Na een hele dag intensief repeteren zat het er bijna op voor ons. Ik was druk bezig met het perfectioneren van een specifiek stuk in "Noise" toen Hans, onze manager, de repetitieruimte binnenkwam. Stef, onze muzikaal regisseur, gebaarde naar ons dat we moesten stoppen, en we keken allemaal nieuwsgierig naar Hans.
"Hoe vlot de repetitie hier?" vroeg hij aan Stef, die antwoordde dat we goed bezig waren en dat het helemaal goed zou komen voor de show als we zo doorgingen. Hans wendde zich toen tot ons en begon zijn preek. "Jongens, ik zou het waarderen als jullie mij niet meer onder druk zetten zoals daarstraks. We hadden al een afspraak met een andere band, en dat gechanteer van jullie pik ik echt niet."
We waren alle vier stil, beseffend dat Hans gelijk had. Hij vervolgde zijn uitleg. "Volgende keer als ik nee zeg, is het ook nee, begrepen?" We knikten allemaal als teken van instemming. Hans ging verder. "Ik heb een contract laten opmaken voor de geheimhoudingsrelatie van Elise en Bill. Deze moeten jullie allemaal ondertekenen."
Nu richtte Hans zich specifiek tot mij. "En Bill, ik wil volgende week niet in de boekjes lezen dat jullie al kussend betrapt zijn. Oke?" "Ja, Hans," antwoordde ik, terwijl ik me bewust was van de noodzaak om discreet te zijn over mijn relatie met Elise. "Het spijt ons dat we je onder druk hebben gezet," voegde Gustav toe terwijl hij van achter zijn drumstel kwam. "Laat het gewoon geen tweede keer gebeuren." Hij draaide zich om en vertrok.

Tom en ik keerden vermoeid terug naar huis na een uitputtende dag van repeteren voor onze aankomende tournee. De zon was al lang ondergegaan, en de straten waren verlicht door het warme schijnsel van de lantaarnpalen. Onze voetstappen weerklonken in de stille straten terwijl we naar de voordeur van ons appartement liepen.
Tom en ik lieten onze tassen vallen en zakten neer op de comfortabele bank. De vermoeidheid van de dag zat in onze spieren, maar tegelijkertijd voelden we de voldoening van een productieve repetitiedag. "Waar zou Elise zijn?" vroeg ik verbaasd.
Tom keek me even aan en haalde toen zijn schouders op. "Misschien heeft ze nog wat zaken te regelen voor het voorprogramma," opperde hij. Ik knikte, maar kon niet ontkennen dat ik stiekem hoopte dat ze hier zou zijn. Het voelde anders aan zonder haar.
Ik pakte mijn gsm en probeerde Elise te bellen. Na een paar keer overgaan nam ze eindelijk op. "Hey Bill," zei ze met een opgewekte stem. "Hoe was jullie eerste dag?" Ik zuchtte even en antwoordde: "Vermoeiend, maar goed. Waar ben je eigenlijk?" Elise lachte zachtjes aan de andere kant van de lijn. "Oh, ik ben bij Bas thuis. We bespraken wat details voor ons voorprogramma." Ik knikte begrijpend, hoewel ik stiekem hoopte dat ze bij mij thuis zou zijn. "Oké, veel plezier dan. Mis je wel hier." Ze reageerde met een speelse toon: "Ik mis jou ook, maar we hebben veel te doen. Morgen kom ik langs, beloofd." Ik glimlachte, blij dat ik haar stem hoorde. "Dat klinkt als een plan. Ik hou van je." "Ik ook van jou, Bill. Tot morgen." We hingen op en ik staarde even voor me uit. "Ze is bij Bas thuis," zei ik tegen Tom. "Oh ja?" antwoordde Tom, terwijl hij zich uitrekte op de bank. "Nou ja, dan hebben wij hier de boel voor onszelf." Ik knikte, maar kon een lichte teleurstelling niet onderdrukken.
Ik besloot haar nog een berichtje te sturen. "Mis je al. X"
Tom rolde met zijn ogen. "Echt, Bill? Dat klinkt bijna alsof je getrouwd bent of zo."
Ik grinnikte. "Misschien voelt het wel zo."
We wachtten een tijdje, maar kregen geen directe reactie. Ondertussen vertelde Tom me over de details van de repetities en wat we nog moesten bijschaven. Het afleidende gesprek was welkom, maar mijn gedachten dwaalden steeds af naar Elise.
Na een tijdje kreeg ik een berichtje terug van Elise. "Mis je ook! xx"
Ik glimlachte bij het lezen van haar bericht en stuurde Elise een berichtje terug: "Hoe gaat het daar bij Bas? X." Terwijl ik wachtte op haar antwoord, keek Tom me met een grijns aan. "Je lijkt wel een tiener met een crush," plaagde hij. Ik glimlachte en zei: "Ach, het is gewoon dat ik haar vandaag niet veel heb gezien." Tom lachte, " Toch niet jaloers op Bas?" Ik schudde mijn hoofd. "Nee, helemaal niet. Ik weet dat ze haar beste vriend gemist heeft, en het is goed voor haar om even tijd met hem door te brengen." Tom knikte begrijpend. "Precies, relax, Bill. We hebben hier een avond voor onszelf. Laten we ervan genieten."
"Wat gaan we doen?" vroeg Tom nadat hij een cola was gaan halen in de keuken. Ik dacht even na, en zag ondertussen dat Elise had teruggestuurd dat ze een gezellige avond had met Bas. "Misschien gewoon een film kijken of zo?" Tom knikte instemmend. "Klinkt goed, Bill. Laten we het rustig aan doen vanavond." We besloten een film op te zetten en te ontspannen na een vermoeiende dag.
Tijdens de film voelde ik echter mijn gsm trillen. Mijn hart sprong op bij het zien van Elise's naam op het scherm. Ik opende het bericht en las haar lieve woorden: "Slaapwel, ik hou van je." Een glimlach verscheen op mijn gezicht, en ik voelde de kriebels in mijn buik. Tom merkte mijn grijns en gooide plagerig een kussen naar me toe. "Hey, kijk naar de film, straks mis je alles." Met een lach gooide ik het kussen terug naar Tom, maar mijn gedachten waren nog steeds bij Elise.
Terwijl de film zijn gang ging, stuurde ik Elise een lief berichtje terug: "Slaapwel, lieverd. Ik hou ook van jou. Xx" De warmte die ik voelde, verspreidde zich door mijn hele wezen. De rest van de avond genoten Tom en ik van de film, af en toe grappend en genietend van de broederlijke sfeer. Het was een goede afsluiting van een vermoeiende dag, wetende dat Elise een leuke avond had en we morgen weer samen zouden zijn.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen