Foto bij 031

Het gekraak van het oude huis van nonkel Billy haalt me uit mijn slaap. Wanneer ik mijn ogen open, zie ik een slaperige Brady recht staan naast mijn bed.
'Ik moest even naar het toilet.' Fluistert hij, waarna hij wegwandelt.
Gisteren, nadat ik hem heb laten uitlopen en zijn domme weerwolf vraag heb beantwoord, heb ik hem terug laten wolven. Ik ben toen met de mega uitgeputte Brady naar mij thuis gewandeld en hij is meteen in mijn bed in slaap gevallen. Ik heb me maar gewoon naast hem neer gelegd. Geen denken aan dat ik de nieuwe wolf alleen in mijn kamer ging laten slapen, terwijl elk kleinigheidje hem boos kan maken. Hij is wel altijd vrolijk, dus misschien heeft hij niet zo'n woede probleem net zoals Seth.
Ik daarin tegen ben meer zoals Paul, mijn snaren zijn enorm gevoelig. Gelukkig is er ook niemand die mijn woede op de proef stelt. Iedereen weet trouwens dat je met onze roedel niet solt.
Rustig ga ik rechtzitten en wrijf even door mijn vermoeide ogen. Eerlijk gezegd ben ik best blij dat ik niet naar school moet, want ik had gym nooit overleefd met die viespeuk. Niet dat hij mij aanraakt, want dat overleeft hij niet. Ik vermoord hem gewoon ter plekken, waar iedereen bij staat en niemand die me tegen zou houden. Anderzijds heb ik wel spijt dat ik niet naar school mag gaan, want dan zie ik May niet. May, wat is het een prachtig meisje.
Snel neem ik een kijkje op mijn telefoon en zie ik dat ik enkele berichtjes heb van May.

Hey hoi
De training was goed gegaan!
Het was meer een training voor April, maar hij is wel goed gegaan.
Hoe was het klif duiken nog? xx May

Je bent vast al in slaap gevallen,
want het is ook al best laat.
Zie ik je morgen op school? xx May

Hey, ben je vandaag op school?
Ik zag je vrienden tijdens de pauze,
maar jij was nergens te bekennen. xx May

Maliya, is er iets? xx May


Ik ben echt een slecht mens. Ik had evengoed gisteren na het lopen nog even een berichtje kunnen sturen naar haar? Dat was maar een kleine moeite geweest. Ik besluit een kort berichtje terug te type, zodat ze weet dat ik nog leef en dat ze geen zorgen meer maakt.

Hallo'tjes
Sorry dat ik nu pas stuur.
Ik was inderdaad in slaap gevallen
en toen ik deze ochtend opstond voelde ik me niet zo goed,
dus ik ben thuis gebleven vandaag.
Sorry, May, dat ik zo laat pas terug stuur.
Ik ben ook nu pas wakker xx M


Ik druk op verzenden en leg mijn gsm op mijn nachtkastje, ik heb nu even geen tijd om verliefd te zijn. Mijn roedel, en voornamelijk Brady, heeft me nu nodig. Waar zal ik eens met zijn lessen beginnen, want hij moet nog veel leren. Gisteren duurde het echt veel te lang om terug te wolven en hij gaat nog veel moeten wolven, zodat het geen pijn meer doet als hij ineens uit zijn vel schiet. Dat is het cruciale moment. Als je uit je vel schiet, maar het doet nog te veel pijn, dan duurt het te lang en ben je dood. Het moet snel en bijna pijnloos verlopen.
Ik sta op en neem een simpel topje uit mijn kast. Het is een grijs topje, waarvan de zijkant helemaal open is. Mijn sport bh, waar ik in heb geslapen, is duidelijk te zien en vooraan staat het superman teken erop. Ik vis een oude short uit de kast en doe deze onderaan, waarna ik me naar onder begeef. Brady heeft in alle rust plaats genomen aan tafel en is duidelijk op iets aan het wachten.
'Goede morgen, Maliya.' Begroet Brady me haast vrolijk. Ik lach even vriendelijk naar hem en haal de schaal gebakken pannenkoeken uit de microgolf. Ik haal het bovenste bord eraf en voel dat ze nog best warm zijn. Nonkel Billy plaatst deze altijd in de microgolf, zodat ze iets langer warm blijven en anders kan je ze gewoon koud op eten. Ik plaats de schaal voor Brady zijn neus, die rustig begint te eten. Ik besluit maar gewoon wat ontbijtgranen te nemen. De kans dat ik bij een nieuwe wolf eten kan pikken is enorm klein. Ik heb Sam bijna aangevallen toen hij eten pikte van mijn bord, dus dat ga ik vandaag niet doen.
'Wat gaan we vandaag doen?' Vraagt Brady oprecht geïnteresseerd en met een volle mond.
'Jij gaat eerst je mond leeg eten voor je praat en daarna gaan wij lopen.' Beveel ik hem, terwijl ik mijn eten rustig verder eet.
'Gaan we saai rondjes lopen?' Vraagt hij en ik kijk hem doordringend aan.
'Het is niet saai en we gaan ook niet als mensen.' Ga ik er op in, waardoor ik voel dat Brady boos wordt.
'Geen korte lontjes hier in huis.' Zeg ik dan waarschuwend, waarna ik merk dat hij meteen weer rustig wordt. Ik heb hem namelijk gisteren uit gelegd dat hij van woede, zomaar kan wolven en dat dat net de reden is waarom hij bij mij slaapt. Hij werd er natuurlijk boos om, want hij zou geen kort lontje hebben. Dat heeft niemand van ons, tot we uit ons vel schieten.
Ik moet even gniffelen met de gedachten en steek dan de laatste hap in mijn mond, waarna ik alles opruim. Brady daarin tegen laat alles rommelig achter en volgt me gewoon de keuken uit.
'Wil je dat even opruimen?' Vraag ik meteen best snauwend, wat Brady duidelijk niet aankan.
'Je hoeft zo niet te doen hoor! Je kan het ook vriendelijk vragen of voor je gast opruimen?' Snauwt hij terug, waardoor ik mezelf onder controle moet zien te houden. Ik ga nog veel last krijgen met hem.
'Je ruimt nu alles op en zorgt dan dat je met de donder buiten staat of ik doe je wat!' Grom ik dan, waardoor ik zie dat Brady even wit wegtrekt. Snel begint hij alles op te ruimen, terwijl ik gewoon rustig mijn huis verlaat. In de tuin aangekomen, pak ik de sleutel van onder de bloempot en steek hem in het sleutelgat van de deur. Brady rent naar buiten, waarna ik de deur op slot doe en de sleutel weer verstop.
'Oké, we beginnen bij het begin.' lach ik, terwijl ik me omdraai. Echter zie ik enkel gescheurde kledingstukken liggen en het puntje van de staart. Ik begin meteen te lopen, terwijl ik me uitkleed en ik spring gemakkelijk over een omgevallen boom. Wanneer ik in de lucht hang, scheurt mijn vel open en voel ik een klein branderig gevoel over mijn lichaam trekken. Ik beland al snel op mijn twee voorste poten en mijn twee achterste, volgen meteen. Meteen zet ik me weer af en volg het spoor naar Brady. Maliya, ik heb graag dat jij mijn zoon op voed tot een wolf. Dat is namelijk iets speciaal, door een true alfa. De stem van meneer Fuller klinkt duidelijk door mijn hoofd.
Was je zoon maar niet zo irritant.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen