deze magische tekst had het publiek veroverd. ze klapte juigdde, ryan liep zelfverzekerd het podium af, iedereen begon hem schouderklopjes te geven dat meer op schouder terreur leek, en liep richting de bar. "C-c-can i have..-"
"cola ? natuurlijk !" al snel gaf Desiree zijn dorst lesser en keek hem bewonderend aan. "Knap hoe je dat doet, jochie" lachend liep ze weg naar haar drostige en soms hongerige klanten. "Jochie" mompelde Ryan, hij voelde geen vlinders, maar wel een nieuwe onbekende vriendschap, dat beyond the limit was.

Al snel stond Ryan weer op de planken, hij was nu op de helft van het album en zong nu 'just to get high' sommige liedjes sloeg hij over om dat die echt te ... erg waren. het publiek bleef, de baas stond in een hoekje te kijken hoe een gemaskerde jongeman stond te zingen, dat een jongen voor zoveel omzet kon zorgen. met zijn hoofd heen en weer knikkend keek hij naar het publiek dat op en neer sprong, niemand was weg gegaan maar dan ook niemand, zijn cafeetje had nog nooit zo veel bezoekers gehad.
ook ryan merkte het, hij voelde zich geweldig het zweet liep over zijn gezicht, en over zijn borstkast, hij voelde hoe een stroompje over zijn rug een uitweg naar beneden zocht, ook sijpelde soms een ontspoort druppeltje zweet in zijn oog, maar het maakte hem niets uit ,hij schudde het lekker van zich af terwijl hij zong. zijn haren dat verstopt zat onder zijn cappuchon floepte er soms onderuti wat voor een urban street effect zorgde.
hij keek naar de nieuw komende bezoekers en even heel even was zijn vreugde gevoel weg, was hij niet meer onbezorgd en relaxt, en heel even meende hij dat hij was gestopt met het spelen op zijn gitaar, zijn adem stokte. even liet hij zijn hoofd zakken voor 2 belangrijke secondes stond hij even stil en had hij het gevoel dat hij viel, free fallin' out into nothing. John mayers stem was helder. toen hij weer in de realiteit was, sprong zijn publiek weer voor zijn ogen en zong en speelde hij weer op zijn gitaar. het leek alsof er niets was gebeurd, het publiek zag niets anders dan iemand die zong. voor Ryan was het wel anders. hij bleef de nieuwe bezoekers volgen met zijn ogen, onopgemerkt vanachter zijn masker.

het liedje was afgelopen, hij had nu 3 liedjes achter elkaar gezongen, dat leek niets maar zijn stem was toe aan rust, en zijn keel was toe aan vocht, want het was zo droog als de sarah woestijn. Ryan zag desireé voor zich lopen en liep al snel achter haar aan. "Heey, cola ? je bent echt kei en kei goed man !"
"Thanks , Desire" Ryan knipperde met zijn ogen, zei hij nou echt Desire ? Desireé lachtte en gaf hem zijn cola, "verlangen... en waar verlang jij dan naar ?" vanachter de bar leunde ze naar voren met haar handen die haar hoofd ondersteunde keek ze hem uitdagend aan, uidagend zoals ik-ben-veel-slimmer-dan-jou-wedde. ze schonk hem een knipoog en ging toen weer recht staan. "I guess that i desire to have one coke again" "Dat dacht ik al"

Ryan keek naast zich en zag het groepje dat hij in de gaten hield. al snel liep een jongen met blonde krulletjes naar hem toe, "Je bent echt goed man, mijn vriend ook alleen die houd niet van uitgaan" "Nice" Ryan keek zijn beste vriend en teamgenoot Jethro aan. gelukkig herkende hij hem niet en liep terug naar het groepje. Ryan keek weer naar Desireé die hem vragend aan keek. "Ken je hem ?" "Yes" zuchtend liet Ryan zijn hoofd hangen kijkend naar de zwarte bar, zwart en glad en spik en span. Ryan keek naar zijn reflectie hij zag zijn gezicht verborgen achter een masker ,dat zo veel vrijheid geeft maar ook zo veel lasten.

Reageer (1)

  • KatRaven

    (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y) heeeeeel snel verder
    =D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen