Part 11

Selena staat in de kleedhokjes haar kleedje te passen,

’Wanneer komt jullie film eigenlijk uit?’ vraagt Selena vanuit haar kleedhokje.
’Kerstdag’ antwoordt Demi en ze kijkt wat tussen de kleren die de aan rek hangen. De kleren die mensen terughangen nadat ze ze hebben gepast, ofwel zijn ze te groot ofwel te klein. Ofwel toch niet mooi genoeg om mee te nemen. Ze neemt een T-shirt van het rek, houdt het voor zich en kijkt dan kritisch in de spiegel.
’Heb je dan de première op kerstdag?’ vraagt Selena verbaasd.
’Nee de première is een paar dagen ervoor’ zeg ik en ik knik naar Demi om aan te tonen dat ze het shirt moet kopen. ’Ik kijk wel voor een kaartje voor je’ zeg ik tegen Selena.
Ze doet het hokje open, ’tnx. En?’ ze draait even rond om het kleedje te showen.
’Woow’ zegt Demi.
’Kopen’ zeg ik vastbesloten.
Selena lacht en ik kijk dan blij naar haar spiegelbeeld, ’hij is echt mooi’ zegt ze. Met een lach draait ze rond in haar jurk. ’Heel mooi’
’Vooral omdat jij hem draagt’ zeg ik.
’Dat zeg je alleen omdat je een vriendin bent’ zegt ze lachend en ze verdwijnt terug in het kleedhokje. ’Misschien draag ik deze wel op de première’
’Oooh check deze’ zegt Demi en ze houdt 3 schattige identieke kleedjes voor zich. ’Deze moeten we passen en dan een foto maken’ zegt ze grijnzend.
’Wacht dan haal ik ook wat foute kledij’ zeg ik en ik loop de winkel rond op zoek naar afschuwelijke kleren, zonnebrillen, .. Iets later komt ik terug met mijn armen vol.
’Wat moet dat voorstellen?’ vraagt Selena lachend en ze trekt iets uit mijn armen.
Demi houdt haar hoofd schuin en kijkt aandachtig, ’is het een bloes?’ vraagt ze twijfelend.
’Ik denk een rok’ zeg ik.
’In ieder geval, die is zo fout!! Ik pas hem’ zegt Selena. We nemen allemaal een outfit en trekken die apart aan, als we uit de hokjes komen schieten we tegelijk in de lach.
’Hoe zie jij uit?’ zeg ik tegen Demi.
’En jij dan?’ zegt ze lachend.
’Footoo!’ roept Selena en we gaan alle3 voor de spiegel staan. We trekken een paar serieuze foto’s en heel veel belachelijke foto’s, ondertussen veranderen we ook een paar keer van kledingsstuk om nog belachelijkere combinaties te maken.
’Gaan we de kleedjes eens passen?’ vraagt Demi. We verdwijnen weer in de hokjes om daarna alle3 met een identiek kleedje eruit te komen.
’Die zijn zo cute’ zegt Selena verrukt.
’Foto?’ vraagt Demi blij.
Nadat we weer een paar serieuze foto’s en heel veel belachelijke hebben gemaakt, springen we terug in onze gewone kleren. We lopen naar de kassa, betalen de kleedjes en lopen dan met elk een zak terug naar buiten. ’En nu?’ vraag ik.
’Die!’ zegt Selene, ze wijst naar een winkel en vliegt erop af. Demi en ik kijken elkaar lachend aan. We schrikken als we zien dat Selena in haar haast een meisje omver loopt. Ik snel ernaartoe, ’gaat het?’ vraag ik en ik help het meisje recht. Ik merk dat ze niet veel aan heeft en dat ze allemaal blauwe plekken op haar arm heeft. Blauwe plekken die er erg pijnlijk uitzien.
’Jaja’ zegt ze snel, ze bukt zich en raapt een tas op van de grond. Ze wilt zich omdraaien, maar ik hou haar tegen, ik grijp haar bij haar pols en ze krimpt ineen. Ze kijkt me angstig aan, net alsof ze wacht tot ik haar sla. De blik in haar ogen verraad dat ze veel heeft meegemaakt, dat ze haar kinderlijke onschuld veel te vlug is verloren.
’Rustig ik doe niets’ zeg ik kalm. Ik heb hier een slecht gevoel bij, blauwe plekken, een zak. Volgens mij is ze weggelopen van huis. ’We gingen net iets drinken, heb je zin om mee te gaan?’ vraag ik. Demi en Selena kijken me verbaasd aan en met 1 blik maak ik ze duidelijk dat ik er later wel uitleg bij geef. Het meisje kijkt me argwanend aan, ik kijk vriendelijk terug en haar blik verzacht, ze knikt zachtjes en dan lopen we samen naar een klein cafeetje. We zetten ons neer, de ober komt meteen naar ons toegesneld en bestellen allemaal iets.
’Hoe heet je?’ vraag ik.
’Skye’ antwoordt ze. Ik merk dat ze heel ongemakkelijk is.
’Mooie naam’ zeg ik glimlachend. De ober brengt onze drankjes en verdwijnt dan weer achter de bar. Na een tijdje komen we op het onderwerp waarom ze een rugzak bijheeft en hakkelend geeft ze toe dat ze is weggelopen. Voorzichtig vraag ik haar waarom, ze is een tijdje stil en begint dat te vertellen over de problemen die ze thuis heeft. Haar broertje is gestorven, omdat ze niet genoeg geld hadden om voor hem medicijnen te kopen. Haar vader nam het zichzelf kwalijk en begon te drinken, nu is hij verslaafd en elke avond komt hij zat terug van zijn werk. ’Het is nu al 3 jaar geleden en ik kan het niet meer aan’ eindigt ze. Geshockt staren Demi, Selena en ik haar aan, Demi is de eerste die zich herpakt. ’Kom anders bij ons wonen’ stelt ze voor.
’Ja we hebben nog een slaapkamer als je wil’ zeg ik. Skye kijkt ons met grote ogen aan, ’menen jullie dat?’ vraagt ze zacht en hoopvol. Ik knik en haar ogen lichten op…

weeeeeekend!!!!! === UITSLAPEN eindelijk!! ö x'D

Reageer (6)

  • Baskervilles

    Aaaww... Da's zo lief van hun... (H)

    1 decennium geleden
  • magiclove

    kei goed!
    ik hoop dat je snel verdergaat!
    hij is super!

    1 decennium geleden
  • Dazzled

    Wiiiiiiiiiie! Weekend! Daar keek ik al een hele week naar uit (x

    Supér ^^

    Snél verder hé :Y)


    Love it (H)

    1 decennium geleden
  • IOnlyLoveYou

    jah SNEL VDERR

    1 decennium geleden
  • Literature

    Idd!
    Eindelijk uitslapen!
    En volgende week vakantie!
    En dan MOET ik voetballen terwijl ik eigenlijk weg moet gaan, maar ze claimen dat ze niet zonder mij kunnen :D
    Snell Verderr

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen