Liam laat weten dat hij liever niet naar de grote eetzaal zou willen. Dat zou betekenen dat hij niet zou eten vanavond. Buiten de eet tijden is er vrijwel niks te verkrijgen binnen het instituut, desondanks dat begrijpt Gale zijn beslissing.
De arme jongen was zojuist nog in totale paniek. Hij moet ook wel uitgeput zijn door alles. Uit eigen ervaring weet Gale nog hoe zwaar zijn eerste nacht was. Ze moesten met een brandblusser naast zijn bed staan..
"Als je echt even alleen wilt zijn, maar ik kom straks nog even bij je kijken." Beloofde Gale hem. Daar had Gale nog het meeste rust bij. Misschien zou hij een bakje eten mee kunnen nemen voor hem.
"Oke." Zegt Liam zacht, en bijt op zijn lip.
"Kun je me een warme trui geven?" Vraagt hij dan onzeker aan Gale.
Meteen grijpt Gale de eerste beste warme trui uit de kast en geeft hij het aan Liam. In zichzelf moet hij grinniken, omdat het zo’n toepasselijke trui is.
Hij vindt Liam wel erg schattig. Maar zouden zijn vrienden hem ook wel accepteren?
"Bedankt." Zegt hij zacht en trekt hem aan. Hij lijkt zich comfortabel te voelen nu.
“Doe een beetje rustig aan” drukt Gale hem op het hart. Dan gaat hij met de lakens naar de droger en zorgt hij dat er nieuwe worden gebracht naar zijn kamer.

Even later komt Gale de eetzaal in met zijn dienblad. Hij is gegaan voor een bord ravioli met extra kaas, zijn favoriet. Alleen kan hij zich er nog niet helemaal op verheugen, met zijn gedachten is hij nog bij Liam.

Hij schuift bij zijn vrienden aan die zoals altijd weer aan het dollen zijn.
“Ey Blaze” Gale kijkt op als een van zijn vrienden hem bij zijn nickname noemt. Het is Cliff die hem met een grote grijns.
“Wat moest je?” Cliff speelt met een opgerole sigaret die hij na het eten van plan is om te roken.
Alle vrienden hebben nu hun ogen gericht op Gale. Hij wil eigenlijk liever niet vertellen hoe Liam zijn controle verloor, daar zullen ze hem vast mee pesten. Snel verzint hij een leugen.
“Oh niks, gezeik over sigaretten” zegt hij snel.
Gale vergeet voor nu even dat Cliff psychic energy heeft en het op hem los laat. Hij weet meteen dat dat niet is wat er speelt..
Zich van geen kwaad bewust eet Gale zijn avondeten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen