Foto bij 040 • Het hart


Avery vloog onwetend achter de elfjes aan. De state van paniek die ze op hun gezichten kon lezen, maakte haar uiterst nerveus. In het korte gesprek dat net had plaatsgevonden, was ze compleet in het onwetende gelaten. Ze wierp een blik opzij naar Peter; hij had net als de rest een ernstige blik op zijn gezicht, waardoor hij verraden iets te weten, maar ze durfde er niet naar te vragen.
      Ze passeerde de rivier, waar ze veel bekijks kregen. Elfjes die normaal zouden hebben gezwaaid naar de koningin, sloegen haar enkel gade. Uiteindelijk kon Avery hun eindbestemming ontdekken. Het was een soort watermolen, maar in plaats van water, stroomde er elfenstof door het rad.
      Avery volgde Lyria naar binnen. Het eerste dat Avery op het oog viel, was de gigantische, langzaam, tollende honingraad die achter een toonbank hing, waarin welke raad een kommetje stond. Bij de lopende banden vlogen elfjes af en aan met zakken elvenstof.
      ’Koningin Clarion, vanwaar dit bezoek?’ vroeg een gezette elf in een Schots accent vanachter de toonbank, terwijl hij gehaast de rommel daarop aan de kant probeerde te werken. Hij wreef gespannen onder zijn grote neus, waaronder een bruine snor zich bij zijn bakkebaarden voegde. Het viel Avery op dat hij dezelfde kleuren kleding droeg als Terence, maar deze man droeg een kilt in plaats van een broek. Dit moest de plek zijn waar Terence werkte; de bewaarders van het elvenstof.
      ’We komen met grote zorgen, Fairy Gary,’ verzuchtte Koningin Clarion. Haar stem klonk kalm, maar een kort verhoogde octaaf verraadde haar zorgen. Ze keek om naar Avery. ‘Wellicht heb je gehoord over het kind dat uit het Mainland is meegekomen?’
      De dikke elf keek neer op Avery en glimlachte tot zijn rode appelwangetjes zichtbaar werden. ‘Weldegelijk.’
      ’Zij heeft ons van verschrikkelijk nieuws voorzien. We hebben het vermoeden dat De Kapitein opzoek is naar Het Hart van Neverland.’
      De grote elf schrok zo erg, dat Avery bang was dat zijn kilt omhoog zou waaien. ‘Dat-dat-dat zou verschrikkelijk zijn!’ sputterde deze. ‘Lieve kind, maak alsjeblieft een vergissing.’
      Avery schudde beteuterd haar hoofd. ‘Ik zou het zo graag willen.’
      De elf begon door de lucht te ijsberen, terwijl hij bleef rakelen over de verdoeming van Neverland en de ongeloof in Averys verhaal.
      Avery keek Terence vragend aan. ‘Wat is Het Hart van Neverland?’
      ’De bron van het geloof,’ antwoordde Lyria voor hem. Ze knipte met haar vingers en schiep met haar handen vormpjes in sprankelend elfenstof; Neverland met zijn zeemeerminnen, piratenschepen, indianen en elfjes en ze sprak: ‘Neverland is een land van dromen, geloof en vertrouwen dat wordt gecreëerd door kinderverhalen.’ Ze veegde met haar hand door het stof, waardoor het opdwarrelde en veranderden in de vorm van kinderen, waarvan Avery kon zweren dat ze het gelach kon horen. ‘Verhalen over elfjes, zeemeerminnen, piraten, indianen en Peter Pan. De magie van deze verhalen, deze dromen en wensen van kinderen zijn de energiebron van Neverland. Het zorgt ervoor dat het eiland bestaat zoals het nu is en dat wij hier normaal gesproken in vrede kunnen leven.’
      'Net als bij The Neverending Story,' zei ze impulsief, maar wuifde haar omerking weg toen ze merkte dat niemand haar gedachten deelde. 'Waar bevind het zich?' Ze had door het prachtige verhaal van Lyria haast het idee alsof ze haar schoollerares brutaal onderbrak, maar Lyria glimlachte. Met een zwaai van haar arm verdwenen de beelden weer als sneeuw voor de zon en ze opende haar hand, waar in de palm een heldere bol verscheen. ‘Wij zijn het centrum van het eiland, Avery, onze boom zit verbonden aan de krachtige kern dat ons al het elfenstof schenkt. Het is verteld dat deze bron alle wensen in vervulling zou kunnen laten gaan, want met zoveel geloof komen alle dromen uit. Wanneer hij zou worden weggenomen van Neverland, verdwijnt zo ook het geloof van de kinderen en zal er van Neverland niets meer overblijven.’ Ze sloot de bol op tussen haar handen en deze verdween.
      Avery keek geschrokken om naar Peter. ‘Dat zou verschrikkelijk zijn! Hij mag niet slagen.’ Ze keek radeloos om naar de koningin. ‘Zeg me alstublieft dat u een beslissing heeft genomen, majesteit. We kunnen niet wachten tot Jacob zijn slag zal slaan.’ Ze realiseerde zich snel met welke brutaliteit ze had gesproken en keek de koningin verontschuldigend aan. ‘Mijn excuses, hoogheid, ik liet me even meeslepen.’
      Koningin Clarion glimlachte en legde kalm een hand onder haar kin, die ze met tederheid ophief, zodat Avery niets anders kon doen dan haar schoonheid van dichtbij bewonderen. ‘Je bent een dapper kind,’ sprak ze bemoedigend. ‘Neverland ligt in goede handen bij jou.’ Ze keerde zich tot haar ministers en Terence. ‘De tij is gekeerd. Met de nieuwe informatie dat aan licht is gekomen rest ons geen andere optie dan te vechten.’
      Avery keek glunderend op naar de koningin en voelde hoe haar hart als een razende tekeer ging. Ze was opgelucht dat de koningin de juiste keuze had gemaakt, ook al zouden de aankomende dagen de zwaarste ooit gaan worden.
      ’Peter Pan, wij wensen jouw aanwezigheid bij het plannen van een strategie om onze elfjes te redden,’ sprak de minister van de herfst op een kalme toon. Hij leek nerveus, maar vastberaden.
      Peter knikte en boog diep. ‘Ik zal u niet laten vallen. Ik zal het elfenkoninkrijk en zijn onderdanen met al mijn macht beschermen. Aan Jacobs terannie komt snel een einde.’



Reageer (5)

  • Hopefulness

    Pan and Avery need to teach that little punk a lesson! Save the inhabitants before there is nothing left!

    6 jaar geleden
    • Laleah

      Tatadataaaaa!!

      6 jaar geleden
  • Bohemian

    Ik ben weer helemaal mee met dit verhaal (:

    Het is echt wonderlijk hoe goed jij je eigen verbeelding bij een bestaand verhaal kan laten aansluiten en er iets helemaal nieuws van maakt! Echt wauw!

    En niet zo heel stiekem, hoop ik dat snel wat Avery- Pan actie komt!

    6 jaar geleden
    • Laleah

      Wat fijn dat je er weer bij bent! En dankjewel! You made my day! ^^

      6 jaar geleden
  • Butterflygirl

    "Ik zal u niet laten vallen"*
    "Tirannie"*
    Paar kleine foutjes die me opvielen.
    Maar als Jacob het Hart van Neverland verwoest, zal hij ook verdwijnen. Dat wil hij vast niet want dan kan hij ook niet meer roven. Dus leg hem dat even uit en dan eind goed al goed :')

    6 jaar geleden
    • Laleah

      Jacob komt van het vaste land en hij heeft het schip waarmee hij weg kan. Bovendien kan het hart zoals uitgelegd alle wensen in vervulling laten gaan, dus met hem of zijn crew gebeurt in dat geval niets. Slim joch!

      6 jaar geleden
  • Culloden

    Hopelijk mislukt Jacob z'n plannetje!

    6 jaar geleden
  • Heronwhale

    Ooooh dat is het Hart!
    PETER DAT HART BLIJKT BELANGRIJK TE ZIJN! FIX HET FF! SLA DIE JACOB EVEN IN ELKAAR EN RED NEVERLAND (en trouw met avery, doe dat maar eerst dat is leuker)

    6 jaar geleden
    • Laleah

      Hahaha vooral dat laatste :')

      6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen