdt ervan of je doet het niet, maar het blijft een feit dat zombies de filmwereld hebben overgenomen. Hier gaat het echter niet over film, maar over een verhaal. Kun jij met woorden de horror duidelijk maken? (Of gooi je het over een heel andere boeg, en zien we net geen druppel bloed in jouw verhaal terugkomen?)

Deze opdracht is zo simpel als wat: ik wil minstens één zombie zien. Hoe je het woord opvat, is volledig aan jouw creativiteit. Is een zombie een levende dode die uit is op hersenen? Geweldig! Is jouw zombie iemand die besmet is met een virus, compleet gek wordt en mensenvlees begint te eten? Even goede vrienden. Zorg er wel voor dat het duidelijk een zombie is, welk aspect je gebruikt om dat duidelijk te maken, is volledig aan jou!

Opdracht:

Deze opdracht is iets minder vrij dan de vorige. Er zijn namelijk verschillende vereisten, die jullie moeten zien te combineren in één geheel:

1: Jouw hoofdpersonage is een jongeman van 20, die grootse dromen had, maar helaas vervloekt is met het tragische 'klunzigheid'. Kort gezegd: jouw hoofdpersonage is een grote kluns. Uit die klunzigheid zich in iets kleins, of speelt het net een hele grote rol? De keuze is aan jou.
2: Er komt een tragedie voor in je verhaal. De tragedie mag je op eender welke manier in het verhaal verwerken. Opnieuw maakt het niet uit of het een grote of een kleine rol speelt in het verhaal. Daarnaast mag de tragedie zowel in het verleden van je personage(s) gebeurd zijn, of in het 'nu' gebeuren.
3: Last but not least, staan bij deze opdracht de personages centraal, hier is dan ook een apart puntje bij jij de puntenverdeling. Een kort verhaal bevat meestal vlakke personages, maar ik wil dat je personages er staan. Ik moet je personages zien als een individu, ik moet als het ware weten wie wat zou zeggen zonder de 'zei...' erachter te lezen. Hier gaat het vooral om de inhoud van het personage. Natuurlijk houd ik je niet tegen om het uiterlijk ook te beschrijven, maar dit is niet hetgeen waar ik op let. Ik verwacht ook dat je minstens drie personages in je verhaal hebt. (Een zombie telt ook als een personage als je meer dan tweehonderd woorden aan eenzelfde zombie besteedt, en hij ook echt een rol speelt in het verhaal, en dus niet gewoon 'decoratie' is.)

Eisen:

x Het minimum voor deze opdracht is 700 woorden, het maximum 1800*,
x Je levert in voor maandag 9 januari 23u59 (met eventueel nog vier dagen uitstel),
x Je levert in door mij via PB een link te sturen met het betreffende hoofdstuk,
x Er komen één of meerdere zombies voor in je verhaal, er zit een (kleine of grote) tragedie in verwerkt en je hoofdpersonage is een kluns,
x Je verhaal telt minstens drie personages.
x Je verhaal is een OP,
x Je verhaal heeft een titel,

*Je mag honderd woorden over het maximum gaan. Zit je meer dan honderd woorden boven het maximum, gaat er per 20 woorden één punt af van 'Het houden aan de opdracht'. Onder het minimum gaan is niet toegelaten: voor iedere 20 woorden die je onder het minimum zit, gaat er één punt af van 'Het houden aan de opdracht'. (Bij deze opdracht ligt het minimum opzettelijk laag, omdat ik het zelf ook vrij moeilijk vind en omdat niet iedereen een even grote fan is van zombies.)

Puntenverdeling:

x Originaliteit (zombie(s)): -/20
x Originaliteit (verhaallijn): -/10
x Personages: -/15
x Spelling en grammatica: -/10
x Opbouw van het verhaal: -/10
x Het houden aan de opdracht: -/20
x Spanning: -/15

Ik denk dat dit een vrij uitdagende opdracht is, maar ik denk dat het wel mag, aangezien dit de laatste opdracht is voor de finale!

Extra:

Heb je de opdracht snel afgerond, of heb je even niets om handen tijdens de jureerperiode, dan is er altijd een extra om je bezig te houden! De extra bij deze opdracht is als volgt:

De regering heeft de perfecte oplossing gevonden voor de 'dure' ter dood veroordeelden. Beschrijf deze oplossing door de ogen van gevangene die 1) niet weet wat er met hem zal gebeuren, 2) een geheime, verboden en homoseksuele relatie heeft met een cipier.

Veel succes en vooral veel plezier met het schrijven!

Reageer (5)

  • Square

    Ohhh God, zombies. Ik ben er geen groot fan van, maar dat maakt deze opdracht juist wel leuk, want ik heb ze dus ook nog nooit geschreven. (nerd)

    7 jaar geleden
  • Florets

    Ohhnee dat word weer dagenlang nagelbijten op een verhaal waar ik een beetje tevreden mee kan zijn xD

    7 jaar geleden
  • SelenaGomez1

    Nou ja, laatste ronde...
    Laatste opdracht voor de finale!

    7 jaar geleden
  • SelenaGomez1

    Yeah!! Laat de laatste opdracht nu net de beste zijn! (:

    7 jaar geleden
  • Pinguino

    Ik heb een haat/liefde verhouding met zombies, dus ik ben héél benieuwd naar de inzendingen!

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen