Wiiieeeej, weer een bescheiden stapeltje beoordelingen! Good job, everyone! ♥

Opdracht 4: Niet meer dood
Door: Necessity
Totaal aantal punten: 70/100

Originaliteit (zombies) 13/20

Dat er zombies in je verhaal zitten kan ik eigenlijk niet ontkennen. Mensen die spontaan weer terugkomen uit de dood, dat zijn gewoon zombies, geen discussie. Maar toch vind ik het erg moeilijk om dit onderdeel te beoordelen, want ik weet eigenlijk niets over jouw zombies. Wel over hoe ze ontstaan en wat de ‘geesten’ van tevoren denken voordat ze teruggaan naar de aarde, maar de zombies zelf? Wat als ze eenmaal op aarde zijn? Hoe zien ze eruit? Hoe zijn ze? Hongerige, grommende lijken of zijn ze eigenlijk heel normaal? Of juist geen van beide, maar iets heel anders? Dit blijft open en dat vind ik echt heel jammer. Er is een zin die suggereert dat ze weer gewoon ‘leven’ en herenigd worden met hun familie en dan wat… happy end? Hun lichamen moeten allang verteerd zijn, of misschien zijn ze zelfs gecremeerd… hoe gaat het daar dan mee? Misschien stel ik teveel vragen, maar dat komt omdat ik eigenlijk nergens een antwoord op krijg.

Originaliteit (verhaallijn) 10/10

Qua verhaallijn ben je dus wel heel erg origineel. Dat je zombies niet uitgewerkt zijn geeft niets voor dit onderdeel, want daar gaat het niet om. Ikzelf vind het echt heel erg leuk dat je het vanuit een andere kant hebt aangepakt. Niet vanuit het oogpunt van de zombie of van de familie, maar vanuit het oogpunt van een toekomstige zombie die wéét dat hij dood is en weer teruggaat naar de aarde, of waar dan ook. Dat heb ik nog niet eerder gezien en vind ik echt megatof en vooral ook heel erg interessant. Het is ook zeker een verhaal wat ik zou lezen mocht het uitgewerkt zijn.

Personages 10/15

Je hebt drie personages, waarvan ik er twee erg leuk vind en over één maar heel weinig weet. Frank. Waarom weten we zo weinig van Frank? Hij is je hoofdpersoon! Natuurlijk moet je de andere personages nooit vergeten, maar je hoofdpersoon is echt belangrijk. Vooral in de situatie waarin hij zit – ik verwacht meer te lezen over zijn verleden, zijn familie, hoe hij erover denkt, wat hij voelt… met je hoofdpersoon valt of staat je verhaal over het algemeen. Nu is dat bij jou niet zo extreem omdat ik je idee gewoon erg goed vind en je dat ook goed uitgewerkt hebt. Het is natuurlijk maar een kort verhaal. Als je verhalen langer gaat maken moet je echter niet vergeten om voldoende aandacht te besteden aan je hoofdpersoon.

Spelling en Grammatica 9/10

Hij is wel schattig he? -> Hij is wel schattig, hè?

Verder moet ik zeggen dat ik het ‘mate’ van Ashlee wel wat irritant vond. Vooral omdat het een Nederlands verhaal is. Het lijkt totaal niet op zijn plek, ondanks dat je beschrijft dat ze echt nog een accent heeft. Als ze Engels zou spreken was het al anders en vooral ook logischer om af en toe een ‘mate’ erin te gooien. Maar hier werkt het gewoon niet helemaal. Het woordje ‘kid’ is weer een ander verhaal. Dat loopt wél, omdat dat hier in Nederland ook wel gebruikt wordt. Ik zal hier geen punten voor aftrekken, maar het is wel iets om over na te denken.

Opbouw van het verhaal 7/10

Je verhaal start ietwat traag op. Dit komt mede door de verwarring, eigenlijk, die de intro bij mij oproept. Ik verwacht een verhaal te lezen over zombies, maar kom in het hiernamaals terecht. Ik zag eigenlijk niet hoe je dat terug kon koppelen naar de zombies en daardoor las het was moeilijker. Ook geef je eerst aandacht aan de twee andere personages. Heel leuk, maar misschien was het beter geweest als je de verhaallijn iets sterker had neergezet voordat je Ashlee en Clark ging uitwerken. Het is heel belangrijk (en heel lastig!) om de lezer vanaf het eerste moment te boeien. Dat is bij jou niet helemaal gelukt.
Maar… dan gaat je verhaal verder en begint het me wel echt te boeien. Het tweede deel is goed en loopt lekker. Het staat alleen niet helemaal in verhouding tot het eerste deel.

Het houden aan de opdracht 12/20

De kleine punten van het verhaal zitten er allemaal in, daar heb ik niets op aan te merken. Er is een tragedie, je personage is een kluns, je hebt drie personages en je hebt meer dan 700 woorden geschreven. Allemaal goed. Dan zijn er wat punten die wat discutabel zijn, zoals de zombies. Ja, er zitten zombies, maar… het voelt niet als genoeg. Je noemt dat er zombies zijn en dat Frank een zombie gaat wórden, maar we krijgen eigenlijk helemaal niet te maken met een zombie zelf. Of een beschrijving daarvan. Nu was dat ook niet specifiek de opdracht en ga ik ook zeker niet een boel punten hiervoor aftrekken, maar ik mis toch wel een stuk.
Als laatste de sci-fi. Die mis ik. Dit is namelijk pure fantasie en maar heel weinig sci-fi. Dat zou niet erg zijn als het echt alleen om die zombies ging, maar dit is natuurlijk wel een sci-fi wedstrijd. Probeer dat in gedachten te houden!

Spanning 9/15

Die mis ik ook. Hij is niet geheel afwezig want er zitten zeker spannende elementen in je verhaal, maar het komt niet tot een goed einde. Er is geen climax. Je werkt toe haar het moment dat Frank wakker wordt op aarde, maar voor mij is dat geen climax of goed slot. Het voelde heel erg als het begin van het verhaal. Maar het was het einde. Zo zonde, want ik wil zó graag weten hoe het dan op aarde is en hoe zijn familie zal reageren, enzovoorts. Doordat je naar mijn idee op een verkeerd moment bent gestopt mis ik een hele hoop spanning.


Opdracht 4: De Supermarktstelling
Door: Underscore
Totaal aantal punten: 49/100


Originaliteit (zombies) 8/20

Ik heb heel erg het gevoel alsof er iets is misgegaan in de communicatie. Ik mis zombies! Waar zijn ze? Op het eind blijkt dat het een groepsnaam is? Maar… dan gaat het dus niet over werkelijke zombies maar gewoon een titel. En het staat ook niet centraal in je verhaal. Dat was ook niet helemaal de opdracht, maar toch moest het over zombies gaan. En ze zitten er ook wel in… maar… jeetje, je maakt het me hier wel lastig, hoor. Uiteindelijk kan ik je toch niet al te veel punten geven, omdat dit geen zombies zijn, maar het gewoon een titel is.

Originaliteit (verhaallijn) 5/10

Het is leuk, maar daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. Er springt niets uit, het voelt redelijk veilig en vaag origineel. Ik denk dat dit het soort verhaal is wat je wel graag leest in je vrije tijd maar ook zonder moeite weg kan leggen als je iets anders moet doen. Het is dus heel gemiddeld. Niet bijzonder nieuw, maar ook niet vreselijk cliché.

Personages 8/15

Ook hier ben ik niet helemaal tevreden. Er zijn drie personages, dat wel. Maar de bedoeling was om echt te focussen op de inhoud van de personages en dat mis ik. Ik vind Mev, als hoofdpersoon, nog erg magertjes. Roran is iets beter, maar omdat Mev hem eigenlijk niet kent, leren wij hem ook niet kennen. Er wordt veel gepraat, maar niet ingegaan op wie ze nu eigenlijk zijn. En Warren zit er jammer genoeg te kort in om echt indruk te maken.

Spelling en Grammatica 3/10

Waarom ik ja heb gezegd. Dat weet ik ook niet. -> Tussen deze twee zinnen hoort een komma, geen punt.
Nou Fuck die volgende generatie! -> Hier hoort een komma tussen ‘nou’ en ‘fuck’ en ‘fuck’ is met een kleine letter.
'Mev liggen!' Schreeuwt Roran ineens -> Eigenlijk weer hetzelfde verhaal. Tussen ‘Mev’ en ‘liggen’ hoort weer een komma. Lees je verhaal goed na! Het helpt om het hardop te lezen, dan hoor je eigenlijk bijna vanzelf of er wel of geen komma hoort.
THG -> Als het gaat om The Next Generation dan moet dit TNG zijn en niet THG.
staat ik grote -> staat in grote
Je maakt eigenlijk heel vaak dezelfde fouten als het gaat om komma’s. Vergeet niet je verhaal goed door te lezen!

Opbouw van het verhaal 5/10

Je verhaal loopt verder wel goed. Er zit tempo in en er is actie en interactie. Toch zijn er nog een heleboel losse eindjes. Dat je in een inzending van max. 1500 woorden losse eindjes hebt is natuurlijk niet vreemd, maar nu is er eigenlijk nog niet veel duidelijk. Mev gaat het verzet in en daar werk je naartoe. Maar dan…? In mijn ogen begint het verhaal dan pas net.

Het houden aan de opdracht 9/20

Het belangrijkste onderdeel van deze opdracht miste en dat kost je een hoop punten. Ik ben gewoon niet tevreden over de zombies. Ik denk dat het beter was geweest als je vanaf het begin al had gesproken van een de rebellen genaamd de Zombies. Als je ze meer had benoemd waren ze veel meer een onderdeel geweest van het verhaal. Nu is het een kleine bijzaak en nog twijfelachtig ook. Je personages zelf zijn ook niet echt voldoende uitgewerkt. Voor de rest doe je het wel goed, maar dit zijn gewoon belangrijke punten.

Spanning 11/15

Er zat zeker wel spanning in je verhaal, maar het was misschien niet helemaal goed verdeeld. Je had een hele mooie kans om midden in de actie te starten, maar die kans pak je net niet. De spanning komt later wel weer terug, maar ik zit niet op het puntje van m’n stoel.


Opdracht 4: Ben jij vermist?
Door: Azraq
Totaal aantal punten: 41,5/100


Originaliteit (zombies) 10/20

De zombies zitten heel duidelijk in je verhaal, maar ze zijn niet origineel. Eigenlijk kan dit zo The Walking Dead in. Daar ben ik ontzettend fan van, maar het was natuurlijk de bedoeling om zelf een vernieuwende soort zombie te bedenken!

Originaliteit (verhaallijn) 5/10

Dit was echt pittig en ik zal je heel eerlijk vertellen waarom: ik snapte er eigenlijk niks van. Het leek een enorme warboel en eigenlijk kon ik het maar heel erg slecht volgen. Er zaten leuke elementen in, maar het voelde niet als een geheel. Hierdoor is het heel moeilijk om je verhaal te beoordelen. Daarnaast gebeurde er aan de ene kant heel erg veel tegelijk, maar uiteindelijk ook weer helemaal niks. Je verhaal eindigt namelijk met een soort anti-climax. Je hebt geprobeerd om twee verhaallijnen in één te krijgen, maar het heeft helaas niet goed uitgepakt.

Personages 5/15

De bedoeling was om je personages inhoud en diepgang te geven. Toen ik bij dit onderdeel kwam van de beoordeling moest ik je verhaal eigenlijk teruglezen om te kijken wie er ook alweer in voorkwamen en even natellen of het er wel drie waren. Dat zegt al een heleboel, want ze hebben dus geen diepe indruk achterlaten. Ik ken ze eigenlijk nog steeds niet en dat was wel de opdracht.

Spelling en Grammatica 1,5/10

Ik lachte. Stond op. -> Hier moet nog een komma tussen!
kip zal gooien. -> zou, in plaats van zal. Het is verleden tijd.
een simpele wok gerecht was -> simpel, zonder extra –e.
Je wisselt een paar tussen verleden tijd en tegenwoordige tijd in dezelfde zin, of in een zin waar je juist niet van tijd moet wisselen.
die velgroene ogen -> felgroen.
zaten Je beten -> hier moet een komma tussen.
Een ziekte dat zich had ontwikkeld in deze omgeving. Had eerst de zwakken beïnvloed -> Dit moet denk ik één zin zijn. Het loopt niet lekker.
bepaalde genen in het lichaam was er zwak tegen. -> ‘waren’ in plaats van ‘was’.
mee?!? -> Niet per se een enorme fout, maar ik zou het houden op één vraagteken en één uitroepteken. Anders komt het nogal over als ‘chattaal’ of zo, snap je.

Opbouw van het verhaal 2/10

Zoals eerder genoemd snapte ik niet veel van je verhaal. Omdat ik er hierdoor niet goed in kwam was het ook erg lastig om een soort opbouw te voelen. Je focuste niet op één punt in het verhaal, maar een heleboel. Je hebt zoveel proberen te schrijven in die 1500 woorden. Leuk, gedurfd, maar ook erg moeilijk. Het kan een verhaal heel spannend maken maar het kan ook dat het tempo er helemaal uitgehaald wordt en dat is helaas bij jou het geval.

Het houden aan de opdracht 11/20

In principe zit alles erin, maar toch… het is niet voldoende. Het is alsof ik ga lunchen, om een broodje beenham vraag en vervolgens één armzalig plakje erop krijg. Het zit erop en technisch gezien is het ook een broodje beenham, maar je mist toch een hele hoop, want nu smaakt het een stuk minder. Kun je merken dat ik honger heb? Ik ga zelfs verhalen vergelijken met broodjes. Wauw. Anyway, back to the point. Het is dus niet meer dan een magere voldoende, eigenlijk. Het is er, maar ik mis zoveel.

Spanning 7/15

Er zitten momenten in van spanning, maar die zag ik pas echt toen ik je verhaal een aantal keren terug las. Ik raad je echt aan om bij de volgende opdrachten je te focussen op één verhaallijn. Dat gaat echt veel beter! En dan kun je mooi de personages uitwerken, spanning opbouwen en tot een prachtig einde komen!


Opdracht 4: Het ellendige leven van Tom
Door: Krolock
Totaal aantal punten 80,5/100


Originaliteit (zombies) 15/20

Leuk, zo’n oma. Kom je iedere dag gezellig langs wil ze niets liever dan je arm eraf bijten. Fijn! Maar, nu even serieus, natuurlijk. Je zombies zelf zijn niet erg denderend. Dankzij de setting is natuurlijk heel anders dan het gemiddelde zombie verhaal, maar toch… bijtende, grommende en kwijlende monsters zijn natuurlijk wel het stereotype zombie. Er zitten echter ook wel een paar leuke dingen in, zoals de ouderen die spontaan, zonder aanleiding, lijken te veranderen. Daar wil ik wel meer over weten!

Originaliteit (verhaallijn) 6/10

Mijn eerste reactie was eigenlijk: wat kort. Als je het nog meer had uitgewerkt dan was er vast ook meer spanning. Ik zie namelijk een hoop potentie, maar het voelt erg kort. Alsof je niet veel tijd had of niet veel inspiratie. Heel erg jammer, want ik zou graag meer willen weten over de zombies en hoe dit zich verder allemaal gaat ontwikkelen. Want nu leek het nog vrij veilig.

Personages 12/15

De drie personages zaten er in, maar daarvan vond ik er maar twee echt goed uitgewerkt. Onze lieve oma met kannibalistische trekjes zei natuurlijk niet zoveel, maar daardoor miste ik ook wat inhoud bij haar.

Spelling en Grammatica 8,5/10

wat de je nou -> wat ‘doe’ je nou, moet het denk ik zijn.
“Het spijt me oma.” -> Ik zou tussen ‘me’ en ‘oma’ nog een komma neerzetten.

Opbouw van het verhaal 8/10

Ik vind jouw schrijfstijl echt ontzettend fijn lezen en dat doet zoveel voor de rest van het verhaal. Ja, het ging snel, het was kort, maar het las vlot, liep lekker en je had geen ellenlange intro, saai middenstuk of bizar einde. Het had alleen iets langer gemogen!

Het houden aan de opdracht 20/20

Goed gedaan, niks op aan te merken!

Spanning 11/15

De spanning zat er zeker in, maar ik kom weer even terug op het feit dat het zo kort was. Daardoor heb je minder tijd om de spanning goed op te bouwen en voordat ik goed en wel op het puntje van mijn stoel zat was het verhaal ook alweer over.


Opdracht 4: Zombies en volkorenbrood
Door: Square
Totaal aantal punten: 91/100


Originaliteit (zombies) 17/20

Oké, oké, dit heeft niet zoveel met dit onderdeel te maken, maar wat schrijf je toch geweldig. Echt, ik kan zó genieten van jouw verhalen. Het is dat ik ‘streng’ moet zijn, anders krijg je van mij altijd dikke tienen. Heerlijk! En nu back to the point.

Je zombie was heel erg leuk. Het is weer heel bijzonder hoe jij van een zombieverhaal iets humoristisch hebt kunnen maken. Hoe doe je dat toch? Ik vond het verrassend hoe de moeder naar het graf van haar man ging om hem ook te bijten. Dan zouden ze dus hun herinneringen nog hebben en dat is weer eens wat anders dan het gemiddelde zombieverhaal. Dat je ‘foei’ kunt zeggen tegen een zombie en die dan ook echt luistert was ook erg bijzonder ;-)
Het was leuk dat het mis ging door het experiment van John en dat het blijkbaar nog gevolgen had nadat ze al was genezen, maar ik had wel het gevoel nog iets te missen. Misschien net dat éne detail wat jouw zombie zo uniek maakt ten opzichte van de andere. Nu was het vooral erg leuk en origineel door John en Maya, die allebei heerlijk droog zijn. Misschien was het in dat opzicht wel iets té humoristisch, want zo bleef de zombie iets teveel op de achtergrond, als je begrijpt wat ik bedoel.

Originaliteit (verhaallijn) 9/10

Heel erg genoten. Nogmaals, zombies en humor, dat klinkt gewoon als een recept voor iets wat gaat falen. En jij doet het en het werkt ook nog. Zelf had ik graag af en toe iets serieuze acties en zinnen gezien, maar het gaat hier om de originaliteit en daarmee doe je het gewoon goed.

Personages 15/15

Ik mag Maya wel. John trouwens ook. En zombiemam is ook leuk. Kortom: well done! Of moet ik zeggen rare ;-) Oké, kuch, snel verder. Ik heb zo’n vermoeden dat het overigens niet de eerste keer is dat een experiment van John niet helemaal lekker loopt, gezien de reactie van Maya.

Spelling en Grammatica 10/10

Stiekem hoop ik je ooit nog eens te betrappen op een foutje ;-)

Opbouw van het verhaal 10/10

Two thumbs up! Hé, wil je eens wat fout doen zodat ik ook wat meer kan schrijven? Nee, grapje, ik geniet enorm van je verhalen.

Het houden aan de opdracht 18/20

Woorden, check. Zombies, check. Tragedie, hé… nu heb ik toch echt even moeten teruglezen. Waar is je tragedie? Is dat de dood van de vader? Het is niet echt heel duidelijk en ik betwijfel of zijn dood de tragedie is die erin moet zitten, eigenlijk. Kluns, check. Drie personages, check!

Spanning 12/15

Gaan humor en spanning samen? Blijkbaar wel, want dat heb jij me zojuist bewezen. Ondanks dat ik niet aan het nagelbijten ben merk ik dat ik toch zo snel mogelijk door wil lezen. Waar is de moeder? Krijgen ze haar nog terug? Wat als het ontdekt wordt? Er zit toch een hoop actie in en dat nodigt wel uit om heel gauw door te lezen.


Opdracht 4: En toen kwam de idiote elf
Door: Meruul
Totaal aantal punten: 75/100


Originaliteit (zombies) 15/20

Hé, zijn dit snelle zombies? Dat is leuk! Want dat gebeurd niet zo vaak. Meestal zijn ze traag en zo. Dat ze met een of andere poort naar het huidige tijdperk komen is ook erg leuk gevonden. Verder kregen we niet zo heel veel informatie dus vind ik het moeilijk om daar een echt goede beoordeling over te geven.

Originaliteit (verhaallijn) 8/10

Dit vond ik een erg leuk verhaal! En oh, die elf. Die heb je leuk beschreven! Het ging snel en dat is raar, want je zit toch echt aan de max. Maar het voelde gewoon totaal niet zo. Elfen, snelle zombies, naar verschillende werelden reizen… het klinkt alsof het gedoemd is te mislukken maar ik heb genoten.

Personages 12/15

Je had twee heel duidelijk personages en je derde stond veel meer op de achtergrond. Dat was niet helemaal in verhouding. Je hoofdpersoon was goed en ik vond het fijn dat we veel over hem te weten kwamen. De elf was echt mijn favoriet, die vond ik erg interessant! Je derde had dus wel wat meer naar voren mogen komen, maar zat er wel in.

Spelling en Grammatica 9/10

Of terwijl, -> Ik denk dat hier ‘oftewel’ moet staan.

Opbouw van het verhaal 7/10

Ook hier wil ik een beetje terugkomen op de verhoudingen. Je verhaal is lang en hoewel het fijn leest, hadden een paar aanpassingen het net iets beter gemaakt. Hier moet ik natuurlijk dat derde personages benoemen, maar toch ook weer de elf. Hij is zelf wel goed uitgewerkt, maar ik ben heel benieuwd naar waar hij nu vandaan komt. En de zombies. En hoe ze hier gekomen zijn. Wat ze doen. Wat hun plannen zijn. Dat soort kleine feitjes kan een verhaal al helemaal omgooien en daar had ik graag iets meer van willen zien.

Het houden aan de opdracht 15/20

Over het algemeen goed, al waren sommige dingen voor mij niet helemaal duidelijk, zoals de tragedie. Daarbij had ik het idee dat het niet helemaal sci-fi was? Misschien lag dat aan de elf. Die zijn leuk, maar ook echt helemaal fantasy en niet sci-fi. Dan kan de rest van je verhaal dat nog wel zijn, maar die ‘compensatie’ miste ik wel een beetje.

Spanning 9/15

Heel raar, maar ik voelde de spanning niet echt en ik kan ook niet benoemen waar het nu aan ligt. Je schrijfstijl? De nonchalante houding van de elf? Je droge hoofdpersoon die het niet echt serieus neemt? Allemaal leuk, maar niet heel spannend. Pas het allerlaatste stukje wordt het spannend en als je een verhaal bent van bijna 1900 woorden verwacht ik toch wel iets meer spanning.


Opdracht 4: Verloren
Door: Kanda
Totaal aantal punten: 71/100


Originaliteit (zombies) 19/20

Huh. Wow, dat was onverwachts. Errug leuk gedaan, hoewel ik wel even flink in de war was. Ik dacht oprecht dat je geesten en zombies helemaal door elkaar haalde. Zeker origineel!

Originaliteit (verhaallijn) 5/10

Hier ben ik minder wild van. Groepje tieners, creepy setting, gaat mis, mensen sterven… ik kan je een lijst geven met 100+ films die zo verlopen. Zo jammer, want je zombies zijn zo leuk!

Personages 13/15

Goed gedaan! Ze zijn duidelijk en goed uitgewerkt. Iiiieets meer diepgang had gemogen, maar ik ben dan ook een sucker voor emotie en inhoud.

Spelling en Grammatica 9/10

Terwijl Rob en Jeroen een wetenschappelijke studie volgden én alles wat met geesten te maken had belachelijk liepen te maken met elke gelegenheid die ze hadden. -> Wow. Deze zin is écht te lang en ik zou hem dan ook zeker in twee stukken hakken.

Opbouw van het verhaal 6/10

Omdat ik er een hele poos van overtuigd was dat dit over geesten ging keek ik met hele andere ogen naar het verhaal. Het voelde raar en helemaal niet wat ik ervan verwacht had. Uiteindelijk blijkt het heel anders uit te pakken en dat is top, maar het duurde te lang. De verhoudingen kloppen niet helemaal. Teveel intro, te weinig plot, zeg maar. Ik wil meer zombies! Meer, meer, meer! Die personages zijn ook leuk, maar ik had liever gezien dat je een kortere intro had en een langer ‘einde’.

Het houden aan de opdracht 14/20

Bijna alles goed, maar ik heb toch een puntje. Of nou ja, punt, eigenlijk, want het is best groot. De sci-fi. Jouw verhaal leek eerst 100% over een groepje tieners te gaan die op zoek ging naar geesten. Dat is geen sci-fi. Uiteindelijk komen er dan zombies, komen er wat horror elementen naar voren en… nou ja, nog steeds erg weinig sci-fi. Zonde, want daar gaat de wedstrijd om!

Spanning 5/10

Als je de intro en het einde had omgedraaid qua lengtes dan had je hier heel hoog kunnen scoren. Maar omdat je verhaal echt tijd nodig had om op te starten en het daarna ook heel snel weer voorbij was, moet ik toch wat punten aftrekken. De spanning was er, maar hij was er dan ook maar heel eventjes.



Reageer (4)

  • Florets

    (Dazai schreef in het topic)
    Ik zou iedereen ook even willen aanraden om je niet scheel te staren op het feit dat er zombies moeten inzitten. Verzin anders gewoon een verhaallijn die niets met zombies te maken heeft en prop er dan één of meerdere zombies in :') Misschien is dat makkelijker dan vertrekken vanuit zombies. Ik wil ook even duidelijk maken dat het echt niet het stereotype beeld van een zombie hoeft te zijn. Wil jij een zombie die gewoon kan praten/handelen als een mens? Dat kan ook, hè :') Het hoeft echt geen zombieapocalyps te zijn, voor de duidelijkheid. Geen idee of iemand hier nog iets aan heeft, tho (;

    (Beoordeling)
    Ik heb heel erg het gevoel alsof er iets is misgegaan in de communicatie. Ik mis zombies! Waar zijn ze? Op het eind blijkt dat het een groepsnaam is? Maar… dan gaat het dus niet over werkelijke zombies maar gewoon een titel. En het staat ook niet centraal in je verhaal. Dat was ook niet helemaal de opdracht, maar toch moest het over zombies gaan. En ze zitten er ook wel in… maar… jeetje, je maakt het me hier wel lastig, hoor. Uiteindelijk kan ik je toch niet al te veel punten geven, omdat dit geen zombies zijn, maar het gewoon een titel is.

    Ik weet niet hoor... Eerst word er gezegd dat het geen stereotype zombies hoeft te zijn en nu krijg een mega veel punten aftrek omdat het geen stereotype zombie is.
    Dat vind ik kort gezegd, mega lullig.
    Als het zo gaat snap ik dat de helft is opgestapt.

    7 jaar geleden
  • Aemond

    Oh ik ben al blij genoeg met mijn punten haha, want ik had echt 0% inspiratie. Dankjewel voor de beoordeling!

    7 jaar geleden
  • Lorem

    Walking dead ken ik niet eens. :')
    Maar goed 41,5 krijg je dus als je eigenlijk compleet nul inspiratie hebt. :')

    7 jaar geleden
  • Square

    Heel erg bedankt voor de beoordeling! Die tragedie was ik half vergeten tijdens het schrijven, dus de dode vader moest daar inderdaad voor doorgaan, maar je hebt helemaal gelijk dat dat er niet erg duidelijk in naar voren kwam. Ik had echter zelf het gevoel dat mijn verhaal aan veel meer kanten rammelde dan je hier opmerkt (want humor en zombies was inderdaad een combinatie waarvan ik me achteraf afvroeg of dat wel zo'n goed idee was), dus ik ben vooral heel opgelucht, haha. (nerd)

    En het is super fijn om te horen dat je het ook gewoon leuk vond om te lezen, natuurlijk. Yay. ^^

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen