Foto bij Ch. 48 Foto

SKY POV

‘Ken je deze foto nog?’ ik haal de foto uit mijn broekzak en geef hem aan Draco. De foto die ik vorige week in de bibliotheek gevonden heb. De foto van toen dat we elf waren. Draco lacht als hij de gezichten van Blaise en Alexander ziet. Ik slaag mijn armen rond Draco’s nek en leun tegen de achterkant van de zetel aan. Je weet wel, ik sta achter de zetel, met mijn buik er tegen leunend. En ik heb mijn armen rond Draco’s nek geslagen. ‘Wat waren we toen nog schattig’ ‘Jij misschien, ik was al een heel stoere kerel’ ik geef hem een por in zijn zij. ‘Auw’ hij draait zijn gezicht een kwart naar links zodat hij me kan aan kijken. ‘Dat was niet lief’ ‘Moet je nu een kusje hebben?’ ‘Ja!’ Draco kijkt me met een grote smile aan. ‘Waar wilt meneer Malfidus een kusje?’ hij tuit zijn lippen. Ik druk een kus op zijn wang. ‘Hey, dat was wel niet de juiste plaats hé’ ‘Je had toch kunnen bedenken dat ik je daar niet ging kussen?’ ‘Eigenlijk wel’ en weeral haal ik mijn gelijk. Wat ben ik toch geweldig. Kuch kuch.

‘Hij is zo geweldig!’ Faith laat zich op haar rug op het bed vallen. ‘Je bent echt tot over je oren verliefd’ Faith knikt. ‘En hij is zo mooi en zo lief’ ‘Wat verliefdheid wel niet allemaal doet. Gelukkig ben ik niet verliefd’ Faith zet zich terug recht. ‘Dat komt ooit nog wel is’ ik knik. ‘Wat gaan we straks doen?’ Faith heeft zich recht gezet en staat nu achter me. Haar blik, net zoals die van mij, naar buiten gericht. Ja, we kunnen naar buiten kijken. Normaal kan dat niet als je in de kerkers zit. Maar we zitten helemaal aan de zuiderkant van het kasteel. Daar is de grond lager dan aan de noorderkant. Met het gevolg dat wij een raam hebben en naar buiten kunnen kijken. ‘Ik heb geen idee’ omdat het winter is begint de maan al op te komen. De sterren zullen niet veel later volgen. Een paar wolkjes bedekken de hemel. Veel te weinig voor de tijd van het jaar. Niet dat ik het erg vind, ik hou van de zon en alles wat er bij hoort. Omdat er weinig wolken zijn is de zon vandaag langer zichtbaar. Met mijn krachten zorg ik er voor dat de wolken rond de zon drijven en er niet voor komen te hangen. ‘Kom je mee?’ Faith staat nog altijd achter me. Ik knik en scheur mijn blik los van de zon en de wolken. Waardoor er direct een wolk voor de zon komt. Mijn pumps maken een scherp geluid als ik de trap afwandel. De leerlingenkamer is zo goed als uitgestorven. Iedereen zit buiten, het is namelijk zalig weer voor de tijd van het jaar. En in de grote zaal zitten ’s avonds altijd veel mensen hun huiswerk te maken en spelletjes te spelen. ‘Sky!’ Hork staat helemaal onderaan de trap. Zijn stem klinkt net zoals altijd laag en hees. ‘Hork’ ik stop recht voor hem. Omdat ik pumps draag ben ik ongeveer even groot als hij. ‘We hebben straks zwerkbaltraining’ ik knik ookal heb ik helemaal geen zin om in de kou rond te vliegen op een bezem achter een idioot balletje. Voor de rest hou ik van zwerkbal alleen in de kou is het niet leuk. Als ik mijn bezem uit de kast haal staat Draco vlak achter me. Mijn bat heeft hij in zijn hand. ‘Die mag je niet vergeten hé’ ‘Nee, anders zou het nog al dom zijn’ ik pak hem aan. ‘Tot seves’ ik wandel naar buiten, mijn mantel goed rond me heen geslagen. Zodra ik de kleedkamer in kom kleed ik me om. Nou ja met een simpele toverspreuk liggen de kleren die ik eerst aan had op de bank en heb ik mijn zwerkbaloutfit aan. Snel wandel ik, met mijn bezem en bat, naar buiten. Mijn bat zet ik tegen de bank en stijg dan op, de wind die door mijn haren gaat voelt zalig aan.

De warme stralen van de douche voelen zalig op mijn huid. De zwerkbaltraining is net gedaan. Ik draai de kraan dicht en sla een handdoek rond mijn lichaam. Met mijn borstel ga ik door mijn haren heen. Make-up doe ik niet op, het is al te laat. Ik geef Blaise, Alexander en Draco nog een kus op hun wang als ik zeg dat ik ga slapen. ‘Het is nog geen 10 uur!’ ik haal mijn schouders op. ‘Ik ben moe’ ik haal mijn schouders op. ‘Slaapwel’ ik geef Faith nog een kus op haar wang en verdwijn dan naar mijn kamer. Als ik de dekens rond me slaag krijg ik het lekker warm.

‘Laat me slapen’ ik slaag mijn dekens nog verder over mijn hoofd. De persoon die naast mijn bed staat zucht. ‘Sky, sta gewoon op’ ‘Nee!’ een hand trekt de dekens van mijn hoofd af. Ik probeer ze terug te trekken en kijk Faith, die de dekens van me afgetrokken heeft, met een pruillipje aan. ‘Nu heb ik koud’ ‘Dan moet je op staan’ ik kijk haar kwaad aan. ‘Je weet dat die blik niet werkt bij mij, dus hup je bed uit’ ze wijst met haar ene hand, nou ja met haar wijsvinger van dat hand, naar de badkamer deur en met de andere hand houdt ze mijn dekbed stevig vast dat ik het niet terug kan trekken. Kwaad stap ik uit bed, mijn voetstappen zijn duidelijk hoorbaar. Ik grom wat als ik de badkamer in duik.

‘Goed geslapen?’ een moordende blik werp ik op Draco die voor me komt zitten. ‘Nee dus’ ‘Ik heb haar uit haar bed gesleurt’ Alexander schud zijn hoofd. ‘Dat mag je nooit doen bij haar, ik heb het is gedaan’ ‘En wat is er toen gebeurd?’ ‘Ze heeft mijn neus gebroken’ Faith barst uit in een schaterlach. Blaise kijkt haar maar raar aan, maar slaagt uiteindelijk toch zijn arm rond haar schouders zodat hij een kus op haar mond kan drukken. De hele maaltijd zeg ik niet veel, ik heb nogal een groot ochtendhumeur. Nou, normaal niet maar aangezien dat Faith me wakker gemaakt heeft wel. Doordat ochtendhumeur zeg ik ook niks terug tegen Layla als ze me, weeral, uitschelt. Normaal heb ik altijd wel een weerwoord, niets spectaculair ofzo. Maar dit is serieus de eerste keer dat ik niks terug zeg, niet dat het me iets kan schelen wat ze van me denkt ofzo. Het is en blijft een eerste klas slet. ‘Wakker blijven’ Draco’s woorden klinken zo zacht dat ik het bijna niet gehoord had. Sneep heeft duidelijk niet door dat ik bijna aan het slapen ben. ‘Ik houd me wel wakker’ ‘Ja, ja’ Draco kijkt me nog een keer aan en concentreer zich dan terug op de les. Die ongelofelijk saai is.



Als ik allemaal lange reacties krijg dan komt het volgende deel er overmorgen op

Reageer (4)

  • Dreamcatcher

    Goddamnit, dat prentje moet er af, want ik houd niet van DracoxHarry.
    Draco en stoer, yeah right ^^
    Sorry, maar meer kan ik echt niet typen, The big bang theory is op, en ja, mijn aandacht word de hele tijd afgeleid. sorry.

    Maar je moet wel snel verder gaan !

    1 decennium geleden
  • coloredwords

    Ookal is dat jouw specialiteit en niet de mijne, zal ik toch proberen. :Y)
    Lief hé.(flower)
    Ik vind Sky en Draco echt lief. Eigenlijk vind ik stiekem alle koppels schattig. :Y)
    Draco was écht een stoer kereltje hoor x'D
    yeah right ><
    En GO SKY voor het breken van die neus in der tijd (:
    Snél Verdeeeeeeeeeeeeeeeeeeer _O__O_
    Dus ik wil overmorgen een nieuw deel online zien staan (A)
    dat eis ik

    Die foto is trouwens werkelijk g e n i a a l !
    zoals jouw hele deel

    1 decennium geleden
  • AloyAuditore

    Draco? Schattig?

    Altijd tog :D xD

    Weer een super stukkie! :D

    Faith tog xD Zo maak je tog geen mensen wakker? :O
    Dat doe je met veel lawaai of water :Y)

    Langer kan k hem niet met zinnige dingen vormen, dus eindig ik deze reactie :Y):$

    Snel weer verder! :D

    Xx.

    1 decennium geleden
  • KOEKIESx3x3

    een lange reactie zal er niet inzitten, ik weet nooit wat zeggen dus... SNEL VERDER :Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen