Ik word wakker van twee lippen op de mijne. ‘Hmm.’ Plots stoppen ze en ik open mijn ogen. ‘Dat is niet eerlijk.’ Zeg ik terwijl ik een pruillipje maak. ‘We moeten zo Seth ophalen.’ Zegt Cristiano lief. ‘Waarom?’ Hij wijst naar de klok. ‘Wat? Is het al zo laat?’ Ik sla snel de deken van mij af en stap uit bed. Snel douche ik en kleed me aan. Ik ga snel naar beneden en maak ontbijt terwijl Cristiano douchet. Ik zet alles klaar en we proberen rustig te eten. Als we klaar zijn, ruim ik snel alles op en gaan we op weg naar Cristiano’s ouders. We horen stemmen van achter komen dus lopen we achterom. ‘Ola.’ Roep ik over het hek. ‘Hallo kom maar binnen. De poort is open.’ Wordt er terug geroepen. Seth komt op ons af gerend en we knuffelen hem snel. ‘Waarom zo gehaast?’ vraagt Cristiano’s moeder. ‘Omdat we beloofd hadden hem niet te laat op te halen.’ Zeg ik snel. ‘Alsof dat iets uitmaakt.’ Zegt ze blij. We zitten nog een tijdje bij ze en dan gaan we weer naar huis. Cristiano gaat uit met vrienden dus ga ik maar schoonmaken. Ik denk dat ik echt stop met mijn baan.

Cristiano en ik zijn al weer een tijd bij elkaar en het voelt zoals vroeger. Het is net zo vertrouwd en passievol. Ik hou echt van hem. Vroeger gingen we wel altijd vaak samen uit en gingen we vaak op vakantie en dergelijke. Nu niet meer. Het is ook niet gek dat het veranderd is. We hebben tenslotte een kind. Seth is het beste wat mij is overkomen maar het veranderd ook veel aan je leven. Ik zit veel meer thuis, ga minder uit en mensen kijken raar. Ik snap niet waarom ze raar kijken maar zo zijn mensen nu eenmaal.

Ik ben net klaar met schoonmaken als Cristiano terugkomt. ‘Hoi schat.’ Zegt hij en komt naar mij toe om een kus te geven. ‘Waar is Seth?’ vraagt hij dan. ‘Die ligt al op bed.’ Antwoord ik dan. Hij loopt weg en loopt dan naar buiten. Ik ruim het laatste beetje op als hij mij roept. Ik loop naar hem toe en kijk dan verbaasd. ‘Wat.. Is dit voor mij?’ Stamel ik en hij knikt. Voor mij staat een hartje van kaarsjes en hij staat ernaast. ‘Ik moet je iets vertellen.’ Ik kijk hem nog steeds verbaasd aan maar ga toch zitten om te luisteren. ‘Toen ik je voor het eerst ontmoette, wist ik dat ik voor jou wilde veranderen. Ik deed het niet omdat ik te stom was om in te zien dat ik je zou verliezen. Toen je het uitmaakte was ik er dagen kapot van. Ik veranderde maar jij had een zoontje. In mijn achterhoofd had ik altijd het idee dat het van mij was en toen je dat vertelde.. zo blij heb ik me nog nooit gevoeld. Na al mijn fouten wilde jij mij zelfs nog terug. Ik ben veranderd. Echt waar.’ Hij ratelt maar door. ‘Daarom heb ik een vraag voor je.’ Ik kijk hem raar aan. Dit ga je niet nemen of wel? Mijn hart begint als een razende te kloppen. ‘Alice, wil je met mij trouwen?’ Ik kijk hem aan. Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Moet ik dit wel doen nadat ik hem zo gekwetst heb? Misschien ben ik wel helemaal niet goed voor hem? Hij is perfect voor mij maar ben ik dat ook voor hem. ‘Cristiano..’ begin ik.

Reageer (2)

  • LeaMichele

    Ben ik net een lange reactie aan het schrijven, komt mijn broertje binnen. ''Yo, je mag niet zo laat op de computer'' en hij trekt de stekker eruit.(6)
    MAAR ZE MOET JA ZEGGEN!! OF ANDERS(duivel)..
    snel verder
    (K)

    1 decennium geleden
  • Heretics

    :9~:9~:9~:9~

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen