Foto bij 1. Een nieuw begin

POV Elise

Mijn ogen openden zich langzaam terwijl de eerste stralen van het ochtendlicht de kamer binnenvielen. Een warm gevoel verspreidde zich door mijn lichaam toen ik me realiseerde waar ik was. Naast me lag Bill, nog diep in een vredige slaap na een nacht die mijn stoutste dromen overtrof. De vermoeidheid had geen vat op ons gehad, maar dat was ook niet nodig geweest.
Ik schoof voorzichtig uit bed, de lakens om me heen gewikkeld, en glipte de kamer uit. De houten vloer voelde koel aan onder mijn voeten terwijl ik de weg naar de keuken insloeg. Daar stond ik dan, met een mix van tevredenheid en opwinding, starend naar het koffiezetapparaat alsof het de sleutel tot mijn gemoedsrust was. Het geluid van malende bonen vulde de stilte, terwijl ik mezelf een kopje koffie schonk.
Met de warme mok tussen mijn handen geklemd, liep ik naar het gigantische raam dat uitkeek over de ontwakende stad Berlijn. De zon wierp haar gouden gloed over de gebouwen en de straten die langzaam tot leven kwamen. Een gevoel van verwondering en dankbaarheid vervulde me terwijl ik de stad observeerde die, net als ik, aan een nieuw hoofdstuk begon.
Een zachte klik achter me deed me omdraaien, en daar verscheen Tom, gevolgd door een meisje met golvende blonde lokken. Haar ogen ontmoetten de mijne terwijl ze me vriendelijk begroette. "Goeiemorgen. Jij hebt ook een goede nacht gehad zeker?" Ze nam plaats aan de keukentafel en ik ging naast haar zitten.
Ik keek Tom aan, die genoot van het schouwspel. "Elise, dit is eeeeuh" grinnikte Tom, terwijl hij haar naam probeerde te herinneren.
"Kelly," vulde het meisje haar eigen naam aan, een lichte blos sierde haar wangen.
"Hey Kelly, koffie?" vroeg ik haar, maar ze schudde haar hoofd met een glimlach. "Nee, ik ga eens vertrekken," was haar antwoord. Met een kus op de wang van Tom nam ze afscheid en verliet het appartement.
Tom kwam met een brede grijns naast me zitten. "Ook een plezante nacht gehad?" vroeg ik hem met een plagende blik. Maar voor ik kon antwoorden, betrad Bill de keuken, zijn haren warrig maar zijn ogen stralend.

Tom lachte, begroetend met een informele "Dag, Seksmachine" toen hij zijn tweelingbroer zag. "Tom," reageerde Bill streng. "Ja, je kon er nu niet bepaald naast horen," merkte Tom op terwijl hij me een vriendelijke stomp gaf.
Bill liep naar het koffieapparaat en begon kopjes te vullen, eentje voor hem en eentje voor Tom. Het aroma van verse koffie vulde de keuken, vermengd met de restanten van de nacht die nog steeds in de lucht hingen.
Terwijl Bill zijn koffie inschonk, vroeg Tom naar onze plannen voor de dag. Bill kwam ondertussen recht tegenover mij zitten en keek me doordringend aan. "Hmm," zei hij met een ondeugende glimlach, "ik zou heel de dag met jou in bed willen liggen." Zijn ogen sprankelden, en ik voelde een zachte blos mijn wangen kleuren.
"Oh god," begon Tom grinnikend, "hebben jullie deze nacht nog niet genoeg gehad?" Hij trok een spottend gezicht. "Van jou krijg ik nooit genoeg," kaatste ik terug, en Tom stak plagend zijn tong uit naar mij, om zich vervolgens tot Bill te wenden.
"Bill," begon Tom serieus, "misschien moeten jullie toch eens gaan praten met Alissa. Ze verdient het niet om zo behandeld te worden." Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt, en ik keek vragend naar de tweeling, nieuwsgierig naar wat er tussen hen en Alissa was voorgevallen.

We hadden de vorige nacht niet de gelegenheid gehad om dit onderwerp aan te snijden, maar Bill nam het initiatief toen hij de vragende blik in mijn ogen opmerkte. "Alissa was mijn vriendin," begon hij, zijn stem gefluister in de ochtendstilte. Zijn ogen waren gericht op de tafel, alsof hij de moed niet kon verzamelen om me recht aan te kijken. "De andere Elise vertelde me dat ze niet meer kon wisselen naar jouw wereld, en daarom besloot ik Alissa een kans te geven."
Tom vulde aan met een sarcastische ondertoon, "Hij heeft haar bedrogen met de andere Elise." Onmiddellijk werd Tom onderbroken door een bezorgde blik van Bill. "Ik was... ik was dronken," verontschuldigde Bill zich, zijn ogen eindelijk ontmoetten de mijne. In die blik zag ik spijt en een zweem van verdriet.
Tom nam het weer over, alsof hij een grimmige onthulling had. "Oh ja, het wordt nog beter. Alissa en Elise zijn beste vriendinnen. Daarom al die drama gisteren." Het nieuws raakte me als een mokerslag. Een knoop van schuldgevoel draaide zich strakker in mijn maag. Ik had het gevoel dat ik een onschuldig persoon diep had gekwetst.
Een knoop van verwarring en verdriet vormde zich in mijn maag terwijl ik probeerde te bevatten wat er was gebeurd. Bill zag mijn innerlijke strijd en stond op. Zijn hand zocht de mijne, een gebaar van troost en verbondenheid. "Elise," fluisterde hij zachtjes, "het is altijd jij geweest die in mijn hoofd zat." Hij boog zich naar me toe en zijn lippen vonden de mijne in een zachte kus.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen