Ik leg Seth op bed en strompel in mijn joggingbroek de trap af. Ik pak een glas rosé, er was niks anders in huis omdat Lara alles had gepakt voor de Housewarming, en plof buiten op de stoel neer als de deurbel gaat. Ik sta op en loop richting de deur en doe hem open. Daar staat hij dan, de perfecte man en vriend. Ondanks dat ik het uitmaakte zijn we altijd vrienden gebleven en daar ben ik blij om. ‘Hey Cristiano.’ Zeg ik tegen hem. ‘Hey.’ Antwoord hij met zijn o zo perfecte glimlach. ‘Kom binnen.’ Zeg ik terwijl ik de deur verder open doe zodat ie naar binnen kan. Ik hoor Seth huilen door de babyfoon. Waarom ik die nog steeds gebruik ondanks dat ie 3 is? Seth kan nogal driftig worden als ik niet snel genoeg kom. Hij gooit dan van alles op de grond, een eigenschap van zijn vader. Die kan ook zo pissig worden als die niet gelijk krijg. ‘Ik moet heel even naar boven.’ Ik loop naar boven en direct naar Seth’s kamer. Ik ga naast zijn bed zitten en probeer hem stil te krijgen.

Ik loop weer naar beneden. Ik loop naar buiten aangezien Cristiano daar al is gaan zitten. ‘Oh wat onbeleefd, wil je iets drinken?’ vraag ik terwijl ik me toch wel begin te schamen. ‘Graag.’ Zegt ie lachend. Ik loop naar de keuken, pak de fles rosé en nog een glas en loop dan weer naar buiten. ‘Sorry, iets anders met alcohol heb ik niet in de aanbieding.’ Ik zet het op tafel en schenk ook een glas voor hem in. Hij begint een heel gesprek, over zijn carrière en zijn huis. ‘En hoe gaat het met jouw liefdesleven?’ vraagt ie plots aan mij. ‘Euh, ja, hetzelfde als een tijdje geleden’ stamel ik ‘hoe gaat het bij jou dan?’ Ik word nu toch wel nieuwsgierig. ‘Ach, het is alweer een tijd uit met mijn vriendin. Ze vond dat ik te weinig aandacht aan haar besteedde en teveel aan mijn ex dacht. Toen ben ik maar eens na gaan denken over wat ik nou echt wil. En ik denk dat ik daar nu wel uit ben.’ Zijn ex? Welke ex? Wat wilt ie?

Ik hoor weer gehuil. ‘Niet alweer’ reageer ik ‘ben zo terug.’ Ik sta op en loop naar boven. ‘Kom eens hier dan.’ Zeg ik tegen Seth terwijl ik hem uit zijn bedje haal. Ik hou hem even vast en wieg hem heen en weer als ik voetstappen op de trap hoor. ‘Cris’ roept Seth blij. Hij zegt nooit Cristiano, ik vermoed dat dat nog te moeilijk voor hem is. ‘Mag ik nog even opblijven?’ fluistert Seth in mijn oor. Ik kijk op de klok, acht uur. ‘Vooruit dan maar, niet al te lang.’ Zeg ik tegen Seth. Met Seth in mijn handen plof ik weer op de buitenstoel. ‘Ik wil bij Cris zitten.’ Eist Seth. Cristiano pakt hem over en zet hem bij hem op schoot. Hij is echt lief voor hem. ‘Sorry voor de onderbreking net.’ Verontschuldig ik mezelf. ‘Ach, maakt niet uit hoor. We praten zo wel verder.’ Zegt ie weer met zijn geweldig mooie glimlach. Niet weer verliefd worden! Dat mag niet!

‘Kom we gaan weer naar bed.’ Zeg ik tegen Seth. ‘Cris doen.’ Ik zucht. ‘Ik doe het wel hoor, geen probleem.’ Zegt Cristiano vriendelijk. Hij staat op en loopt samen met Seth naar boven, ik loop er maar achteraan. Ik blijf in de deuropening kijken hoe hij Seth op bed ligt, zo voorzichtig, zo lief. Seth kijkt mij met een glimlach aan en ik lach terug. ‘Zo, en nu lekker slapen.’ Zegt Cristiano tegen hem. Ik draai me om en loop weer naar beneden. ‘Dus jij weet al wat je in de toekomst wil?’ Vraag ik aan Cristiano.

Reageer (1)

  • Heretics

    Papa Crissie. :') :9~

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen