Foto bij 021

Wanneer we buiten gehoorafstand staan van de rest kijkt Sam me waarschuwend aan.
'Sam, ik hoef je preek niet te horen.' Floept er meteen uit mijn mond, door de aan mij geschonken blik.
'Ik weet dat je geen voorkeursbehandeling moogt geven, want iedereen heeft dit moeten doormaken. Dat wil niet zeggen dat ik mezelf niet mag opofferen?' Een licht vragende toon is in mijn stem te horen, waardoor Sam niet anders kan dan bevestigend knikken.
'Als de andere er iets van zeggen, dan wil ik gewoon liever Seth zijn rondes. Klaar.' Sluit ik, goed wetend wat ik wil, af en Sam kijkt me bedenkelijk aan. Echter knikt hij toch best dankbaar. Hij kan Seth ook beter gebruiken wanneer hij van school af is. Zolang ik het kan tegenhouden dat hij niet moet blijven zitten, zal Sam me dankbaar blijven.
'Kijk volgende keer gewoon uit, want gelukkig heeft alleen Seth het gehoord.' Zucht Sam, waardoor ik maar knik. Het was ook maar de bedoeling dat alleen Seth het hoorde, hij zegt toch niets verder.
'We moeten straks op bezoek bij de familie Lewis, voor de mogelijk nieuwkomer.' Deelt Sam mee en ik knik maar. Niet dat ik er veel zin in heb, maar meneer Lewis zal waarschijnlijk wel verwachten dat de dochter van zijn alfa erbij is. Ik ben namelijk het bekende gezicht voor iedereen.
Als klein meisje was ik altijd al het favorietje van de groep, maar iedereen was wel gefrustreerd. Mijn moeder is namelijk gestorven bij mijn geboorte, waardoor ze mijn vader geen zoon kon schenken. Niemand verwachte een waardige opvolger voor de roedel, want vrouwen konden namelijk geen wolven worden. Daardoor is er gestreden tot nieuwe alfa leider, de Uley's. Sam weet ook dat nu ik wolf ben, hij eigenlijk het pack aan mij moet terug geven. Ik ben namelijk een true alfa. Echter ben ik nog niet klaar om zo'n verantwoordelijkheid op me te nemen. Sam moet me wel klaarstomen van de ouderen, maar we weten beide dat ik niet echt klaar ben voor dit alles. Ik ga wel mee met Sam, zodat hij geen preken krijgt van hen over dat hij moet klaarstomen. Dat is het minste wat ik kan terug doen, aangezien ik binnenkort zijn roedel afneem. Ook al is het mijn recht en plicht om alfa te zijn, het lijkt net of ik ze van Sam afneem.
'Maya, alles in orde?' Haalt Sam me uit mijn gedachten en meteen kijk ik hem geschrokken aan. Hij kan niet anders dan even lachen, waardoor ik ook even moet lachen. Ik ben zo blij dat Sam niet altijd zijn norse blik heeft, wanneer we alleen zijn.
'Ga je mee?' Vraagt hij nogmaals en ik lach.
'Ja, ik ga eerst Seth zijn huiswerk mee maken. Dan kunnen we tussen 8 en 9 naar de familie Lewis gaan en dan kan ik hopelijk nog even slapen voor ik aan mijn ronde moet beginnen.' Zucht ik, omdat ik echt een drukke avond te gemoed zal gaan. Niet alleen avond, ook nacht!
'Met wie moet ik eigenlijk lopen?' Vraag ik dan, omdat ik nergens van op de hoogte ben.
'Jake stond voor deze nacht ingepland en Leah en Quil komen jullie morgenvroeg aflossen tot na school.' Deelt Sam de regeling met me en ik knik maar. Jake en ik moeten dus samen lopen, dit wordt nog lachen! We kunnen namelijk nooit eens serieus zijn wanneer we lopen! Sam zet ons daarom ook niet gemakkelijk meer samen, maar ik ga af en toe eens vragen om ons nog eens samen te zetten.
'Komt voor elkaar.' Lach ik dan, waarna Sam ook lacht.
'Seth heeft geluk met jou, maar weet dat je het niet voor de rest van je leven voor hem kan blijven opnemen!' Waarschuwt Sam me, terwijl ik merk dat we al terug bij het strand zijn aangekomen. Ik zie nog net hoe iedereen zich terug aan het aankleden is, wat dus wil zeggen dat iedereen naar huis gaat.
'Stuur even een bericht, dan pik ik je thuis op!' Beveelt Sam me, alsof we over iets anders aan het praten waren en ik knik maar, waarna ik naar de rest loop.
'En hoe was de preek?' Vraagt Jake plagend en ik geef hem een schouderduw.
'Wil jij tegen nonkel Billy zeggen dat ik vanavond bij tante Sue eet? Ik ga namelijk Seth helpen met zijn huiswerk en dan kom ik naar huis.' Leg ik uit aan Jake en hij knikt maar.
Mijn vader is omgekomen met een vampieren jacht, net zoals de vader van Seth en Leah. We zijn dus heel gehecht geworden aan elkaar, omdat niemand snapte hoe het voelde om je vader te verliezen op een redelijk oude leeftijd. Billy heeft me meteen in huis genomen, omdat dit namelijk te moeilijk was voor Sue. Sue is ook mijn meter, wat wilt zeggen dat ze normaal mijn voogd wordt wanneer er iets ergs gebeurt met mijn ouders. Billy was mijn peter en heeft eigenlijk dezelfde taak, waardoor hij deze op zich heeft genomen. Aangezien Rebecca weg is voor college, heb ik haar kamer gekregen. Het is niet groot, maar het is perfect voor mij!
'Kom je me helpen?' Lacht Seth vrolijk, die eigenlijk weet dat ik het zal maken voor hem. Ik ben namelijk moeten blijven zitten, omdat ik te weinig aanwezig was op school. Mijn punten waren uitstekend, maar mijn aanwezigheid was te slecht en ze konden me niet over laten gaan. Daardoor liep ik buiten school, want de ouderen willen me zo snel mogelijk aan het hoofd zien van de roedel. Sam en ik hebben hier geen keuze in. De ouderen mogen dan geen alfa zijn, maar het is onze plicht hun wensen te respecteren en te volbrengen indien mogelijk.

Hey lieve lezertjes
Hier alvast een extra stukje!
Hopelijk vonden jullie het een goed hoofdstukje.

XOXO
LaLoba en Bonnie&Clyde

Reageer (2)

  • LarryNiam

    Ahh ik hou van dit verhaal<3
    Snel verder:)

    5 jaar geleden
  • VampireMouse

    Loveee it!

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen