Met een bezwaard hart waren alle mensen hun dag begonnen, nadat het nieuws dat Madam Pomfrey terechtgesteld was als een lopend vuurtje door Hogwarts heen was gegaan.
Een aantal hadden spijt van hun stemkeuze, maar ze wisten ook dat het gevaar nog om de hoek lag.
Snel gingen ze dan ook terug naar hun eigen slaapvertrekken toen de schemering buiten begon te vallen en hun lessen afgerond waren.
Hun avondeten hadden ze snel naar binnen geschoven en de docenten patrouilleerden de gangen, op zoek naar die verstopte Dooddoeners.
Maar ook zij worden slaperig en in een kasteel zo groot is iets makkelijk over het hoofd gezien.
Hoewel de Dooddoeners hun tijd hadden genomen wisten ze uiteindelijk langs Minerva McGonagall te glippen en renden ze muisstil de trappen op naar één van de Common Rooms
Een Common Room waar ze inmiddels wel vertrouwt waren 'Gryffindor'
Nog geen paar nachten geleden hadden ze bij hetzelfde bed gestaan, maar toen hadden ze hem leeg aangetroffen.
Ditmaal was dit echter niet het geval. AVADA KADAVRA
Tulua A.K.A. Fred Weasley werd de volgende ochtend dood in zijn bed aangetroffen.

Alle leerlingen en medewerkers hadden zich verzameld in the Great Hall maar toch kon je er een speld horen vallen.
Sommigen zaten met hun handen in het haar, want de groep werd steeds kleiner. Het feit dat ze nu echt een boosdoener moesten zien te vangen drukte steeds zwaarder op hen.
"Het is tijd om te stemmen." De stem van Dumbledore sneed door de stilte heen. "Jullie hebben tot 8 december 22:00 de tijd om dit te doen."
En met die woorden gebaarde hij naar Hagrid dat die de Goblet of Fire weer in het midden van de zaal moest zetten terwijl hij zichzelf aangedaan terugtrok in zijn vertrekken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen