sorry er is geen back-up vd inleiding of plaatjes

Bang schoof ik dichter tegen Alice aan. De vorige maakte me niet bang... Hij hielp me!
'Waar is Ta-ma-rá', siste ik. Snel sloeg ik mijn hand voor mijn mond. Op deze toon iemand aanspreken was tegen alle regels.
'James!', deze kreet maakte een einde aan de stilte. Nijdig en gespannen hijgde ik... eigenlijk had ik hier geen reden voor. De man keerde zich om. Een schok ging door mijn lichaam toen hij nog een laatse keer zijn angstaanjagende gelaat liet zien; "Ik krijg jou nog wel", gek genoeg leek het alsof hij het niet tegen mij zei maar tegen Alice, die veel meer geschrokken leek dan ik. Opgelucht zuchtte ik toen hij eindelijk de kamer verliet.
Alleen Alice niet.
Haar ogen puilden uit en haar adem was gehaast. Even leek het erop dat ik haar hart hoorde.
'Alice', ik legde mijn hand op haar schouder. Niets veranderde.
'Alice, het is voorbij!', ik durfde te glimlachen. Ze rilde.
'Nee, dat is het niet!'
Hoezo niet? 'Alice, ik snap het niet...'
'Je hoorde toch wat hij zei?", riep ze bang, de stem echode door de lege kamer.
'Ja... ik denk niet... neem het maar niet al te letterlijk', zuchtte ik. Wat kon die James dan doen? Ik geloofde dat we beter bezorgd konden zijn over het feit dat ik mee heb geholpen met een ontsnapping.
'Ja, als ze daar achter komen wordt het twee maanden', zei Alice rustig. Ten eerste was ik blij dat ze rustig was ten tweede; "Twee hele maanden! Dat meen je niet, twee maanden isoleercel?'
Alice knikte.
'Ow... als ik dat had geweten...', dan ben ik er nog niet zo zeker van of ik dit wel had gedaan! Gelukkig was het al lang geleden, de kans dat ze het nog ontdekten was klein.
'Dan was je alsnog gekomen', ze keek me aan met een hoop die ik in tijden niet meer had gezien. En dankzij die blik wist ik dat dat waar was. We omhelsden elkaar.
Plotseling stond ze op.
'Wat is er nou weer?'
'Komop, anders missen we de lunch!', giegelend renden we naar beneden. We vergaten wat er was gebeurt en even leek de zon te schijnen!

Reageer (2)

  • ailine39

    arme meid heb alice nooit nog nooit zo bang gezien mooi dat je weer verder bent gegaan meid
    gr wendycash(yeah):)

    1 decennium geleden
  • Suspect

    ..

    Snel Verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen