5 juni > 2008

Lieve Anna, op dit moment ben ik vier jaartjes oud en vraag ik mama of ze me dit wil helpen schrijven. Vanaf vandaag ben jij mijn dagboek vriendin en ga ik je iedere dag schrijven! Iedere dag opnieuw, dat beloof ik je en als ik zelf kan schrijven nog vaker! Mama en papa hebben me voor mijn verjaardag een lichtgevende wereldbol gegeven. Het moet als lamp dienen, maar voor mij betekend het meer. Mama heeft me uitgelegd dat Nederland niet het enige land op de wereld is en dat de wereld niet plat is. Ze weet niet dat ik dat laatste niet geloof, want als hij rond was vallen we er zo af! Maar mama liet me allemaal landen namen lezen en vanaf nu weet ik wat ik ga doen als ik groot ben! Ik wil geen prinses meer zijn, vanaf vandaag word ik reiziger! En ga ik grote landen bezoeken! Ik word heel bekend om mijn reizen, dat weet ik zeker!

Doei Anna, nu moet ik slapen.

Lisa


5 juni > 2010

Lieve Anna, het is alweer mijn verjaardag! Ik ben zes jaar oud nu. Nog niet de oudste van mijn klas, maar dat maakt niet uit. Ik voel me wel ouder, want ik ben sterker en groter dan de meeste uit mijn groep 1 klas. We hadden het over wat we willen willen zijn als we ouder worden en weet je wat Pieter-Willem zei! Hij wilde later astronaut worden! Ik was niet de enige die raar op keek. Hoe dan? Gaat hij later van de aarde af springen of zo! Zo, boem, de hemel in! En dan noemen ze mij gek. Ik heb eindelijk ontdekt dat de aarde niet rond is, nu geloof ik het echt! Mama gaf me vandaag weer voor mijn verjaardag een atlas, want ik wil nog steeds reiziger worden. Ze leert me landen kijken en verteld ook dingen over ze. Weet je wat me een leuk land lijkt, Lissabon! O wacht, dat is geen land. Gewoon omdat het lijkt op ''Lisa'' en dat is mijn naam, cool toch!

Met veel, super veel, hartjes! Lisa


5 juni > 2012

Hallo Anna, ik ben jarig vandaag! Officieel acht jaar oud en ik kan eindelijk zelf schrijven! Mama heeft me een boek gegeven over Europa, dat is het continent waar we in wonen! Dat is toch leuk! We wonen in een continent! Ik heb weer een paar landen toegevoegd sinds vandaag. Ik zou graag naar de Zuidpool willen, met pinguïns spelen. Ze zijn zo lief! En met mijn beste vriendin, Kim, naar een oerwoud. Ik weet alleen nog niet waar, maar we willen op safari. Bergen beklimmen, bomen opzij duwen en naar apen kijken. Zoals Tarzan en Mowgli, alleen dan wat normaler en minder gevaarlijk.

Lisaatje, xx


5 juni > 2014

Anna, Olivia wil geen vriendinnen meer zijn omdat ik geen barbies heb. Al die andere meisjes krijgen voor hun verjaardag poppen en mama heeft me nu een wereldkaart gegeven. Een enorme grote die op mijn muur past. Ik wil ook geen poppen, ik haat poppen. Atlassen vind ik mooi, ik kan ze eindelijk zelf lezen. Ik ben tien jaar oud vandaag en ben volgens mij het slimste meisje van de klas. Ik weet waar al die landen liggen! Ik had een tien op topografie! Ik wil nu ook naar Griekenland, want Athene lijkt me een mooie stad. En met mijn toekomstige droomprins naar Frankrijk, wat Romantisch lijkt dat me toch!

Lisa, veel kusjes xx


5 juni > 2016

Anna, ik ben twaalf jaar oud en heb geen enkel land bezocht. Mama gaf me weer een boek, een nieuwe atlas. We gaan nooit op reis, mama heeft geen geld. Dit jaar heeft papa ons verlaten en zegt mama dat we in de schulden zitten. Met papa bezochten we ook nooit iets, alleen maar stomme museums. Toen ik hem vertelde dat ik en reiziger wilde worden lachte hij me vierkant uit, omdat hij vond dat ik een geld verdienende baan moest hebben. Verdien je geen baan door landen te bezoeken en lol te hebben? Dat vind ik erg gemeen van deze wereld. Alles moet iets kosten, je moet altijd iets terug hebben. Nooit iets spontaan voor een ander, alleen als het gratis is of niet te veel moeite. Ik wil naar een land, Anna. Ik wil landen met stomme namen bezoeken, zoals ''Luxemburg.'' Alsof alles daar luxe is. Of ''Engeland'', alsof de mensen daar allemaal vampiers of weerwolven zijn. Of beiden! Dat zou pas cool zijn. De wereld zou niet altijd rooskleurig zijn, dat weet ik zelf ook heus wel. Ben niet dom hoor, voor je dat gaat denken Anna. Alleen ik wil reizen, ik wil weg. De wereld ontdekken, want ik weet dat er meer plekken zijn dan Nederland. Mama zegt volgend jaar, altijd volgend jaar. Alleen wat nou als het dan ook niet kan? Ik weet zeker dat ze dit gesprek dan vergeten is, geloof me. Reizen is het enige wat ik wil, al is het het laatste wat ik doe.

Met de allerliefste groetjes, je Lisa.


5 juni > 2018

Anna, ANNA! Ik ben vandaag veertien jaar oud en het allerbeste in mijn leven is me overkomen. Geen atlas, boek of kaart. Geen letters, boeken met informatie over werelddelen. Ik kreeg een brochure, een klein boekje met informatie over Frankrijk en een baret. Ik ga naar Frankrijk, Anna. Ik ga mijn eerste reis naar het buitenland maken en weet je wie er mee mag? Ik ga samen met Kim! Mijn allerbeste vriendin voor heel mijn leven mag met me mee op reis! We gaan super veel leuke dingen doen, o Anna. Ik ben zo blij dat ik wel door de straten wil rennen en schreeuwen. Misschien, na Frankrijk, kan ik mama wel weer overhalen. Dan gaan we naar Portugal. En naar Spanje. Volgens mij heb ik ook goede recensies gevonden over Zweden, Ibiza en Duitsland. Israel en China misschien, en dan nog Ierland, Noorwegen, Oostenrijk, landen die ver buiten Europa liggen en ook groter zijn met meer zon...

Hou super veelvan je, groetjes Lisa.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen