Previously
Nu het eindelijk rustig is, laat ik alles even over me heen komen van wat er gebeurd is. En ga ik uiteindelijk slapen.

De volgende ochtend word ik rond 9uur wakker gemaakt. Ik was even alweer vergeten wat er vandaag was. Maar tijdens mijn ontbijt drong het tot me door: Vandaag is mijn eerste examen!
Ik raakte meteen al een beetje in paniek. Maar toen dacht ik aan wat Marlies zei, ze heeft wel gelijk. Als ik niet leer heb ik vaak nog een 6 of een 7. En ze zeggen dat het examen over het algemeen makkelijker is dan de andere toetsen, omdat het over alle stof gaat en niet op een bepaald onderwerp diep op in gaat.
Bij die gedachte werd ik al een stuk rustiger en at ik rustig mijn ontbijt op. Ik hoop wel dat ik hier snel weg mag, dat eten is niet bepaald wat je kunt noemen eerste klas.
Na mijn ontbijt lees ik nog wat stof door totdat Marlies binnen komt. Bij haar staat de spanning toch ook wel een beetje op haar gezicht.
'Heey!' Roept ze vrolijk. 'Hi Lies!' 'Ik heb je laptop meegebracht, en hier is het wachtwoord om op internet te kunnen.' Ze geeft me mijn laptop en een verfrommeld papiertje. 'Maar moet je niet betalen als je hier op internet wilt?' protesteer ik. 'Jah, eigenlijk wel, maar een meisje heeft zo haar tactieken.' Ik kijk haar stomverbaasd aan. Waarop zij in de lach schiet. 'Wat denk jij nou! Dat ik daar al mijn charmes uitoefen op een of andere assistent? Ik heb een tientje voor je betaald. Nu heb je de komende week internet. En daarna zien we wel verder, wie weet ben je dan al weer weg. Maar ik moet weg! Ons eerste examen begint over een uur, en in tegenstelling tot jou moet ik wel eerst naar school toe.' grapt ze. 'Okee, Succes Lies!' 'Succes Leen!' We geven elkaar een knuffel en dan vertrekt Marlies.
Een half uurtje later komt mevrouw Wilson binnen samen met de dokter. 'Hallo Lena, ben je er klaar voor?' Ik maakte een beweging wat zowel ja als nee kan betekenen. De dokter vraagt voor de zekerheid 'Weet je zeker dat je het aankan? Als je je niet zo goed voelt moet je mij meteen waarschuwen he!' Ik beloofde het en de dokter vertrok.
Mevrouw Wilson instaleerde zich een beetje op een stoel met wat koffie en ik zette mijn laptop aan.
Toen was het 13.30 uur. Tijd om te beginnen met het eerste examen!
In gedachte wens ik Marlies nog even succes en dan begin ik...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen