Nacht 1
Het avondschemer naderd, de leerlingen verlaten de great hall nadat ze hun avondeten genuttigd hadden. Sommigen hebben iets te veel gegeten, sommigen iets te weinig. De studenten verspreiden zich weer door de school. Velen vertrekken naar hun Common Rooms, sommigen maken zich nog op voor een les Astrologie.
Een enkeling dwalen door de gangen heen, wat ze in hun schild voeren weet niemand. Horace Slughorn was tijdens het diner echter in slaap gevallen, dus had hij zijn experiment om twee personen een liefdesdrankje te geven niet uit kunnen voeren, maar wat hij niet wist, was dat een geniepige student het gestolen had en het lot in eigen hand had genomen.
Madam Pomfrey bekommerde zich om Fred Weasley, die opeens ziek leek te zijn en nam hem mee naar de ziekenboeg.
De avondlucht werd duister en zelfs de leerlingen die nog uit bed waren voor hun laatste lessen, hadden ze nu al wel gevonden.
Dromen en nachtmerries.
Nachtmerries waren wel degelijk aanwezig. Zowel in dromenland als in werkelijkheid, want zodra de grote klok middernacht sloeg, kwamen de dooddoeners uit hun schuilplaats.Ze elkaar even aan, Bellatrix wierp even een zure blik naar Snape, maar die trok zich er niets van aan toen ze door het kasteel beginnen te spoken.
Halverwege hun weg naar de Ravenclaw toren kwamen ze Peeves tegen en om niet op te vallen draaiden ze zich snel om en vorderden ze richting de Griffindor Common Room. Ze beklommen de trap naar de jongens slaapzaal en bleven stilstaan voor een bed.
AVADA KEDAVRA!
Er volgde een felle groene flits en nieuwsgierig keek Barto Crouch Jr. of hun vloek een doel hadden getroffen.
Maar helaas, het bed waar ze bij stonden was dat van Fred Weasley, die van Madam Pomfrey een nacht op de ziekenboeg had moeten blijven om bij te komen.
Vergoocheld keken de dooddoeners toe hoe de ochtendschemer weer in werd gezet en voor Minerva McGonagall hen tegen het lijf zou lopen, verdwenen ze weer naar hun plek in de schaduw.
Iedereen word weer wakker en er is niemand vermoord, zowel de studenten als de docenten genieten lekker van hun ontbijt en de stemmingen zijn verdeeld over weer een nieuwe schooldag.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen