Bij de boerderij waar Rebecca s'nachts altijd sliep is brand geweest. Rebecca haar ouders hebben een villa geërfd. Toen was alles weer goed. Nu heeft Rebecca en hengst gekregen van haar ouders. Maar dan komen er financiële problemen. een rare man belt aan en zegt dat hij een halfbroer is een eist een deel van de erfenis....

Rebecca heeft sinds kort een jonge hengst gekregen. Ze noemt hem zayn. Zayn is 5 jaar oud, en een andalusiër. Hij is heel knap. Alleen ze moet hem nog inrijden. En dat kan nog wel een flinke klus worden. Zayn is heel sterk en eigenwijs. Dus moet Rebecca heel veel trainen. Rebecca is dan ook de hele dag buiten, en als ze binnen is eet ze of slaapt ze. Haar ouders zijn wel blij dat ze zoveel buiten is. Alleen af en toe missen ze haar wel hoor. Ook deze dag is Rebecca weer buiten met Zayn. Ze legt heel voorzichtig een zadel op zijn rug. Maar dat staat zayn niet toe. Hij racet ervandoor. Hij laat het zadel alle kanten van de grote bak zien. Rebecca lacht erom. Dan staat zayn stil. Het leek even of hij eindelijk doorhad dat het zadel vastzat aan hem, en het zadel er echt niet zomaar af zal vallen. Maar dat was het niet. Hij hoorde iets. Het was de bel. Voorzichtig haalde Rebecca het zadel eraf en liet zayn even rondrazen in de bak. Rebecca sloop op haar tenen naar de hal. In de muur zat altijd een gaatje waardoor ze alles kon zien. Ze zag haar moeder naar de deur lopen. De deur ging open. En daar stond hij. Een jongen van dezelfde leeftijd als Rebecca. Hij had donkerblond haar en heldere blauwe ogen. Ook was hij een beetje getint. Rebecca was zo verbaasd dat ze per ongeluk een vaas omstootte. Oeps! Nou ja, die was toch niet mooi. Rebecca, ben jij dat? Vroeg haar moeder. Eeuh.. Ja!? Er is iemand voor de deur en ik moet de koekjes in de gaten houden. Regel jij dit even? Rebecca kon er nu niet meer onderuit. Ze moest met die jongen praten. Dus liep ze aarzelend naar de deur. Hallo? Zei ze. De jongen stelde zich voor als pim. Ik ben Rebecca. Zei Rebecca iets verlegen. Is er iets? Eeh ja. Zei pim. Ik ben je buurjongen, en ik hoorde dat jullie hier nog maar net wonen. Oh. Zei Rebecca. Lust je cola? Ja hoor. Zei pim. Kom maar verder dan. Pim ging zitten op Rebecca's lievelingsstoel. Maar dat maakte niet uit, want Rebecca had niks door. Ze was helemaal overdonderd. Haar moeder kwam koekjes brengen. Toen ging weer de bel. nu deed haar vader open. Rebecca zag niet wie het was. Ze stond op en zei: wil je zayn en jedi zien? Dat wilde pim wel.

Pim en Rebecca liepen door de achtertuin naar de stallen. Rebecca begon haar rondleiding bij de stallen. Hier staat jedi. Wees ze. Dat is mijn paard. Jedi is 10. Ze is een Friese merrie. Je mag zo wel even op haar rijden. Bij de volgende stal zei ze: en dat is het paard van mijn moeder, ook een fries. Dat is tjitske. Mijn vaders paard staat ernaast, bouke. Ze liepen naar de wei. Daar stonden twee Shetlanders tussen 5 andere schapen. Dat zijn Billy en coockie. Zei Rebecca. Bij de bak bleef ze weer staan en zei vol trots: en dit is mijn andalusische hengst Zayn. Pim leek het naar zijn zin te hebben. Nadat pim even op jedi heeft gereden kwamen ze weer terug de woonkamer in. Rebecca's moeder had behuilde ogen en haar vader keek nors. Pim zei gauw: ik ga weer naar huis. En dat deed hij ook. Nu waren ze weer met zijn drieën. Haar vader zei: er was net een man die beweerde dat hij een halfbroer van mij is. Hij eist een deel van de erfenis.

(wordt vervolgd)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen