Foto bij H.41.

Het laatste stuk van het vorige hoofdstuk:
'Ik heb een theorie.' zeg ik.
Hij kijkt me dodelijk aan.
'Jij moet minder theorieën bedenken en meer leren schieten.' zegt hij met harde, scherpe stem.
'Ik heb een theorie.' herhaal ik, op precies dezelfde manier, zonder mij iets aan te trekken van zijn waarschuwing.
Hij zucht.
'Laat maar horen.' zegt hij.
Ik laat mijn pistool zakken.
'Jij vertelde mij dat je deze mensen opgevangen hebt om ze te helpen. Ik heb dus een theorie, dat iedereen dat kleine beetje in zich heeft dat mensen wilt redden. En ik denk ook dat het oké is als diegene jezelf is...' zeg ik.
Hij pakt mijn pistool af, alsof het een straf is, als een speelgoed van een kind afpakken, maar dat pistool is geen speelgoed en de kans om een kind te zijn is mij niet gegund.
'Dus je zegt dat ik dit uit egoïsme doe?' sist hij, niet in een schreeuwerige woede, maarin een harde, koude versie ervan, omdat ik hem nu wijs op een persoonlijk aspect, een aspect dat je alleen kan weten als je doorhebt hoe iemand in elkaar zit.
En dat bevalt hem niet, net zoals mij dat niet zou bevallen, maar ik trek mij niet terug.
'Ja... nee, ik bedoel; een soort van', ik haat dat ik stotter,' deels. Ik geloof dat jij er ook baat bij hebt. Op de een of andere manier.'
Hij verstijfd bijna als ik hem in mij opneemt en ik voel mij even heel slecht of onaardig dat ik hem dut aandoe, maar ík heb in ieder geval niemand bedreigd met een pistool.
'Is het het geld? Meer mensen, meer handel. Een soort bedrijf?' ik schud mijn hoofd als ik aan zijn houding zie dat dat het geval niet is,' Nee, dat is het niet.'
En dan besef ik het en voel ik mij nog slechter dat ik hem in deze situatie heb gedrongen.
'Het is het gezeldschap', mijn stem is zacht en trillerig en vol schuldgevoel en verbazing tegelijkertijd,' Je bent eenzaam. Je... je wilt niet alleen zijn.'
Hij kijkt weg en voor het eerst krijg ik het gevoel dat hij zijn best moet doen om niet te huilen, ook al laat hij het zo mijn mogelijk merken.
'Fijn. Nu weet je het. Blij?' met een harde beweging om het trillen van zijn hand te maskeren duwt hij het pistool in mijn handen,' Opnieuw.'

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (4)

  • GossipGirl21

    Mooi geschreven.

    5 jaar geleden
  • AnneFrank

    Fking eng!!!

    6 jaar geleden
  • Diago

    O ohnee nee NEE NEEEEEEEEEEEEEEEE

    6 jaar geleden
  • BethGoes

    O mijn God!!! Nee!!! NEEEEE!!!
    Gioa gebruik je pistool!!!

    6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      Waarschijnlijk kan ze er niet bij, en iemand die een pistool tegen je slaap houd is altijd sneller.

      6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen