NACHT 2

Zich nog niet bewust van het gevaar dat diens toevlucht had gevonden tot de schaduwen van Hogwarts, gingen de studenten door met hun normale studentenleven.
Docenten overlegden met elkaar terwijl ze bezig waren met hun avondeten en het luide gepraat van studenten vulde the great hall
De geliefden wierpen af en toe een stiekeme blik naar elkaar. Hopend dat mensen in hun omgeving hen niet zouden ontdekken tijdens het avondeten.

Zodra de eersten begonnen met gapen werd het niet veel later al stil in de vele gangen van Hogwarts.
Een enkeling liep nog door de gangen heen. Ricciardo moest al wel gapen, maar wist diens ogen nog open te houden terwijl diegene richting de common room liep.
Wat die niet doorhad, was een duistere schaduw die achter zich opdoemde. AVADA KEDAVRA!
Ricciardo werd vol in diens rug getroffen en voel dood neer op de grond, waar diegene diens ware identiteit toonde: Harry Potter.
"Ik heb Harry Potter vermoord! Ik heb Harry Potter vermoord!" Giechelde Bellatrix terwijl Barto Crouch Jr. ook even moest lachen voor de Carrows hen weg sleepten.

Madam Pomfrey zat al hummend in de ziekenboeg, waar Spideyman op een bed lag. Zich niet bewust van het leven dat zojuist genomen was binnen de muren.
Minerva McGonagall vond het lichaam van haar Gryffindor student en ze droeg hem naar een veilige plek en riep alle docenten naar zich toe.

Maar zulke situaties blijven nooit lang bewaard binnen de muren en tegen de ochtend aan wist iedereen van de dood.
"Harry Potter is dead." Grapte een Slytherin, maar diegene werd al snel de mond gesnoerd.
Velen van de aanwezigen reageerden geschokt en meerdere vragen weerklonken door the great hall.
De vraag was nu vooral, wie zou zoiets doen?

"Attentie, beste leerlingen." Albus Dumbledore eiste de aandacht op. "zoals jullie hoogstwaarschijnlijk mee hebben gekregen, is er vannacht iemand om het leven gekomen, vervloekt met de vloek des doods." Hij hief zijn hand op om de menigte tot stilte te krijgen. "Ik deel jullie vraag naar antwoorden, maar wat misschien wel belangrijker is, is het vinden van de dader of daders." Zijn ogen gleden de zaal rond. Voornamelijk over 23 verschillende hoofden. "Laten we gaan stemmen. Alle aanwezigen op Hogwarts mogen hun stem uitbrengen op wie zij denken wie dit gedaan zou kunnen hebben. De stemmen worden in the goblet of fire gedaan en over enkele dagen zullen we de uitslag weten." Dumbledore nam even een pauze voor hij verder sprak. " Mocht iemand iets te melden hebben over de dader of de onschuld van een ander. Jullie hebben de kans om naar voren te stappen."

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen