Ik loop naast Iona een oude appelschimmel. Ze is moeilijk te been en struikelt om de zoveel meter. Ik loop naast haar om te zorden dat ze niet omvalt. 'het is de tijd van het jaar jongen, het is weer voorjaar. De jonge hengsten worden binnenkort uit de groep gegooid en Palo Kahn zal zijn geslacht vortzetten. Het is jammer dat we je moeten missen Athar, je word vast ene goede elider.' Ik ben ontroerd door haar woorden en gespannen om wat er gaat egbeuren. Ik heb besloten om de groep te verlaten, maar wat doen de andere hengsten?...

Jonge hengsten pas op!
Iona had gelijk. Het zou niet lang duren of alle hengsten zouden weggaan. Ik probeerde Merryl al duidelijk te maken dat ik wegging. Als de kudde aan het rusten was, stond ik alleen, starend naar de kudde, mijn vrienden. Het zou moeilijk zijn om hen te verlaten, maar ik moest wel. Aande rand van de kudde stonden Elais en Gloth. 2 jonge hengsten, beide sterk en snel, maar niet zo snel als ik. Gloth was de grootste dreiging. Hij was pikzwart en was gemeen. elais was een donkerbruine met brede bles. Stevig, m aar verbazingwekkend snel gezien zijn uiterlijk. De kudde graaste op een open plek en wij als jonge hengste wachtten op de komst van Palo Kahn. Vandaag was de dag. Vandaag zou het gebeuren.

'Wat doe jij?' Ik schrok op uit mijn gedachten en keek achterom. Palo Kahn stond in de schaduw van de bomen zodat je hem nauwlijks kon zien. Ik liep naar hem toe. 'Ga je vrijwillig weg of ga je het gevecht met me aan?' vroeg hij. Ik keek hem aan. 'Ik ga, deze kudde behoort jou toe, niet mij.' 'Jij bent de enioge die mij zou kunnen verslaan.' Ik kijk naar hem op. Vervolgens loopt Palo Kahn langs mij heen het licht in op weg naar de kudde. Zodra de kuded hem opmerkt begint iedereen opgewonden te hinniken en Elais en Gloth staan statig en arrogant ervoor.

Ik blijf waar ik sta. 3 andere hengsten komen bij mij staan. Ze durven het gevecht niet aan wetende dat Palo Kahn sterker is dan zij 3 bij elkaar. Alleen Elais en Gloth staan nog bij de kudde samen met 2 andere jonge hengsten. Een voshengst met koppig hoofd en een kastanjebruine met kol, Agath mijn broertje. Palo Kahn gaat naar de ene kant van de kudde. Agath blijft staan de andere hengsten blijven op de achtergrond en de merries worden door Akuna op afstand gehouden. Agath steigert en luid briesend galoeert hij op Palo Kahn af. Palo blijft staan, pas als Agath dichtbij genoeg is springt hij opzij en geeft een trap. Agath racet langs Palo heen en wordt onderuit getrapt. Hij struikelt en komt met een klap neer. Hinkend geeft hij het op. De voshengst loopt achter Agath aan. Durft zeker niet meer. Elais is aan de beurt. Hij galopeert naar Palo Kahn en Palo draaft op rustig tempo hem tegemoet. Dichtbij genoeg legt hij zijn oren plat in de nek en hinnikt kwaad. Elais remt af, verbaasd. Zo kent hij Palo Kahn niet. Palo galopeert nu op hem af en steigert. Elais moet zijn hoofd buigen om de hoeven te ontwijken. Hij draait zich om en Palo bijt hem in zijn rug. Hinnikend trapt Elais naar Palo maar mist. Palo trapt en bijt en naar een poosje geeft ook Elais het op. Hij is bezweet en zijn rug bloedt. Palo Kahn loopt trots rond en kijkt dreigend naar de arrogante Gloth.

Palo Kahn draait zich om en kijkt naar zijn kudde voor hij het weet wordt hij bijna omver gebeukt door Gloth die hem zijwaarts plots aanvalt. Palo staat snel op en Gloth steigert hoog. Palo trapt en raakt zijn buik. Gloth slaat achterover en Probeert snel op te staan maar Palo rent op hem af, zijn hoofd laag, zijn oren dreigend achterover en zijn tanden ontbloot. Hij bijt Gloth in zijn nek en het bloed druipt langs de nek van Gloth op het gras. Kermend van pijn, trapt Gloth in het rond. Palo stopt niet hij gaat door, net zolang tot Gloth wegrent, weg van de kudde.
Hijgend blijft Palo Kahn staan en kijkt naar ons. De jonge hengsten naast mij, draaien zich om en lopen ook van de kudde weg, de wijde wereld in. Ik blijf staan. Mijn blik kruist de blik van Palo Kahn en we kijken elkaar even aan. Dan kijk ik opzij. Ik zie Akuna gespannen naar wat ik ga doen. Ze weet dat IK Palo Kahn kan verslaan. Ik zie Merryl, hoopvol. Hij wil niet dat ik wegga. Ik zie Iona. Ze hoopt hetzeldfe, maar weet dat ik het niet zal doen. Nog 1x kijk ik naar de hel kudde, dan draai ik me om en draaf de heuvel op. Op de top sta ik stil. Ik kijk niet om wetende dat ik dan zal terugrennen. Ik zucht. wacht nog even en draaf dan de heuvel af, de kudde voorgoeg achterlatend. Ik weet dat ik hen nooit meer zal zien. Misschien dat ik ooit Merryl nog eens zie als ook hij uit de kudde moet. Maar de merries zal ik nooit meer zien. Iona, Sunshine. Ze zijn vanaf nu allen verleden tijd. En met opgeheven hoofd draaf ik mijn nieuwe leven tegemoet...

Reageer (5)

  • swiftkill

    net echt:D

    1 decennium geleden
  • MissSykesTW

    verder graag!:D vind het echt superspannend!!!

    1 decennium geleden
  • Pantoffel

    Mooi verhaal:D jij kan echt goed schrijven, moet je wat mee doen...

    1 decennium geleden
  • SimoneV

    ik kreeg helemaal kippenvel:D:D zo mooi vind ik het:D:D

    1 decennium geleden
  • xOomphxDero

    srry voor de vele spelfouten :$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen