Een wat korter hoofdstuk dit keer, maar het voelde als een natuurlijke plek om te stoppen haha.

Floor slaakte een gil, waarna Lukan een kreet liet ontsnappen en ook Lysanne gilde. Floor probeerde zich onder Lukan weg te wurmen, maar hij lag met zijn rug op haar en worstelde zelf ook met Lysanne, die zich weer op hem bevond. Allemaal waren ze aan het stoeien maar omdat Lysanne zo dronken was, werkte haar lichaam niet echt meer mee.
      ‘Waar the fuck zijn jullie mee bezig?’
      Het licht schoot zo plotseling aan dat ze alledrie even stil hielden. Floor knipperde met haar ogen om aan het licht te wennen en zag toen Aimee naast de bank staan, met grote ogen van verbazing. Het moest een idioot gezicht zijn: Floor en Lysanne die Lukan nu aan het sandwichen waren.
      Plotseling klonk er een klap en het enorme gewicht op Floor’s lichaam verlichtte wat. Lysanne was haar evenwicht kwijtgeraakt en op de grond gevallen. Hierdoor kon Floor vlug onder Lukan wegkruipen en zich in het hoekje van de bank opkrullen. Verward krabbelde Lukan ook overeind, zodat hij aan de andere kant van de bank zat.
      Lysanne kwam overeind en keek verdwaasd om zich heen, alsof ze niet helemaal besefte wat er gebeurde.
      ‘Zeg, als jullie van plan zijn om een trio te doen, dan waardeer ik het als jullie dat in je privéruimte oppakt,’ snoof Aimee. Hoewel ze fronste en haar neus in de lucht had gestoken, kon Floor enige amusement in haar stem ontwaren.
      ‘Wat?’ Lysanne keek van Aimee naar Lukan en toen naar Floor. ‘Floor! Wat deed jij daar?’
      ‘Ik was in slaap gevallen,’ prevelde Floor vlug. Ze durfde niet opzij te kijken. De schaamte was al groot genoeg; daarvoor hoefde ze niet ook nog de oordelende blik in die blauwe ogen te zien.
      Naast haar schoot Lukan echter in de lach. Al snel volgde Lysanne zijn voorbeeld. Ze stak een hand uit naar Aimee voor hulp om op te staan, maar die bleef met haar armen over elkaar naar haar huisgenootje kijken. Dus klauterde ze zelf met moeite overeind.
      ‘Lukan viel bovenop haar!’ zei ze, en omdat ze haar evenwicht bijna verloor, ging ze tussen Lukan en Floor in op de bank zitten. Een bank die eigenlijk niet voor drie personen gemaakt was, waardoor ze nu met hun heupen tegen elkaar zitten, als drie schoolkinderen die de les werden gelezen door hun docent.
      ‘Ja,’ zei Lukan. ‘Sorry, Floor. Ik had je niet gezien.’ Nu Lysanne tussen hen in zat, waagde Floor het om even opzij te kijken. Hij keek net op dat moment ook naar haar en grijnsde, alsof de hele situatie heel grappig was in plaats van genânt. Maar hij wist ook niet hoeveel ze aan hem gedacht had de afgelopen week. Dat hij niet zoveel aan haar gedacht had, was haar nu wel duidelijk.
      Misschien had Lysanne wel gelijk. En was hij haar type niet. Als hij zo makkelijk met Floor flirtte, en daarna met haar vriendin, en dan nu met die vriendin mee naar huis ging… Mattie had gezegd dat hij net uit een serieuze relatie kwam en geen behoefte had aan iets serieus. Dus ging hij hier maar voor - een one-night-stand met een willekeurige meid op een willekeurig feestje. Die nota bene ook al eens geslapen had met zijn neef.
      Het was alsof ze eindelijk haar eigen persoonlijkheid weer terug had gekregen toen Floor opstond en zich naar het tweetal omdraaide. ‘Het spijt me dat ik jullie nachtelijke… feestje verstoord heb.’ Ze glimlachte, al was de glimlach niet gemeend. ‘En ook dat we je uit je slaap gerukt hebben, Aim. Al moet je toegeven dat je het ergens ook wel grappig vindt.’ Ze glimlachte, en die glimlach werd door Aimee beantwoord. ‘Nou, ik ga weer verder slapen, maar dan op mijn eigen bed.’ Floor verplaatste haar glimlach naar Lysanne en waagde het om ook kort naar Lukan te kijken. Zijn verbaasde blik deed haar goed, al voelde ze nog steeds haar hart sneller in haar borstkas bonzen toen ze hem in de ogen keek. ‘Welterusten, allemaal. En fijne avond.’

Reageer (3)

  • Dillinger

    Team give Floor a break.

    1 week geleden
    • Caverna

      Ik persoonlijk ook, maar als schrijver moet je soms je eigen voorkeuren opzij zetten helaas :')

      1 week geleden
  • Frodo

    YOU GO FLOOR (al had ze van mij ook een bitchy opmerking mogen geven naar Lysanne toe, cuz Lysanne is... well, a bitch)

    1 week geleden
    • Caverna

      Jup, dat is precies het probleem :")

      1 week geleden
  • Vanparys

    Floor doesn't deserve any of this crap tbh

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen