POV Bill

Als de avond viel en we nog steeds onderweg waren naar Berlijn, bevonden we ons in de tourbus, omringd door het zachte gezoem van de rijdende wielen. Het was een ontspannen sfeer. Elise zat tegenover me, en de rest van de bandleden was verspreid in de bus, elk bezig met zijn eigen dingen.
Ik keek opnieuw naar de tekst in mijn notitieboekje, "There's no real love in you," en mijn gedachten dwaalden af naar mijn Elise. Deze woorden leken zo relevant voor de situatie. Ik was al even samen met de Elise van mijn wereld dat onze relatie bijna als vanzelfsprekend was geworden. Het voelde alsof we automatisch van elkaar hielden zonder er veel over na te denken. Maar was dat echt liefde? En zag zij mij echt wel graag?
Ik had zoveel tijd met deze Elise doorgebracht en had sterke gevoelens voor haar ontwikkeld, maar was het echte liefde of gewoon een onschuldige vriendschap? En hoe zat het met de andere Elise in mijn leven?
Ik had mezelf en ook deze Elise beloofd dat ik geen gevoelens voor haar zou toelaten. Mijn hart behoorde aan mijn vriendin, mijn Elise. Maar waarom was het dan zo moeilijk om deze gevoelens te negeren?
Ik had sterke gevoelens ontwikkeld voor deze nieuwe Elise in mijn leven, en het had me aan het denken gezet. Wat betekende echte liefde? Was het de automatische genegenheid die ik voelde voor mijn vriendin, of was het de passie en de opwinding die ik voelde wanneer ik in de buurt was van deze Elise? "Why do I keep lovin' you?" mompelde ik in mezelf.
Ik keek naar Elise, die naar het voorbijglijdende landschap staarde. Ze leek vredig en in gedachten verzonken, en ik kon niet anders dan glimlachen. Ze had een positieve invloed op me.

De rest van de band was bij ons komen zitten zonder dat ik het doorhad. Ik keek op toen Georg me vroeg of ik een nieuw nummer aan het schrijven was. Ik glimlachte en knikte. "Ja, ik zat gewoon wat teksten te noteren en ideeën voor nieuwe nummers. Er is altijd wel wat inspiratie te vinden op tour."
Tom, die naast Georg zat, trok een grimas. "Wanneer ga je ons dan dat nieuwe meesterwerk laten horen, Bill? We willen wel eens horen wat je in je mouw hebt zitten."
Gustav grijnsde en nam een slok van zijn drankje. "Nou, we zijn benieuwd. Misschien kunnen we een sneak peek krijgen?"
Ik dacht even na en zei: "Laten we het daar maar even bij houden, jongens. Ik wil nog niet te veel onthullen voordat het nummer klaar is."
Bas vroeg daarna nieuwsgierig: "Zijn jullie al aan het werken aan jullie volgende album?"
Tom keek op van zijn laptop en knikte. "Ja, we hebben al een paar nummertjes klaar liggen. We proberen altijd creatief te blijven, zelfs tijdens de tour."
Bas glimlachte en richtte zich tot mij: "Zeg, Bill, ik weet dat ik een beetje vooruitloop, maar heb je al nagedacht over het voorprogramma voor de volgende tour? Ik bedoel, ik zou graag weer met Elise willen touren."
Ik dacht even na en schudde toen mijn hoofd. "Nee, Bas, dat gaat niet gebeuren. Jou neem ik graag mee op tour, maar Elise niet meer."
Er viel een ongemakkelijke stilte in de tourbus. Tom probeerde de spanning te doorbreken en zei met een glimlach: "Sorry, Elise, als Bill bezig is met songteksten, kan hij soms wat dramatisch zijn."
Elise glimlachte flauwtjes en probeerde de situatie te redden. "Geen probleem, jongens. Ik begrijp het. Ik ben al blij dat ik deze keer met jullie op tour mocht."
Ik zag Elise even verstijfd naast me zitten, en ik realiseerde me dat mijn woorden harder waren dan ik bedoelde. Maar eigenlijk ging het over de andere Elise. Ik wilde haar niet meer mee op tour, en dat besluit stond vast.
Bas keek even nadenkend en vroeg toen, "Zijn jullie eigenlijk nog een koppel?" Hij keek van Elise naar mij en voegde eraan toe, "Ik heb gehoord van Tom wat er allemaal is gebeurd, en eerlijk gezegd heb ik jullie nog nooit zien kussen."
Tom aarzelde even en begon toen, "Elise is niet zo'n fan van openbare affectie, Bas. Toch niet als er geen camera's draaien. Maar dat wil niet zeggen dat er niets tussen hen is. Bill is gewoon een beetje dramatisch soms, zoals je ziet."
Ik voelde me een beetje ongemakkelijk door de hele situatie. Het was raar om over mijn relatie met Elise te praten terwijl mijn echte vriendin niet eens naast me zat en terwijl de rest van de band ons aanstaarde.
In dat ongemakkelijke moment pakte Elise plotseling mijn hand vast, en ik voelde een stroom van elektriciteit door me heen schieten. Haar hand was zacht en warm, en terwijl ze mijn hand vasthield, keek ze diep in mijn ogen. Mijn hart begon sneller te kloppen en in die intensiteit van het moment, voelde ik duizend vlinders in mijn buik wild rondfladderen. Haar aanraking stuurde een rilling door me heen, en ik kon niet anders dan terugkijken in haar prachtige ogen. Het voelde alsof de hele wereld om ons heen verdween, en er was alleen nog maar Elise en ik.
Elise sprak zacht, maar haar woorden waren doordrenkt met oprechtheid. "Bill," zei ze, terwijl ze me recht in de ogen keek. "Ik weet dat het momenteel wat ingewikkeld is tussen ons," zei ze, haar stem zacht en verleidelijk, "maar we houden het zeer professioneel, nietwaar?" Ik voelde hoe mijn adem stokte.
De zachte glimlach die over Elise's lippen speelde, liet me smelten. "klopt" zei ik, en haar duim streelde mijn handpalm.
Uiteindelijk brak Tom de betovering en zei met een grijns: "Oké, laten we ophouden met deze romantische scène!" We lachten allemaal, maar ik kon de opwinding en spanning tussen Elise en mij niet negeren. Het was duidelijk dat er meer aan de hand was dan wat we konden of wilden toegeven. Elise bracht haar hand langzaam weer terug, en we vervolgden het gesprek over muziek, alsof er niets gebeurd was.

Reageer (1)

  • LydiaMartin99

    ❤️❤️❤️
    Gewoon toegeven aan jullie gevoelens

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen