‘Cristiano kom is.’ Roep ik naar boven. Ik ga weer achter de computer zitten. Vandaag moet ik de gastenlijst opsturen naar onze weddingplanner. ‘Ja?’ hoor ik hem vragen. ‘Is de gastenlijst zo goed of moeten er meer?’ Cristiano loopt naar mij toe en gaat achter de computer zitten. Hij leest de lijst en knikt dan. ‘Zo is die goed hoor.’ Hij drukt een kus op mijn wang en gaat weer naar boven. Het viel mij al mee dat hij kwam want hij was aan het trainen. Ik verzend de mail snel en zoek dan nog wat dingen uit. Bijna alles is geregeld. We hebben de jurk, de jurken voor de bruidsmeisjes, de bloemen en de taart. Seth en Cristiano hebben al een pak en de locatie is ook geregeld. Er zien drie bruidsmeisjes. Nina en Lara, twee goede vriendinnen van mij. Angelina, een goede vriendin van Cristiano is ook een bruidsmeisje. We trouwen in een prachtige kerk niet ver van hier en daarna gaan we feesten in een van de modernste clubs van dit moment. Onze bruiloft wordt gewoon geweldig. Morgen heb ik nog een afspraak met de weddingplanner en dan wordt alles verder geregeld en moet ik alleen de dag van te voren nog gaan kijken.

-tijdsprong-

Vandaag zijn onze vrijgezellenfeestjes. Over een maand gaan we pas trouwen maar Cristiano’s vrienden konden anders pas na het huwelijk. Cristiano is naar een of andere club en ik vier het gewoon bij mij thuis. Ik voel me al een tijdje niet echt lekker en daarom doe ik het hier. Mijn vriendinnen stromen binnen en we gaan uit ons dak. Ik word misselijk en ren naar de wc. Als het maar niet zo doorgaat. We gaan gewoon verder en vroeg in de ochtend gaan ze pas naar huis. Ik strompel naar bed en val meteen in slaap.

De volgende dag word ik wakker naast Cristiano. Slaperig loop ik naar beneden en ik zet een bak koffie. Ik geniet er van en dan zie komt mijn bijna man de keuken in. ‘Goedemorgen.’ Zeg ik blij en loop naar hem toe. Ik druk mijn lippen op die van hem. Gewillig zoent hij terug. ‘Hmm, wat een geweldige manier om wakker te worden.’ Zegt Cristiano met een glimlach. Ik hoor mijn mobiel overgaan en loop naar de huiskamer om te hem te pakken. Het was een sms’je. ik heb denk ik niet zulk leuk nieuws. Dion vertelde mij net dat Cristiano gezoend heeft met een of ander meisje. Ik weet niet of het waar is hoor. X lara. Vol ongeloof kijk ik naar het schermpje. Ik haal mijn schouders op en leg mijn mobiel weg. Een golf van misselijkheid komt over mij heen. Gelukkig hoef ik het er niet weer uit te gooien. ‘En hoe was jouw feestje?’ vraag ik aan Cristiano die op de bank ploft. ‘Leuk hoor.’ Antwoord hij. ‘Hier onze foto’s.’ ik geef hem de camera en hij bekijkt de foto’s. ‘Ziet er gezellig uit.’ Zegt Cristiano lachend. ‘Heb jullie ook nog foto’s gemaakt.’ Hij knikt en overhandigt mij zijn mobiel. Ik begin te kijken en kom dan bij een filmpje. ‘Niet die.’ Zegt Cristiano dan. Ik kijk hem raar aan en bekijk hem toch. ‘Wat? Dit meen je niet!’ schreeuw ik. ‘Hoe durf je? Over een maand gaan we trouwen en dan zoen je gewoon maar een ander? En het is niet bepaald een kusje.’ Ik schreeuw het uit. Ik stamp naar boven en pak een tas. ‘Weet je? Je bekijkt het maar. Ik laat me niet bedonderen. Ik dacht dat je veranderd was Cristiano maar blijkbaar niet.’ Ik gooi spullen in mijn tas. ‘Veel plezier met haar want mij zie je niet meer.’ Ik loop naar beneden. ‘Wacht!’ roept Cristiano. ‘Waarop?’ ik kijk hem raar aan. ‘Sorry.’ Stamelt hij. ‘Sorry? Sorry? Je denkt eerst niet na en denkt er vanaf te komen met sorry? Blaas het huwelijk maar af want ik trouw niet met je.’ Ik stap in de auto en rijd weg. Waar ga ik eens heen?

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen