"En school afmaken?" Vraagt Liam gretig.
Wederom laat Liam hem weer een beetje aan hem denken. Want gedreven op schoolprestaties was hij ook. Gale moest zijn opleiding nood gedwongen afbreken dankzij zijn krachten.
Het normale leven was in een ruk niet normaal meer.
“Ja, dat moet gewoon kunnen, maar pas echt als we alles onder controle hebben en dat duurt wel een paar jaar” antwoordt Gale.
Nu is hij erg benieuwd waar Liam zo gedreven over is. Wat voor kant zou hij uitgeslagen zijn met zijn studie? Het liefst zou Gale hem het hemd van het lijf vragen, maar dat zou raar overkomen. Hij begrijpt de aantrekkingskracht van deze jongen helemaal niet. Zijn krachten staan zelfs haaks op die van hemzelf. Vuur versus ijs.
"Kunnen we naar buiten? Ik wil even wat lucht.” Zegt Liam.
Hij kijkt dan een beetje onzeker. Gale vraagt zich af waarom dat is.
"Je bent natuurlijk niet verplicht, maar als je wilt..."
Gale gebaart dat het oke is. Hij snapt wel dat ze jongen even frisse lucht zou willen.
“Sure, ik loop wel even met je mee” Zegt hij.
Gale begeleid de knappe jongen naar buiten en houdt onderweg dan ook alle deuren voor hem open. Onderweg vertelt Gale hem al een beetje over de lessen tot ze op de buitenplaats komen.
“De buitenplaats is best groot. Je kunt door het parkje lopen dat door een bos gaat, alleen moet je voor 21.00 uur binnen zijn” legde hij uit. Gale wil nog veel meer uitleggen over de gevangenis waar ze in leven als hij onderbroken wordt.
“Blaze?”
Gale schrikt een beetje als hij zijn bijnaam hoort. Hij ziet Cliff de twee jongens benaderen en in zijn hoofd vervloekt Gale het.
Hij was naïef om te geloven dat Cliff zijn psychic krachten niet zou gebruiken.
“Ik dacht dat je vroeg naar bed zou gaan” zegt Cliff. In zijn toon zit een lichte cynische klank. Hij weet dondersgoed dat Gale eerder loog over het vroeg naar bed gaan.
“Ben ik nog steeds van plan,” probeert Gale zichzelf een beefje te redden. “maar eerst wilde ik Liam hier nog spreken, hij is nieuw. Liam, dit is Cliff. En Cliff, dit is Liam” stelt hij ze snel aan ekaar voor. Liever zou hij Liam nog niet in Cliff zijn buurt willen hebben maar nu kwam hij er niet onderuit.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen