‘Ach, kleine vent, mensen lijken wel vaker op elkaar.’ Opgelucht haal ik adem. ‘Dit doet me denken aan het strand en de eerste keer dat ie trapte.’ Zegt Cristiano. ‘Ja, sinds dien blijft ie trappen.’ Zeg ik lachend.

Ik stop Seth in bad. ‘Meer schuim, meer schuim.’ Zegt ie terwijl die met zijn handjes op het water slaat. ‘Seth hou eens op, mama wordt helemaal nat.’ Zeg ik lachend. Al zou ik boos worden, haalt het ook niks uit dus kan ik het net zo goed zo doen, dan maar nat. Ik doe er nog meer sop in. ‘Mama kom eens hier.’ Ik buig naar voren ook al weet ik dat ie iets uit gaat spoken. Opeens heb ik een klodder schuim aan mijn neus hangen en zit het in mijn haar. ‘Dank je wel kleine schat.’ Zeg ik terwijl ik nog harder begin te lachen. Waarom belt iedereen altijd ongelegen? Ik laat Seth niet alleen in bad en ik ga hem er ook niet uithalen, ze wachten maar. Seth blijft nog een tijdje zitten en wilt er daarna uit. Ik haal hem eruit, droogt hem af en kleedt hem weer aan. ‘Kom dan gaan we naar beneden.’

U heeft een gemiste oproep van Cristiano lees ik op het scherm van mijn mobiel. Nu even niet denk ik bij mezelf. ‘Zal ik even eten voor ons maken?’ vraag ik aan Seth. ‘Ik denk het wel.’ Ik loop naar de keuken en begin tosti’s te maken. De telefoon gaat weer. ‘Met Alice.’ ‘Hey, met Chris.’ Ondertussen pak ik de borden uit de kastjes en dek de tafel. ‘Natuurlijk mag je langskomen.’ Zeg ik tegen hem. ‘Oké dan zie ik je binnenkort. Bye.’ ‘Bye, tot dan.’ Zeg ik terug. Ik pak Seth op en zet hem in de stoel.

Misschien moet ik eens een peuterspeelzaal regelen? Ik stel mezelf voor aan de mevrouw die achter het bureau zit. ‘Dus u komt voor Seth?’ vraagt de vrouw vriendelijk. ‘Ja, dat klopt.’ We maken nog een afspraak en volgende week maandag mag ik samen met Seth komen kijken. Dan moeten we maar hopen dat ie het ook leuk vind.

Ik sta op en maak Seth klaar, de eerste dag van de peuterspeelzaal. Ik maak zijn tasje klaar en neem hem aan de hand. Ik loop samen met hem naar de peuterspeelzaal. Ik doe de deur open en loop samen met Seth naar binnen. Ik hang zijn jasje op en zet zijn schoentjes weg. Ik hoop dat het meevalt en hij de andere kinderen leuk vindt. Ik klop op de deur en loop naar binnen. ‘Jongens, dit is Seth en hij is hier nieuw.’ Begint de juffrouw. Ze pakt Seth over en zet hem op een stoeltje, ze beginnen met een gesprekje in de kring en gaan daarna spelen. ‘Het is denk ik moeilijk voor u of niet?’ vraagt de vrouw aan mij. ‘Ja, maar ik moet hem toch een keer loslaten.’ Seth doet het erg goed, hij maakt al vriendjes en speelt lekker veel. ‘U kunt wel even weggaan hoor aangezien hij het zo goed doet, en dan kijken we gelijk hoe het zonder u gaat.’ Zegt de vrouw daarna. Ik loop naar Seth toe en geef hem een kus. Daarna loop ik het gebouw uit op weg naar Lara en Dion.

Ik bel aan en wacht tot er open gedaan wordt. ‘Alice.’ Roept Lara blij. ‘Hey, mag ik binnenkomen of ben je bezig?’ vraag ik. ‘Kom maar binnen hoor.’ Ik loop naar binnen en plof op de bank neer. ‘Waar is Seth?’ vraagt Lara dan. ‘Die heeft zijn eerste dag op de peuterspeelzaal en ik kan hem over een uurtje ophalen.’ Zeg ik terwijl er weer tranen opkomen. ‘Ach Alice toch, het komt allemaal wel goed hoor. Hij maakt vast veel vriendjes en heeft heel veel plezier. Laat hem maar los, er gebeurt echt niks.’ Daarom hou ik zo van Lara, ook al zit ik in de put, zij helpt me er altijd overheen. We zijn ook niet voor niks al jaren vriendinnen. Zij weet alles van mij, ook wie de vader is.

Reageer (1)

  • LeaMichele

    Christiano moet er achter komen!!
    En dan gaan ze trouwen en leven ze nog lang en gelukkig (flower)
    snel verder
    <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen