Always create the beginning after it End.
Relief the stress of a niew start.
But Find the hope to dream for another rebirth.

RITA POV

Wat! Ik ben helemaal in paniek! Schruk de vader van Wietske en Roy de vader van Dries staan in de kelder met alle jongens zonder vader en ook Svan de jongen die ik aan het smakken was maar hij heeft geen kleren aan!
“Hoe komen jullie hier? Vraag ik in paniek! Maar Schruk is huilen en Roy rent naar me toe en pakt de sok in mijn hand en kijkt er naar en dan weernaar mij.
“Dit is de sok van Wietske en ze zou nooit zomaar weg gaan zonder dit want dat heeft ze van mij gekregen toen ik wegging naar 17!”
Ik ben weer in de war en nog meer paniek. Ik gil maar de Svan trekt me in een knuffel.
“We moeten allemaal rustig aan doen zegt hij. Hij lopt naar Schruk en legt een hand op zijn schouder en begint hem te troosten want het is een soort vader van hem hij woont al de aller langste hier in de kelder en hij is al bijna veertien.
Ik kijk Roy Roti geschrokken aan maar hij kijkt weer naar de sok en zegt “dat kan alleen maar betekenen dat ze is ont voert! En Mijn Lieve Dries ook!”
“daar heb ik nog wel een vraag over, zegt Schruk want hij is weer getroosd, maar voordat hij een vraag kan stellen gaan we naar boven want de andere jonges zijn ook aan het gillen want ze vinden het veel te veel worden. Ik niet want ik vindt avontuur wel spannend en Svan ook dus hij mag mee naar de keuken en daar zitten we dan met zijn vieren.
De sok ligt op het midden van de tafel en daar omheen zitten ik en Svan maar ik wist zijn naam nog niet.
“Ik wil de weten hoe jij aan Dries komt??” vraagt Schruk en ik zie Roy schrikken maar voordat hij kan antwoorden rent de kat naar buiten. Door de open deur zie ik veel licht naar binnen komen maar dat kan niet want het is gewoon nacht en de straatlantarins zijn niet zo fel het lijkt wel op een zon of zo. Ik wijs er naar en Roy en Schruk en ik en die jongen die ik de naam nog niet weet lopen naar buiten. Ik schrik weer! En iedereen ook!...

THEO DE RAND PoOV

Ik ben eigenlijk niet zo maar een agent ik ben ook nog een detective en daarom heb ik tegen mijn baas gezegd dat ik alleen nog maar hier mee bezig ga zijn. Hij snapte het wel want ik heb namerlijk ook een dochter en ik zou het heel erg vinden als zij vermest zou zijn en er is nog een reden maar dat vertel ik later. Nu de avond waarop alles begint zit ik aan mijn buro en kijkt fronsent naar de sleutels in mijn hand. Ik vond ze in de tuin van Roy Roti maar ik weet niet van wie ze zijn…
“hmmmm,’ zeg ik terwijl ik denk. Ik neem nog een koffie. Slok.
Er is veel raars aan de hand met deze zaak ik denk dat ik hier veel mee bezig ga zijn. Misschien moet ik mijn lover laten weten dat ik pas laat thuis ga komen maar dan gebeurt er iets heel heftigs!
Amber mijn secrateresse komt binnen gerent en ze heeft hele grote ogen. “Wat is er ambie?” vraag ik maar ze rent langs me naar het raam wat dicht is en er hangen van die dunne zilveren stroken voor waardoor je zeg maar niet naar buiten kan kijken en als ze je op schuin zet krijg je allemaal vette strepen in je kamer die dingen en Amber schuift ze open en ik zie een hele grote gloed! “Dat lijkt wel of er iets in brand staat!” roep ik en ik spring op.
Ambie kijkt me aan en knikt en wijst naar de brand en ze is even stil en dan zegt ze…
“Dat is het huis van Roy Roti!”

WIETSKE POV

Ik leef nog en ik ben helemaal niet ont voerd maar ik wilde dat ze dat dachten want ik heb een probleem en ik kan niemand meer vertrouwen zelfs Rita niet want zij is boos op me behalve Dries want ze is men beste vriendin aller tijden.

Flashback

“laten we naar de uitslagen kijken!” roept Dries en we gaan eerst weg van het huis van de leraar en we gaan bij de brug zitten want daar is nooit iemand in de nacht. Maar het is ook donker en we moeten onze telefoon gebruiken om licht te hebben en dan kunnen we het lezen.
Maar wat we lezen is echt vet heftig. Er staat dat ik dubbel zwanger ben en dat het waarschijnlijk alle bei hele knappe jongens zijn die Ruben en Bram heten!
Dries kijkt me aan en ik haar. Ze opent haar mond om iets te zeggen:
“Wietske! Laten we vluchten reacties!”?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen