Foto bij 039

'Zullen we een wedstrijdje doen?' Vraag ik, terwijl ik even een blik naar Brady werp. Hij wordt meteen hyper en iedereen moet lachen.
'Ik doe mee!' Giert Seth vrolijk uit, waardoor ik een lach niet kan onderdrukken.
'Wat is de eindstreep?' Vraagt Sam dan en ik begin even te denken. Voor Brady is het misschien beste dat we richting canada rennen?
'Ja, is goed. Tot aan de grote grot?' Stelt Paul voor en laat iedereen de grot nog eens even zien.
'Ja, perfect!' Lach ik vrolijk, waarna iedereen begint te rennen. Alsof ze het hebben afgesproken, zonder dat ik het kon horen.
'Hey, dat is vals spelen!' Roep ik verontwaardigt naar hen, waarna ik ook begin te sprinten. Natuurlijk lopen Leah en Jake vooraan, gevolgd door Embry. In wolfvorm lopen Leah en Jake het snelste, na mij. In mensenvorm zijn dat Paul en Jake, gevolgd door Jared en Embry. Leah loopt meestal ergens achteraan.
'Met jou snelheid noem je dit gewoon eerlijk maken!' Roept Jared, terwijl ik Quil meteen voorbij vlieg. Ik zit meteen Jaredl op de hielen, die er alles aan doet om te zorgen dat ik niet voorbij geraak. Jammer genoeg ben ik hem te slim af en spurt ik hem voorbij, recht op Seth af. Seth laat me gelukkig zo voorbij lopen, zonder moeilijk te doen.
'Dank je!' Lach ik dankbaar naar hem, want nu gaan we het moeilijk krijgen. Paul laat me nooit voorbij en weet me altijd perfect af te blokken. Elk plan dat me te binnenschiet, blokt hij af.
'Go Paul!' Roepen Leah en Jake, die enkel meer afstand creëren.
'Paul, opzij!' Grom ik, maar Sam blokt mijn beveel af. Verdomme, Sam. Jou krijg ik dadelijk nog wel. Ik ren nog enkele meters achter Paul, waarna ik een boomstam zie liggen. Bruut ga ik opzij, terwijl ik naar de boomstam loop. Ik klim de rots omhoog en duw me dan zo hard ik kan af. Na een kleine zweefsprong, kom ik met een harde bonk terug op de grond.
'Hey, kijk uit!' Bromt Paul, die bijna tegen me opvloog. Ik kan het niet lachen en sprint zo hard ik kan langs Brady.
'Lukt het nog?' Vraag ik aan Brady, waarna ik hem hoor lachen.
'Het gaat wel! Sam sprint alleen best snel!' Zucht hij en ik moet weer even lachen.
'Komt goed, op het einde van de week sprint je onze oude brok zo voorbij.' Plaag ik Sam, waarna ik weer een tandje bij steek. Ik laat Brady met gemak achter en volg Sam op de hielen.
'Ik ben nog heel jong!' Bromt Sam ter verdediging.
'Ik laat jullie gewoon winnen.' Probeert Sam serieus te klinken, maar ik kan niet anders de mega hard te lachen. De jongens kunnen dat duidelijk ook niet laten.
'Dat zie ik!' Gier ik verder, terwijl ik Sam een klein duwtje geeft. Sam steekt een tandje bij, wat ik ook doe en al snel lopen we naast Embry. Ik merk hoe Sam het uiterste uit zijn kas moet halen, terwijl we best dicht op Leah en Jake lopen. Ik voel hoe ik mijn tweede adem te pakken krijg, waardoor ik me weer helemaal fit voel.
'Maya, nu?' Vraagt Emrby en ik voel zijn speelsheid door mijn lijf gieren.
'Nu!' Gil ik, waardoor we allebei nog sneller beginnen te lopen. Ik loop nu op Jake zijn hielen en laat Sam achter. Embry loopt op mijn hielen, terwijl ik Jake probeer in te halen. Leah wordt iets moeilijker om in te halen, net zoals Jake. Ze zijn te snel om gewoon voorbij te wippen. Rustig blijf ik achter Jake hangen, die alle tegenwind opvangt. Embry blijft achter mij, maar dan zie ik mijn voorbij steek punt.
We lopen recht op een boom af, die Jake langs links voorbij loopt. Embry schuift mee met hem naar links, maar ik duw mezelf naar recht. Ik plaats mijn poten tegen de zijkant van een berg en loop een beetje omhoog. Ik duw me dan af en met een zijwaartse rol beland ik naast Jake.
'Opschepper!' Prevelt Jake tussen zijn lippen door, terwijl het bekende open veld in zicht komt. Dat betekent dat we bijna bij de grot zijn.
'Kom op, Leah!' Moedigt iedereen haar aan, terwijl ik het laatste uit mijn kast haal.
'Go Maya!' Roept Brady luidt, waardoor ik het niet kan laten om te glimlachen.
'Gaat het nog?' Vraagt Leah spottend, terwijl ik hoor dat ze best uitgeput is.
'Ja, super! Ik kan zelfs in mijn slaap nog van je winnen!' Pest ik haar terug, terwijl ik nu op mijn aller snelste sprint. Leah doet het ook.
Niet veel later loop ik naast haar, terwijl ik mezelf push om niet op te geven.
'Het is oké, Maya, opgeven is niet erg!' Lacht Leah, terwijl ze me een kleine duw geeft.
'En jou laten winnen? Nooit!' Grap ik, terwijl de grot in mijn zicht komt.
'Kom op Leah!' Brult Sam, zo hard heb ik hem nog nooit weten juichen!
'Maak haar in, Maya!' Roept Seth, die zijn zus maar al te graag ziet verliezen.
'Kom het zelf dan doen, he broertje van me!' Plaagt Leah hem terug, terwijl ik een gniffel niet kan onderdrukken. Wat is broeder-zuster liefde toch mooi!
'Je zou je eigen zus moeten aanmoedigen.' Zucht leah, terwijl ze begint af te zwakken.
'Doe even normaal, alsof ik jou wil aanmoedigen?' Lacht Seth, waardoor iedereen super hard begint te lachen.
Stilletjes aan geraak ik voor op Leah, doordat ze door haar tweede adem heen is. Ik heb nog wat adem over, waardoor ik alles blijf geven.
'Jongens, maak jullie maar klaar!' Zucht Leah, terwijl we de laatste meter tot de grot spurten. Ik spurt de grot in en kan het niet laten om mega hard te gaan joelen!
'Ha, losers!' Gier ik uit, terwijl ook Leah binnen loopt.
'Verloren van twee meisjes!' Lacht Leah hen ook uit, terwijl we zien hoe de rest ook binnen loopt.
Rustig zijn we aan het bekomen, terwijl we naar buiten wandelen.
'Hey, Brady. Goed gedaan voor een eerste keer!' Complimenteert Sam hem, waardoor ik even achteruit kijk naar mijn welp.
'Brady is weg!' Roep ik, wanneer ik hem nergens vindt.
'Wat?' Gilt Leah uit, die ook omdraait en ziet dat hij er niet is.
'Maliya, het is jou taak om hem in de gaten te houden!' Bromt Sam boos naar me, waardoor ik kijk naar Brady.
'Horen jullie dat?' Vraagt Brady, alsof er niets aan de hand is en ik zie hoe hij onderweg naar het strand is. Is hij helemaal op zijn kop gevallen?
'Als hij is één keer bij de groep zou blijven, in plaats van weglopen!' Grom ik terug naar Sam, waarna ik begin te sprinten.
'Je moet het niet op de welp steken, Maliya, hij is jou verantwoordelijkheid!' Bromt Sam naar me, terwijl hij en de andere me achterna lopen.
'Fout Sam. Jij bent alfa, hij is jou verantwoordelijkheid!' Bijt ik terug naar hem, terwijl ik op mijn snelste naar Brady sprint.
'Jongens stop, dit slaagt nergens op!' Probeer Jared, maar hij wordt meteen de mond gesnoert.
'Hou je erbuiten!' Grommen Sam en ik tegelijk, terwijl ik Brady al zie. Hij ligt bij de rand van het bos in de bosjes. Als het donker was, zou je zijn ogen kunnen zien glinsteren vanuit het bos.
'Waar haal je het in je hoofd om weg te lopen?' Grom ik, terwijl ik naast hem op de grond ga liggen. Brady zegt niets, maar ik voel dat hij zich schuldig voelt.
'Maliya, je moet het nu niet op hem steken!' Brult Sam naar me, terwijl ze zich bij ons komen aansluiten.
'Kijk!' Zegt Brady dan. Ik kijk even op en dan pas hoor ik de muziek. Ik zie hoe twee mensen intiem zijn aan het dansen met verschillende liften. Ik ken het soort dans niet, maar het meisje ken ik wel.
'Is dat niet-' Begint Paul op een vragende toon.
'April' Maakt Embry al grommend zijn zin af. Meteen kijkt het danspaar geschrokt onze kant uit en voel ik hoe Embry boos en jaloers wordt.
'Ik denk dat April een ander heeft.' Zucht Jared dan, wat Embry alleen maar bozer maakt.
'Wat ziet ze in dat bekakt mannetje?' Gromt hij weer en ik duw hem aan de kant.
'Kom, ik heb een idee. Jij hebt dringend wat afkoeling nodig!' Zucht ik, waardoor iedereen weer opstaat en me volgt.

Aangezien het de eerste schooldag voor vele was
of eerste werkdag na een verdiende vakantie onder vele andere
of gewoon de zoveelste werkdag
of vele andere dinges.

Aangezien het toch een soort bijzondere dag is post ik vandaag nog een extra hoofdstukje.
Echter zal ik vanaf deze week niet elke dag kunnen posten wegens school
en gaan we nog maar één hoofdstuk per keer posten.
Dit om er onder andere iets meer spanning in te houden.

Hoe was de eerste dag van de week?

Reageer (1)

  • LarryNiam

    Hallo april denk aan embry

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen