Na een tijdje komen mijn ouders naar beneden. ‘Goedemorgen Schat.’ Hoor ik mijn moeder zeggen en krijg een kus op mijn wang gedrukt. ‘Goedemorgen.’ Ik had al ontbijt gemaakt ze gaan zitten en ze beginnen te eten. ‘Waarom heb je het hem verteld?’ vraagt mijn vader opeens. ‘Hij moest het een keer weten.’ Hij knikt begrijpend. ‘Ik vind het knap van je hoor.’ We eten rustig verder. ‘Ik haal Seth even.’ Ik loop naar boven en kom terug met Seth. ‘Opaaaaa.’ Hij loopt naar mijn vader en knuffelt hem. ‘Omaaaa.’ Dan loopt ie naar mijn moeder en doet hetzelfde. Hij blijft bij haar zitten en ik geef een bordje met eten en een beker melk. We zitten al een tijdje rustig aan tafel als Cristiano naar beneden komt. ‘Papaaaaa.’ Seth staat op en loopt naar hem toe, Cristiano tilt hem op en loopt samen met hem naar ons toe. ‘Goedemorgen Slaapkop.’ Zeg ik met een glimlach. ‘Goedemorgen.’ Antwoord hij met een schorre stem. Hij komt naar mij toelopen en geeft mij een kusje. Mijn ouders kijken mij aan met een rare blik. ‘Zal ik even iets voor je maken?’ Vraag ik aan Cris. Hij knikt en ik maak maar een paar broodjes voor hem. Ik zet het op tafel en hij begint het te eten.

Als Cristiano naar boven is begint het. ‘Wat was dat?’ vraagt mijn moeder. ‘Wat was wat?’ Ik weet wel wat ze bedoeld maar ik vind het leuk om haar te pesten. ‘Die kus.’ Ik nam net een slok van mijn drinken en proest het uit. ‘Kus? Dat kusje. Oh ja, we proberen weer een relatie te krijgen omdat dat beter is voor Seth.’ Mijn moeder blijft mij raar aankijken. ‘Dat is beter voor Seth?’ Ze begint te lachen. ‘Je bedoelt dat het beter is voor jou omdat je nog van hem hou?’ Ik kijk haar blozend aan. ‘Ik wist het.’ Zegt ze lachend. Mijn vader komt ondertussen weer binnenlopen, hij moet buiten roken van mij. ‘Dat wordt echt een voetballer.’ Ik lach, ik weet het maar ik weet niet of ik dat zo leuk vind. ‘Wat gaan we doen?’ vraagt Cristiano die weer beneden is. ‘Wat kunnen we nog doen? Met zo’n slaapkop als jij.’ Hij komt op mij afgelopen en begint te kietelen. ‘STOHOP! CRIS HOU OP!’ schreeuw ik tussen het lachen door. ‘Wat krijg ik daarvoor?’ Ik denk na. ‘Niks.’ Lach ik. Hij begint weer met kietelen, hier kan ik zo niet tegen. ‘CRIS STOHOP!’ Hij blijft maar doorgaan. ‘Oké, wat wil je dahaaan?’ Ik kan niet stoppen met lachen. Hij wijst naar zijn lippen. Ik schud mijn hoofd. Hij begint weer verder te kietelen. ‘Oké oké.’ Hij stopt met kietelen en ik geef hem een heel klein kusje. ‘Een langere.’ Zegt hij. Ik schud mijn hoofd, ‘dat heb je niet gezegd!’ Hij kijkt mij sip aan en ik steek mijn tong uit. Hij likt over zijn lippen. ‘Gek!’ Ik begin weer te lachen. Hij ploft op de bank naast mijn moeder en mijn moeder begint een heel gesprek. Seth komt naar mij toe omdat hij honger heeft. ‘Ik maak wel wat fruit.’ Ik sta op en loop naar de keuken en begin het maar klaar te maken. ‘Hij is echt een goede jongen!’ Zegt mijn moeder terwijl ze binnenloopt. ‘Ik snap ook wel waarom je dacht dat het niet ging lukken maar ik heb er vertrouwen in hoor.’ Ze ratelt maar door. Ze heeft hem altijd gemogen, ze snapte het eerst ook niet. Nadat ik het haar uitgelegd had, snapte ze het wel maar ze zou het prachtig vinden als wij weer bij elkaar kwamen. ‘Ik hou van hem.’ Fluister ik tegen haar. Ze kijkt mij begrijpend aan.

Met een bak ijs en fruit in mijn handen loop in met mijn moeder achter mij aan de kamer weer in. ‘Kom we gaan lekker buiten zitten.’ Zeg ik terwijl ik naar buiten probeer te lopen. Mijn moeder doet de deur open omdat ik mijn handen vol heb. Ik voel opeens een kneepje in mijn kont en ik kijk achterom. Cristiano doet alsof die niks gedaan heeft en steekt dan zijn tong uit. Gekkerd. Ik zet alles op tafel en zet Seth in de kinderstoel. Hij begint lekker te eten en ik kijk hem blij aan. Ik kan zo genieten van mijn kleine ventje. Mijn moeder kijkt mij weer aan. ‘Je geniet echt van die kleine hè?’ Ik knik, ik heb altijd al van kinderen gehouden. Ik heb er ook altijd meer dan één willen hebben maar dan moet je het niet uitmaken of een vriend hebben. Alhoewel dat tegenwoordig ook al niet meer hoeft. Ik lach in mezelf, het is tegenwoordig echt te gek. Een kind komt niet meer uit liefde maar is een soort accessoire, maar niet bij mij. Seth komt ook voort uit liefde, liefde die ik daarna kapot gemaakt heb.

Als we uitgegeten zijn, zet ik alles in de keuken. Nu heb ik wel zin om even wat te gaan doen. Cristiano komt ook de keuken inlopen. ‘Je moeder vertelde mij net dat je altijd spijt hebt gehad.’ Ik kijk hem aan. ‘Spijt waarvan?’ Vraag ik en doe alsof ik verbaasd ben. ‘Spijt dat je het uitgemaakt heb.’ Ik draai mijn hoofd weg van hem. Hij pakt mijn kin tussen zijn vingers en draait mijn hoofd terug. Hij kijkt mij recht in mijn ogen aan. ‘Dat klopt.’ Ik krijg het er bijna niet uit, ik ben niet iemand die toegeeft aan mijn gevoelens. ‘Ik heb het ook nooit leuk gevonden.’ Ik kijk hem raar aan. ‘En je one-night stands dan?’ Vraag ik hem. ‘Dat was om het te vergeten of weet ik veel. Het betekende niks voor mij. Ik miste jou en ik wilde dat de pijn wegging. Het werkte alleen nooit.’ Cristiano die zijn gevoelens uit, dat gebeurt niet zo vaak. Hij komt dichterbij, ik voel zijn lippen op de mijne. Ik voel zijn tong tegen mijn lippen en ik open mijn mond. Hij laat zijn tong naar binnen glijden en speelt met de mijne. Als we gestopt zijn, voel ik nog steeds de vlinders. ‘Ik wil ons terug.’ Fluistert Cris in mijn oor. Ik krijg kippenvel van zijn warme adem die tegen mijn huid komt. ‘Ik ook.’

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen