Typisch
Het is 23:39, en gedachtes stuiteren door door mijn hoofd.

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (3)

  • Histoire

    Ja, de leerkracht doet er heel veel toe. Ik ben geschiedenis gaan studeren omdat ik goede leerkrachten had daarvoor die je echt warm konden maken. Voor Frans was het het omgekeerde, dat werd kurkdroog gegeven, ik had er echt een hekel aan daardoor. Terwijl dat nogal gek is, want ik ben dol op taal. Dus ja, leerkrachten doen veel!

    6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      En, vind je dat dit iets is wat verkeerd is of niet?

      6 jaar geleden
  • GoCrazy

    Ja, wij hadden dit jaar een leerkracht dit Frans leuk kon maken (en voor dit jaar heb ik dat nog nooit van mijn leven gezegd, niet over Frans, niet over een leerkracht) Dat was voor mij dan ook een wonder. Hij maakte soms Frans grapjes of kon midden in de les plots in zijn handen klappen, zodat (dat is wel maar een keer gebeurd) de hele klas begin te lachen nadat Z zo hard was geschrokken dat ze even had gegild :') allesinds, hij helpt ons echt goed, kan lachen en praten en hij is gewoon vriendelijk weetje. Sindsdien hou ik best wel van Frans (maar aangezien ik hem volgend jaar onmogelijk kan hebben, zal dat nog veranderen) en mijn inzet is ook verbeterd.

    Ja, het is verkeerd. Maar ik doe het, ik merk het zelf al in het begin van het jaar. Voor een vriendelijke leerkracht zet ik mij zelfs meer in dan voor een irritante. Het is verschrikkelijk, maar je wilt toch totaal niet leren met het idee dat die irritante leerkracht je toch zoiezoo afkraakt, of je nu leert of niet?

    6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      Ja, dat valt te begrijpen.
      Mijn leerkracht Frans was het omgekeerde van mijn lerares vorig jaar .
      Mijn vorige was streng en had nooit iets goed op orde, terwijl ik nu duidelijk wist wat ik moest doen en wanneer, en ze alsnog vriendelijk, altijd opbouwend.
      Ik verander volgend jaar van school though, dus ik zal haar niet meer zien :(

      6 jaar geleden
    • GoCrazy

      Oei, dat is echt minder :(

      6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      ja, maar minder hoort ook bij het leven.

      6 jaar geleden
    • GoCrazy

      Ja, dat is waar

      6 jaar geleden
  • Samanthablaze

    En natuurlijk woont Kyona in Nederland

    Hebben jullie elkaar eigenlijk wel ooit echt ontmoet? Of alleen via Q en Skype?

    Is bij jou je mening over een vak verandert door een persoon, en zoja, hoe?

    Jep, onze tweede Duits docente van dit jaar (achtste van de afgelopen 3 jaar *sigh*) was een vals kreng dat geen rekening hield met haar leerlingen of met de regels van onze school, o.a. door mensen 160 zinnen en 15 teksten uit het hoofd laten leren voor de tweewekelijkse mondelinge overhoringen, woordenboeken bij leesteksten te verbieden, alle leerlingen die een vraag stelden af te kappen voor ze drie woorden hadden gezegd, elke les een overhoring (zelfs in onze stille week, wat niet eens mag), proefwerk of praktische opdracht geven en een 1 geven als een leerling er die dag om wat voor reden dan ook niet was, ook al moest die persoon naar een begrafenis of was hij/zij ziek. En discussiëren met haar was niet mogelijk, want je hoefde maar een heel klein beetje kritiek te geven en je werd eruit gestuurd. De school deed pas na 5 maanden iets met onze klachten en hebben haar ontslagen toen er niets verbeterde, maar ze mocht dit jaar nog wel afmaken. Hemelzijdank was gisteren haar laatste les. Waar het op neer komt is dat iedereen nu een hekel heeft aan Duits en ik al nijdig word als ik de taal hoor.

    En is het verkeerd om dit soort dingen af te laten hangen van een persoon?

    Jep, ik denk het wel, maar ik denk niet dat je er iets aan kunt doen, het lijkt me iets menselijks

    6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      Eerste vraag:
      Ja, twee weken geleden ben ik een weekend met haar naar een camping geweest.

      Tweede antwoord: Dat soort leerkrachten ken ik :'D
      Ik leer zelf geen nog geen duits (Belgisch schoolsysteem enzo) maar heb het wel voor een opdracht (je moest een projectvoor jezelf verzinnen waar je drie maanden aan bezig moest zijn) moeten leren, wat heel moeilijk ging.
      In tegenstelling tot andere talen (terwijl ik in DE geboren ben en meerdere duitse voorouders heb, go figure) kon ik de taal maar niet begrijpen.
      Uitspraken en accenten enzo wel, voordeel als je ouders vaak duits met elkaar praten xD
      Maar nog steeds herinnert duits me aan dat ene met talen wat me niet lukte, en alhoewel ik me er overheen gezet heb (dat vertel ik mezelf tenminste) hoef ik er niet constant aan herinnerd te worden.

      En ja, dat denk ik ook.

      6 jaar geleden
    • Samanthablaze

      Ja, twee weken geleden ben ik een weekend met haar naar een camping geweest.

      Awwww cute

      Kunnen we samen afkeer hebben voor Duits xD

      6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      yaaaassss

      6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen