Een voordeel had het wel dat hij alleen verhuisde, ik kan nu perfect Portugees en hoef niet meer in het Engels met hem te praten. Voor de rest zit er geen voordeel aan, ik heb het uitgemaakt en ben hem kwijt. Het uitmaken met hem was de grootste fout die ik ook gemaakt heb. Hij was het beste wat mij ooit was overkomen en alleen omdat ik zo stom was om te denken dat hij slecht voor Seth zou zijn. Zoals ik hem nu zie, ik had dit moeten weten, ik had moeten weten dat hij gewoon goed voor hem was. ‘Ja, dat weet ik al. Ik wil kinderen, een gezin en toch blijven voetballen. En als ik een zoon krijg, zou ik hem zo graag willen zien voetballen. Alhoewel een meisje ook wel leuk is.’ Een jongen die voetbalt, hij moest is weten. Seth is nu al niet weg te slaan bij ballen. ‘Aha, hoeveel kinderen wil je dan?’ vraag ik nieuwsgierig. ‘Het liefst twee of drie, maar ligt ook aan de omstandigheden.’ Hij heeft er al een, niet dat ie het weet. Dus ik denk dat ie kinderen krijgt bij meerdere vrouwen. ‘Zie jij Seth’s vader nog wel is eigenlijk?’ vraagt hij plots. ‘Ja, zo af en toe.’ Ik zie hem tegenwoordig best vaak, net zoals nu.

Ik stond op de tribune, hem aan te moedigen. ‘Kom op Cristiano!’ Ik sta elke wedstrijd op de tribune, speciaal voor hem. Deze keer dus ook weer. Hij krijgt een perfecte pass en hij schiet hem erin. Wij gaan helemaal los hier. Ik zie hem zoeken, als zijn ogen mij vinden, lacht hij weer die perfecte glimlach. Elke keer als ik hem zie, wordt ik weer verliefd op hem. Ik droom vaak over onze toekomst, trouwen en kindjes.

Ik had nooit verwacht dat het zo zou aflopen. ‘En werk je ook nog?’ vraagt Cristiano. ‘Ja, morgen weer.’ Waarom wilt ie dat nu weer weten? ‘Oh, en waar blijft Seth dan?’ ‘Meestal past het buurmeisje voor mij op.’ Ze lette heel vaak op en daar was ik blij mee. Wat moest ik anders? Seth gaat nu natuurlijk ook naar de peuterspeelzaal maar dat is nog maar twee dagen in de week. ‘Ik kan morgen anders ook wel oppassen? Ik ben toch vrij.’ Stelt Cristiano voor. ‘Als je dat graag wil mag dat hoor.’ Cristiano oppassen op zijn eigen zoon. Ik lach er in mezelf om.

‘Kom we gaan heel even snel in bad.’ Ik laat het bad vollopen en pak alvast schone kleding. Ik leg alles klaar en zet Seth in bad. ‘Meer schuim, meer schuim.’ ‘Deze keer niet Seth.’ We moeten opschieten om negen uur staat Cristiano al voor de deur en het is nu half negen. Ik was Seth snel en kleed hem aan. Ik zet hem nu even bij mij in de kamer zodat ik om kan kleden en hij niet stiekem probeert de trap af te komen. Ik kleed me snel om en doe mijn haar. Ik pak Seth op en loop naar beneden en geef hem een boterham. ‘Alsjeblieft Seth, eet het even normaal op.’ Zeg ik lachend tegen hem. Ik eet zelf ook even snel iets en maak dan Seth handjes en zijn mond schoon. Hij heeft het nog best netjes gehouden voor zijn doen. De bel gaat en ik doe de deur voor Cristiano open. Ik leg hem een paar dingen uit en wens hem heel veel succes. Daarna vertrek ik naar mijn werk.

Als ik terug kom hoor ik zijn lachje uit de woonkamer, ik loop naar binnen en zie ze daar samen een kietelgevecht houden. Mijn hart breekt als ik dit zie, misschien moet ik het toch maar vertellen. ‘Hey, je bent weer thuis.’ Zegt Cristiano als hij mij opmerkt. ‘Mama, mama kijk is.’ Seth staat op en laat zijn shirt zien. Een shirt tot over z’n knieën, rood, met op z’n rug Ronaldo. ‘Wat heb jij een mooi shirt zeg.’ Zeg ik tegen hem. ‘Ja hè.’ Seth loopt weer terug op de bank en springt bovenop Cristiano. ‘Willen jullie ook wat drinken?’ vraag ik terwijl ik mijn spullen weg leg en richting de keuken loop. ‘Graag.’ Ik pak voor Seth maar een fristi en voor Cristiano een cola. ‘Sorry, ik ben heb nog steeds niks bijzonders.’ Zeg ik lachend terwijl ik weer terug loop met het drinken. Ik zet het drinken op tafel en dan zie ik ze zo zitten. Cristiano half liggend met Seth tegen hem aan. Hartverscheurend gewoon, waarom heb ik het achter gehouden? Opeens gaat de deurbel, ik doe de deur open en daar staat Lara. ‘Hey, is het goed als ik binnen kom?’ ‘Ja natuurlijk, is er iets aan de hand?’ vraag ik bezorgd. ‘Nee hoor, ik wilde gewoon even met je praten.’ Ik hou de deur verder open als teken dat ze binnen mag komen. Ze hangt haar jas op en loopt de woonkamer binnen. ‘Hey.’ Zegt ze tegen Seth en Cristiano. Ze maakt een gebaar naar mij dat ik even niet begrijp. ‘Wil je misschien iets drinken Lara?’ Ik loop naar de keuken en hoor dat ze mij volgt. ‘Dit kom niet zo goed uit, ik wilde het er net met je over hebben.’ Zegt ze terwijl ze met haar ogen rolt. ‘Kan toch, hier, in de keuken. Maar wel zachtjes.’

Reageer (2)

  • LeaMichele

    Oeh, wat zal het zijn?
    Cristiano is echt schattig als vader(H)
    snel verder
    <3

    1 decennium geleden
  • Heretics

    Cristiedaddy! :9~

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen