Foto bij 40. No he can't read my poker face.

Bruusk werd ik wakker door muziek. Ik deed mijn ogen open en besefte niet goed waar ik was. Toen drong het tot me door dat ik in Mie zat. Ik draaide me om en zag dat Friedolien de tv had aangezet op een muziekzender. “ Goedemorgen!” lachte ze vrolijk. “ Ja, ook zoveel.” Mompelde ik. Ondertussen zat Friedolien al in haar koffer te rommelen op zoek naar haar kleren. “ Hoe laat is het?” vroeg ik. Ze keek op haar uurwerk die ze al aanhad. “ Nu is het 10 uur 30, binnen een halfuur mogen wij gaan ontbijten.” Antwoordde ze me. “ Lekker laat zeg.” Ging ik erop in. “ Ik weet het, maar het komt omdat wij pas deze middag mogen gaan oefenen, ik denk een goede 2 uur voor de wedstrijd.” Informeerde Friedolien me verder. “ Wat ene regeling hier in Japan zeg.” Mekkerde ik door. “ Ah, Maaike. We krijgen ons middag eten wat later, dan kunnen we ons op ons gemak omkleden voor de training en dan is het de wedstrijd.” Ging ze op mijn klaagzang in. Ik knikte. “Ik ga me snel klaarmaken, zodat jij ook nog kan.” Lachte ze. “ Ja, liefst.” Zei ik en ik draaide me nog eens om in mijn bed.

In een versneld tempo had ik mij gedoucht, aangekleed en mijn haar gedroogd. Ik had vast mijn persoonlijk record verbroken van ‘snel douchen’. Ik kwam in de kamer, het was al 10 na 11, en zag dat Friedolien nog languit op haar bed lag naar de muziekzender te kijken. “ Wel? Zit je hier nog?” zei ik. Ze keek me aan en voor ze haar mond nog maar kon opendoen zei ik alweer : “ Je had toch al kunnen naar het ontbijt gaan?” ze trok haar mond open. “ O, ik zal nog eens op je wachten!” gilde ze. Ik moest lachen, als Friedolien gilde was het altijd op zo’n hoge toon. Ze had een echt meisjes gilletje. Plots sprong ze recht, en stond ze op haar bed. “ Lady Gaga!” riep ze. Ik keek haar zo raar aan dat ze spontaan in de lach schoot. ‘” Kijk dan!” zei ze en ze wees naar de tv. “ Ja, ik zie het ook wel!” lachte ik “ Maar waarom moet je dan zo hysterisch doen?” Friedolien antwoordde al niet meer op mijn vraag en stond als ene bezette op haar bed te dansen en te springen. “ I'll get him hot, show him what I've got.” Zat ze luidkeels te zingen. Ze reikte haar hand naar me uit. ik nam hem vast en ze trok me ook op haar bed. “ Komaan, nog even ontspannen voor de stress straks begint!” zei ze. Friedolien nam de afstandsbediening en zette de tv luider. “ Zingen!” gilde ze terug. Samen stonden we op haar bed te dansen, te springen en te zingen. “ Can't read my, can't read my. No he can't read my poker face. She's got to love nobody.” Het verwonderde me dat we zo’n stevige bedden hadden. Ach, het was eens leuk. We braken onze kamer toch niet af?

Al snel kwam er een einde aan ons plezier. Irina kwam binnen gestormd en zette de tv uit. “ Wel?” zei ze kortaf. Ik en Friedolien stopten meteen met dansen,springen en zingen op het bed. We zwegen, omdat we wisten dat dit het beste was. “ Jullie zijn hier nog gene dag, en jullie breken hier al je hotelkamer af! Je hebt ook nog buren,hoor.” Had het mogelijk geweest, kwam de stoom uit haar oren. Natuurlijk verbeelde ik me dit alweer terwijl ze aan het preken was, en moest ik hard mijn best doen om mijn lach in te houden. “ Jullie kunnen nu maken dat jullie snel naar het ontbijt gaan en eten! En ik wil geen gerotzooi meer!” snauwde ze ons nog toe. “ Ja, coach.” Zeiden we in koor. Ik en Friedolien stapten van het bed en wandelden de deur uit naar het ontbijt.

Reageer (1)

  • youleftme

    haha snel verder hij is super leuk om te lezen meid! :'D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen