Foto bij 05.

05.

Ik kijk naar de sommen die hij aanwijst en kom tot de conclusie dat ik die zelf ook maar half snap. “Ik zal je uitleggen wat ik ervan snap maar zelf ben ik er ook geen ster in” zeg ik en begin mijn o zo goede uitleg. Als ik klaar ben vraag ik of hij het beter snapt als net. “Ja, bedankt” zegt hij en wend zijn ogen weer naar zijn schrift. Bill tikt wat in op zijn rekenmachine en ik probeer mijn concentratie weer terug te krijgen. Ik staar nadenkend voor me uit en kauw op mijn potlood. Het liefst stel ik Bill vragen over alles en niks, waarom? Omdat hij me mateloos interesseert. Maar ik denk ergens dat hij daar niet op zit te wachten, zeker niet met al die mensen. Nog altijd in gedachten merk ik niet dat de bel gaat en blijf voor me uit kijken. “Uh, Melissa?” vraagt Bill. Ik kijk op en merk dat het lokaal leeg is. “Ow, huh? Is de bel al gegaan?” Bill knikt, stopt de laatste spullen in zijn tas en loopt richting de deur. Snel sta ik op en pak mijn spullen bij elkaar. Daarna loop ik zo snel als ik kan Bill achterna en ga naast hem lopen. Verbaasd kijkt hij naast zich, naar mij dus. “In welke klas zit je?” vraag ik. “In 4H6 maar ik vanaf maandag word ik overgeplaatst naar 4H2” zegt hij. “Ik zit ook in 4H2” zeg ik enthousiast. “Maar waarom word je overgeplaatst?” “Ik had het verkeerde vakkenpakket gekregen. Ik had boeken voor vakken die ik helemaal niet volg dus daarom” Ik knik. “Het gaat hier af en toe echt scheef op school maar dat went wel. Ben je hier in de vakantie heen verhuisd?” ondertussen zijn we bij zijn kluisje gekomen. “Ja, we zijn naar Loitsche verhuisd” “Wow, dat is wel een eindje van Magdeburg af” zeg ik verbaasd. “Ja, maar we gaan met de bus” “We? Bedoel je daarmee die jongen met die dreads?” “Hij is mijn tweelingbroer” Mijn mond zakt een stukje open. “Wat?” vraagt hij. “Nou, uh, jullie lijken qua uiterlijk totaal niet op elkaar” “Moet dat dan?” “Dat zei ik niet” zeg ik. Bill haalt zijn schouders op en trekt zijn jas aan. Ik draai met mijn ogen en vraag dan: “Is er soms iets, ik toon alleen maar interesse hoor” Hij kijkt me even aan. “Ik was toch de moeite niet waard om tegen te praten?” Ik schud mijn hoofd en kijk hem een beetje boos aan. “Als je na zou denken zou je weten dat ik dat deed om de aandacht van jullie weg te leiden. Ik zei toch net al dat ik pesten not done vind” “Uh, ja…” verder komt hij niet en verlegen kijkt hij naar de grond. Ik kijk op mijn horloge en bedenk dat ik maar eens naar huis moet. “Ik moet nu gaan, ik zie je maandag wel weer aangezien we nu in dezelfde klas zitten” Hij knikt. Ik draai me om en loop weg. “Doei Bill!” zeg ik nog. “Dag Liz” hoor ik hem nog en loop de hoek om.

Thuis plof ik neer op de bank met een glas ijsthee en mijn tekenblok. Ik moet voor tekenen iets natekenen dus heb ik besloten iets simpels als een tafel met spullen er op te tekenen. Na een aantal schetsen maak ik de tekening af en leg mijn blok weg. Het is inmiddels 4 uur. Ik zet de tv aan en zap naar MTV.

Na 2 uur verveelt tv te hebben gekeken komt mijn vader iets na zessen binnen. “Heey pap” “Hoi Lizzy, leuke dag gehad?” Ik haal mijn schouders op en geef mijn vader een zoen. “Hoe laat moet je dansen?” vraagt hij aan me. “Kwart over 7” “Dan begin ik alvast aan het eten. Ga je er op de fiets heen?” Ik knik. “Liz?” Oh, hij staat natuurlijk in de keuken. “Ja ik ga op de fiets” “Je lichten doen het hè? Het is inmiddels september en…” “Ja pap!” onderbreek ik hem. “Mijn lichten doen het allebei. En ik word echt niet zomaar aangereden hoor” “Ja, maar Liz het is vrijdag avond en je hebt van die gekken die achter het stuur kruipen met wat op en jij zou er maar net fietsen” “Klopt” geef ik maar toe en kijk verder tv. Als pap het eten klaar heeft gaan we samen aan tafel zitten. Op vrijdag is het koopavond dus mijn moeder eet in de winkel.

Om 7 uur ga ik naar mijn dansschool. Zodra ik binnen loop hoor en voel ik de doffe dreunen van de muziek en ik krijg een glimlach op mijn gezicht. “Heey Liz!” word ik begroet door de andere meiden en jongens uit mijn groep. Katinka, een meisje waarmee ik sinds hier woon dans, komt naar me toe en samen lopen we kletsend de zaal in.

Reageer (1)

  • SlenderDemon

    wow.. echt een goed verhaal zit echt aan mijn beeld gekluisterd dus hoop dat je snel verder gaat want i love your story en als je verder gaat krijg je een cookiexD waahahah ja sorry ben melig vandaag maar bitte ga schnell weiter (flower)



    xx...

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen