Het is zes uur ’s ochtends en ik word al wakker. Heel de nacht heb ik liggen piekeren over wat ik moest gaan doen. Ik ben eruit, ik ga het hem vertellen. Ik loop in mijn pyjama naar beneden, het is nu al gewoon lekker buiten. Misschien moeten we maar naar het strand gaan. Ik plof op de bank en zet de tv aan. Na een tijd krijg ik honger en ga maar ontbijt maken, ook voor de rest want ik wil niet te laat weg. Ik sta boterhammen te smeren als ik iemand binnen hoor komen. ‘Goedemorgen Cristiano.’ Ik hoor hem dichterbij komen. ‘Goedemorgen.’ Antwoord hij terug zijn mooie stem en ik voel een kus op mijn wang. Gelijk begin ik weer te blozen. ‘Hoe wist je dat ik het was?’ Ik begin te lachen, ‘Omdat Seth mij altijd roept, of jou in dit geval.’ Ik ga weer verder, laat ik eens pannenkoeken bakken. Ik pak alles en begin daar maar aan. Na een tijdje zet ik ze op tafel en ga Seth halen en zet hem ook aan tafel. ‘Ik had een idee, zullen we vandaag naar het strand gaan?’ ‘Jaaaaaa.’

We pakken de spullen uit de auto en lopen het strand op. ‘Cris tillen.’ Zegt Seth tegen Cristiano. Hij pakt hem op en ik pak maar iets van hem over. We zoeken een mooi plekje op en zetten alles op. Seth gaat met Cristiano een zandkasteel bouwen terwijl ik toe kijk. Ik ga het hem echt vertellen. ‘Kom gaan we naar het water.’ Zeg ik als Seth alweer een tijdje zit. Ik smeer hem nog even in en sta dan op. ‘Geef mama maar een handje en Cristiano ook.’ Tussen ons in met onze handen vast loopt ie mee naar zee. Ik ga zitten in het begin van de zee en zet Seth ook neer. Seth begint met zijn handjes op het water te slaan. ‘Aah, mama wordt nat.’ Seth begint te lachen en nog harder te slaan. Cristiano ploft ook neer en we blijven lekker een tijdje zitten. Totdat Seth het weer zat is en we terug gaan. Seth loopt weer tussen ons in, alleen hij vindt het niet nodig dus trekt zich los. Ik loop rustig door en dan voel ik een hand die de mijne pakt. Cristiano en ik lopen hand in hand over het strand.

Seth is in slaap gevallen in het soort van tentje. Laat ik er maar eens over beginnen. ‘Cristiano ik moet je wat vertellen, ik heb het nooit zo willen doen en je moet het weten. Ik heb er echt spijt van.’ Tranen komen weer in mijn ogen. ‘Toen ik wist dat ik zwanger was, ging ik bij je weg. Ik ben nooit vreemdgegaan maar toen ik vertelde dat het van iemand anders was geloofde iedereen het. Het kon niet eens, ik was vier maanden zwanger en twee maanden bij je weg.’ Cristiano knikt. ‘Dat was mij ook opgevallen.’ Zegt hij. ‘Waarom ik bij je wegging? Ik wilde een goede familie voor Seth en ik dacht dat het met jou niet lukte omdat je altijd weg was voor het voetbal. Maar nu ik je zo zie, had ik geen betere vader kunnen vinden.’ Cristiano kijkt me aan. ‘Denk je dat ik het nooit geweten heb?’ vraagt hij dan. ‘Ik heb het altijd geweten, ik wist gewoon dat het van mij was. Ook dat met die maanden en hij lijkt ook op mij.’ Ik knik en tranen beginnen te lopen. ‘Daarom ben ik ook zo vaak langsgekomen. Ik vertelde je dat ik wist wat ik in de toekomst wilde. Ik weet het ook. Ik wil samen met jou zijn en gewoon gelukkig zijn. Samen met jou en Seth.’ Zegt hij. Hij wist het al die tijd? Waarom doe ik dan zo moeilijk? Ik voel een hand die mijn tranen weg haalt. ‘Niet huilen, ik begrijp het en ik heb toch niks gemist. Ik wist het gewoon.’ Tranen blijven komen ik kan het niet stoppen. Hij blijft ze weghalen. ‘Kom hier.’ Hij trekt mij tegen zich aan totdat ik uitgehuild ben. ‘Zullen we het Seth ook vertellen?’ vraagt Cristiano aan mij. ‘Ja is goed hoor.’ Antwoord ik weer terug. ‘Komen jullie weer bij mij wonen? Ik wil samen met jullie zijn.’ Ik knik en voel dan zijn lippen op de mijne.

Reageer (3)

  • JustLikeMe1

    super(Y)

    heul snel verder(yeah)

    1 decennium geleden
  • LeaMichele

    Super lief (flower)
    snel verder
    <3

    1 decennium geleden
  • Heretics

    ogossie. :9~

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen