Foto bij Aflevering 2

Vorige keer werd Tom weggestemd.De kandidaten vonden het niet erg ze zijn erg benieuwd naar de volgende aflevering
Hier zijn de spelers
Lis-Een grote fanatieke kandidaat
Ingvar-Een chagerijn die nergens zin in heeft
Stefan-Een kandidaat die alles beter weet
Jadey-Bange kandidaat met sneeuwfobie
Xavier-Een kandidaat die veel leest
Liliana-Altijd en overal aanwezig
Felica-Een nerd
Fabian-Een kandidaat die alles schoon wilt hebben
Yohanna-Een kandidaat die snel opgeeft
Het spel wordt gepresenteerd door Marc
Vandaag heeft deze aflevering alles te maken met rendieren het wordt dit keer gespeeld in Trondheim.Dit is 71 graden Noord

Felicia werd wakker en zag dat de rest nog sliep. Ze liep de tent uit en sprong een gat in de lucht van de schrik, want voor haar stonden 9 rendieren. De rest kwam ook naar buiten en zagen de rendieren ook staan. Jadey zei: 'Wat is dit nou weer?' Toen kwam Marc aangelopen. 'Kandidaten,' begon hij. 'Goedemorgen, ik denk dat jullie die rendieren al hebben zien staan. Ze hebben te maken met de volgende twee opdrachten. Ga je snel klaarmaken dan zie ik jullie straks.
'Wat gaan we nou weer doen?' vroeg Yohanna.
'Weet ik veel,' zei Liliana. 'Wees niet zo'n dramakind. Yohanna hield verder haar mond. Toen iedereen bij Marc kwam, hun magen gevuld met boterhammen met kaas.
'Kandidaten, goedemorgen. Jullie hebben de rendieren al zien staan. De eerste opdracht heeft daar mee te maken. Jullie verdelen jullie in twee teams. Ieder persoon krijgt een rendier. Die moeten jullie over een afstand van 12 km lopen. Het team dat als eerste over de finish komt wint de comfortprijs en dat is een heerlijk diner met als hoofdgerecht gebakken rendier. Nou, Lis had de immuniteit en mag een tegenstander kiezen.
'Ik kies als tegenstander Yohanna,' zei Lis.
'Oke, Yohanna, jij mag daar staan en Lis mag een teamgenoot kiezen,' legde Marc uit
'Oke ik kies Liliana.'
'Yeeh!' Liliana liep naar Lis toe.
'Yohanna, jij mag kiezen.'
'Kom maar hier Ingvar en wij gaan winnen.'
Lis koos ook nog Jadey, Fabian en Felicia.En Yohanna koos ook nog Stefan en Xavier.
'Jullie mogen beginnen, kies maar een rendier.'
'Ik neem de bruin-witte,' zei Stefan. 'Mooie kleur.'
'Je doet maar,' zei Yohanna weer.
'Oke kandidaten, jullie hebben allemaal een rendier uitgekozen. Jullie mogen beginnen. Jullie moeten dus 12km lopen met je rendier en één ding: het is geen mak dier.'
'Lekker, daar help je ook echt mee he,' zei Fabian.
'Nou succes. Dan zie ik jullie straks.'
En de kandidaten waren begonnen aan de tocht van hun leven. Het rendier van Yohanna begon al meteen stom te doen en Yohanna trok het dier gewoon mee. Bij team Lis ging het goed. Liliana had de techniek al door en liep als een speer. Alleen toen ging Fabian door zijn knie en viel op de grond. Jadey pakte het rendier van Fabian en Lis keek naar de enkel van Fabian. 'Kun je staan?' vroeg ze
'Oh ja hoor,' antwoordde Fabian. 'Au au au. Nee, dat gaat niet lukken.'
Felicia pakte twee grote stokken en gaf deze aan Fabian. 'Loop hier maar even mee. Liliana neemt jou rendier wel mee.'
'Ja dat zal ik wel doen.'
En even later vertrok team Lis weer. Na 3 uur was team Yohanna bijna bij de finish totdat het rendier van Xavier ging liggen.
'Opstaan,' zei Xavier. Het rendier stond op. Xavier begon tegen het rendier te praten.
'ALS JIJ NIET NAAR MIJ LUISTERT DAN KUN JIJ PROBLEMEN MET MIJ KRIJGEN DUS OPSCHIETEN!' En het werkte ook nog. Yohanna lag dubbel. Even later bereikte team Yohanna de finish.
'Hallo Yohanna, Ingvar, Stefan en Xavier. Was het een leuke tocht?' vroeg Marc.
'Nou nee,' antwoordde Ingvar. 'De rendieren luisteren niet naar je.'
Maar begon Marc weer: 'Jullie hebben het niks voor niks gedaan jullie hebben de comfortprijs.'
'Yeeeh!' riep iedereen, zelfs Ingvar lachte.
Jullie mogen naar de blokhut lopen en daar staat een 5 gangen diner voor jullie klaar. 'Eten, eten, eten, eten!' riep Stefan.
15 minuten later kwam team Lis eraan.
'Hallo team Lis,' zei Marc. 'Wat is er met jou gebeurd Fabian?'
'Ik ben door me enkel gegaan en ik blijf doorgaan tot ie gebroken is.'
'Helaas moet ik jullie teleurstellen. Team Yohanna was hier als eerste en zit aan het diner. Jullie mogen naar de tent en smakelijk met jullie boterhammen met kaas.

De volgende morgen.

Ingvar werd wakker en schrok zich wezenloos want hij zag 20 rendieren staan. De rest werd er ook wakker van en kwamen bij Ingvar staan.
'Wat is dit nou weer?' zeurde Yohanna.
'Dit zijn rendieren,' antwoordde Stefan betweterig.
Yohanna wou iets terug zeggen maar toen kwam Marc aangelopen.
'Kandidaten, goedemorgen. Ik denk dat jullie de rendieren al hebben zien staan. Het heeft alles te maken met de tweede opdracht. Succes ik verwacht jullie over 30 minuten. Tot straks.'
'Wat gaan we doen?' vroeg Jadey.
'Kop op Jadey,' zei Lis. 'Niet zo treuren misschien is het wel heel leuk.'
Na ongeveer 30 minuten kwamen de kandidaten bij een groot hek aan met alle 20 rendieren.
'Jullie gaan,' begon Marc. 'Rendieren hoeden. Straks laten we de rendieren vrij en het is jullie taak om de rendieren weer hun hok in te krijgen. Wie dat het snelste doet wint de immuniteit. Succes.
Yohanna begon en het ging mis: de rendieren luisterden niet en Yohanna flipte. Daarna was het de beurt aan Ingvar. Bij hem ging het best snel. In ieder geval beter dan Yohanna. Bij Jadey ging het ook langzaam en Lis verloor haar geduld. Bij Stefan lukte het snel maar niet bij Fabian en Felicia en ook bij Liliana ging het niet goed. Als laatste ging Xavier en het ging redelijk. Toen de opdracht voorbij was, kwam Marc aan het woord. 'Het was een groot gevecht tegen de klok. Maar er is maar 1 winnaar. De drie snelste waren Jadey, Stefan en Ingvar en de immuniteit gaat naar Stefan. Gefeliciteerd, jij kan niet weggestemd worden. De andere kandidaten mogen nu naar de eliminatie.
Ingvar liep vloekend naar de stoelen die klaar stonden. Toen iedereen zat begon Marc te praten: 'Jullie weten hoe het gaat. Jullie stemmen op iemand die je eruit wil hebben en degene die de meeste stemmen heeft ligt er ook uit. Succes, jullie mogen stemmen.'
'Ik stem op Yohanna,' zei Lis. 'Omdat ze heel irritant is en niet tegen haar verlies kan.'
'Ik stem op Lis,' zei Yohanna. 'Omdat ze raar doet tegen mij en niet tegen kritiek kan.'Toen iedereen had gestemd, begon het spannendste. Marc zei: 'De stemmen zijn geteld. Het is beslist degene die als tweede naar huis moet is..........................................................................................................................................................................................Yohanna.

Volgende keer in 71 graden noord

Wordt het koud, heel koud.
Wil je het verhaal van Yohanna lezen of de andere kandidaten hun verhaal horen kijk dan in de dagboeken van de spelers tot de volgende keer in 71 graden Noord

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen