Foto bij 03.

03.

Aan tafel klets ik met mijn ouders over mijn dag en die van hun. Na het eten ga ik naar boven en start mijn laptop. Dan pak ik mijn agenda en bekijk mijn huiswerk voor morgen. Ik slaak een zuchtje als ik zie dat ik nog een aantal opdrachten voor economie moet maken. Snel sla ik mijn boeken open begin en een klein kwartiertje later kijk ik tevreden naar mijn (afgeraffelde) sommen. “Goed genoeg voor mij” denk ik en kruip achter mijn laptop en start msn op. Als ik online ga begint Em meteen tegen me te praten.

E zegt: Liz, wat ben je laat!
L zegt: Nou, ook hallo. En ik had huiswerk.
E zegt: Oh, oke nou ja. Ik niet (althans dat hoop ik) xD. En anders heb ik het maar niet gemaakt.
L zegt: Lui kind. Alles goed verder?
E zegt: Ja hoor, en met jou? Heb jij die 2 gekken trouwens nog gezien?

Zodra ik de laatste zin van Emmy lees schieten die 2 jongens mijn netvlies op. Ik hoop heel erg dat ze het niet over hun heeft want ik vind ze eerlijk gezegd alles behalve gek.

L zegt: Met mij ook. Welke 2 gekken?
E zegt: Nou die laatst in de aula zaten, dat halve wijf en die andere. Die vallen niet te missen.
L zegt: Oh zij, ja die zie ik regelmatig lopen in de gang. Maar Em, wij zitten bijna elk cluster samen. Jij ziet ze ook in de gangen denk ik zo?
E zegt: Ja, soms. Ik let niet op ze, ze zijn raar.
L zegt: God Em, jij met je eeuwige vooroordelen.
E zegt: Dat heeft niks met vooroordelen te maken.

En zo loopt onze discussie nog wel even door en we komen tot de conclusie dat we het toch niet eens worden hierover.

Om 10 uur komt mijn moeder mijn kamer in gelopen. “Liz, ga je zo afsluiten?” vraagt ze. “Ja, is goed” antwoord ik en sluit de hele boel af. “Je vader en ik gaan zo ook naar bed toe” “Zo vroeg al?” vraag ik verbaasd. “Voor ons is de vakantie ook weer om hè Liz” “Ja dat is zo maar dat ben ik niet gewend van jou” Mijn moeder glimlacht en geeft me een nachtzoen. Even later komt mijn vader me ook welterusten wensen. Als mijn ouders klaar zijn in de badkamer ga ik erin en begin met mijn make-up er af te halen. Daarna poets ik mijn tanden en ga weer terug naar mijn kamer toe. Ik kleed me om in een veel te groot T-shirt en kruip mijn bed in. Als ik net lekker lig trilt mijn mobiel. Zuchtend bedenk ik me of ik zal kijken of niet en besluit dan toch om te kijken wie het is. Ik pak het ding van mijn nachtkastje en klik het scherm open. ‘Emmy’ staat er in het schermpje. Ik open het sms’je. “Hoe laat moet je morgen beginnen? Xx Em” God en daar sms’t ze me voor. “Kwart voor 10. Xx Liz” sms ik terug. “Mazzelaar, ik 9 uur ><. Zie je morgen weer! Xx Em” krijg ik na een paar minuten terug. Ik grijns en sms haar terug. Dan leg ik mijn mobiel weer op mijn nachtkastje en sluit mijn ogen weer.

De volgende ochtend word ik bruut gewekt door mijn wekker. Geïrriteerd druk ik de knop in en snooze nog een half uur. Daarna strompel ik naar de badkamer om te douchen, mijn haar te doen en mijn make-up te doen.
Aangekleed en wel zit ik in mijn eentje een broodje te eten op de bank. Mijn ouders zijn natuurlijk al lang op hun werk. Als ik klaar ben zet ik mijn bord in de vaatwasser en ga naar boven om mijn tas te pakken. Om 5 voor half 10 ga ik de deur uit en spring ik op de fiets richting school.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen