De koningin heeft ons uitgenodigd te gaan zitten. We krijgen een kop warme thee met honing en een papieren boekje met als kaft :'how to survive'. We wachten tot ze begint met praten maar dat gebeurt niet. Dus ik vraag wat de bedoeling is. " jullie zijn hier omdat deze plaats in zeer groot gevaar verkeert. Het lijkt hier misschien prachtig maar achter al het goede komt een eind." Ik knik ten teken dat ik het snap en dana gebaart dat ze het met me eens is. "Maar, wie is A dan?" Vraagt Dana. Ik wil ben eigenlijk ook benieuwd maar zeg het niet hardop. De koningin kijkt ons aan met een nietszeggend blik. "Jongen, of moet ik zeggen meisjes. Ik heb geen idee wie A is. Ik weet alleen dat hij me vaak geholpen heeft met de moeilijke dingen. We kunnen hem vertrouwen. Dat is op dit moment onze enige keus.


Na een paar minuten heeft ze ons het grootste deel van de dingen uitgelegd. Ik merk dat Dana gretig naar de schaal met koekjes is aan het staren. De koningin merkt dit nu ook op en lacht, " je mag er wel eentje pakken hoor. Het zijn lekkere koekjes, tripple choclat." Dana's ogen worden zo groot als pingpongballen. " OMG mijn favorieten. Yasssss"
Ik pak er ook 1. Ik moet toegeven ze zijn echt heerlijk. Ze komen me ook niet bekend voor. "Maar meiden, hier is een landkaart de eerst volgende bestemming is vlinderdal. Het lijkt misschien een leuke plaats om te beginnen maar het is gevaarlijker dan je denkt. Pas op voor de zwarte vlinders met een doodskop op hun vleugels. Die zijn giftig en gevaarlijk. Succes met de missie. Loop naar buiten en daar staan twee rugzakken met spullen." Ik wil al opstaan maar Dana heeft nog een vraag." Hoe zit dit dan met school en onze wereld. Daar moeten we toch ook nog eens heen." "ik verwachte deze vraag al. Zolang jullie hier zijn staat de tijd in de normale wereld stop. Maar dat is moeilijk uit te leggen." Nu staat Dana ook op en samen lopen we naar buiten. Daar staan inderdaad twee rugzakken. Ik pak de linker en dana pakt de rechter. Verder staan er ook nog twee pony's die speciaal getrained zijn voor lange afstanden. Achter op de pony zit bagage. Ik pak hem aan de teugels en lijd hem naar buiten. Dana doet hetzelfde.We beginnen met lopen en rijden daarna 20 minuten in stugge pas voort. Dit doen we zodat we na drie dagen bijna bij vlinderdal zijn.

Als de avond valt besluit ik dat het tijd is om een kampop te slaan. Dana haalt de tent van haar ponu af en klapt deze uit. Het is een uitklapbare tent en dus snel op te zetten. Ik rol mijn slaapzak uit en leg hem in de tent. Dan komt Dana naast me zitten en haalt haar rugzak leeg. In de rugzak zit een vuursteen, twee regenjassen, een noteblok en pen en een flesje azijn. Ze stopt alles er terug in. Dan haal ik mijn rugzak ook leeg. Twee waterzakken, gedroogd vlees en fruit, kruiden en twee mobieltjes. Achter op de paarden zaten nog houten kommen en een stalen pan voor eten. En een bijl voor hout. Toe zagen we de pijl en boog die aan een lere schede op het paard hingen. "Ik neem het zwaard jij de boog." Roept Dana meteen. Ik knik want ik kan toch niks met een zwaard. Met een boog daarintegen wel. Ik help mijn vader vaak met jagen enzovoort. We eten wat gedroogd fruit en rollen ons daarna op in onze slaapzakken. "Tot morgen." Fluister ik nog ,maar Dana slaapt al.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen