““Moest je nu echt zo bot doen?” “Bill heeft gelijk mam. Ik had verwacht dat je op z’n minst wat milder ging zijn. Je bent toch blij voor Bill?” Het bleef even stil. Ik stond achter de deur die me weer naar hen zou leiden. Nadat Tom me drie glazen fruitsap had ingeschonken kon mijn blaas het niet meer aan. Ik stond stokstijf achter de deur en probeerde geen geluid te maken. Ik moest het weten. Ik wilde weten waarom Merina zo deed. Ze deed zo onverschillig tegen me. Ik wist niet of ze altijd zo deed, maar uit de ondertoon van de dingen die ze zei kon ik mijn conclusies wel trekken.
“Natuurlijk ben ik blij voor je liefje.” “Maar waarom doe je dan zo tegen haar?” “Hoe bedoel je zo?” Ik kon de zucht vol frustratie die uit Bill’s mond kwam bijna horen.
“Mam, je weet best wel wat we bedoelen”, zei Tom. Het bleef weer een aantal seconden muisstil. Ik hield niet van dit soort spanningen. Misschien hoorde ik dit beter niet te horen.
“Het is gewoon het feit dat,” ze nam een korte pauze, “dat ik in de roddelboekjes moet ontdekken dat je contact hebt met een meisje en nu blijkt zelfs dat jullie een relatie hebben.” Mijn mond vormde zich om tot een geluidsloze o. Dat was het dus. Daar wrong het schoentje dus. Ze was teleurgesteld “Mama, het spijt me, maar…” Bill’s stem brak even. Hij voelde zich schuldig. Ik kon het tafereel al helemaal voor me zien, ook al stond de deur tussen ons in. “Ik wou wachten tot het serieuzer werd, dat begrijp je toch wel? Je weet dat ik niet zoals Tom ben. Ik wachtte op een goed moment, maar blijkbaar is dit toch niet zo goed als ik dacht.” “God nee, maar best dat je niet zoals je tweelingbroer bent. Ik weet niet hoe ik dat twee keer zou aankunnen.” Tom bromde iets wat ik niet kon verstaan. “Het is gewoon het feit dat jullie zo vaak weg zijn. Ik zie jullie amper en het spijt me dat ik het zo moet zeggen, maar ik ben meer op de hoogte van jullie leven als ik die tijdschriften lees dan dat ik het van jullie hoor.” “Mama”, prevelde Bill. Ik kon het niet aanhoren. Ik kon hem zo niet aanhoren. Ik zuchtte, kuchte even en duwde daarna de deurklink naar beneden.


Reageer (8)

  • yourpresence

    door jou verhaal is mijn eitje net aangebrand xD
    haha, ik was helemaal in het verhaal ant opgaan waardoor ik dus vergete was dat ik een ei aan het bakken was ;D
    ik heb het al eerder gezegd maar dit verhaal is egt superdeluxegeweldig (: <3

    1 decennium geleden
  • ZeroGravity

    oke... ik heb dit verhaal ingehaald in twee dagen. het liefst had ik het in eend dag gedaan, maar dan had ik en men school en men eigen stories verwaarloosd. het eerste had nog gekund het tweede niet ;D nadat ik dit dus heb ingehaald, wil ik dit zeggen: jij schrijft abnormaal. hoe ik aan mijn scherm vastgekluisterd zat, niets anders kon doen dan slaafs op volgens hoofdstuk klikken. geweldig. jouw woordkeus, de beschrijving van gevoelens, en natuurlijk ook het feit dat je niet zo'n standaard fanfic schrijft met leukheid, drama, leukheid en dan een blij teletubbie einde. nou ja, ik kan dus in het kort zeggen dat je er weer een nieuwe, zeer enthousiaste abbo bij hebt die je vraagt om snel door te gaan <33

    1 decennium geleden
  • Stripe

    Ik heb dit venster al openstaan sinds vijf uur en ik plaats nu pas een reactie. Goed, he? :'D
    Ik was dus al aan mijn eigen verhaal begonnen met schrijven, maar het is jouw schuld dat het nieuwe deel van mijn verhaal dus zo geworden is. 8D
    Maar goed, terug naar jouw geweldige verhaal!
    Ik kan die moeder haar gevoel eigenlijk wel heel goed begrijpen.
    Ik hoop dat Bill daar voortaan dan ook aan denkt, ook al bedoelde hij het goed.
    Ik heb het trouwens nooit doorgehad dat je twee keer een deel vierenveertig hebt, haha. 8D
    Kun je nagaan hoe meeslepend je verhaal is, dat het niet eens opgemerkt wordt.
    Dat is alleen maar een goed teken. :'D
    Oké, meer zit er niet in voor nu.
    Want ik schaam me kapot en dat is jouw schuld. 8D
    Ga je snel weer verder? <3
    Nee, ik doe geen beloftes meer! Haha! 8D

    1 decennium geleden
  • Inviolable

    Gelukkig wil Bill zijn moeder niet de relatie tussen hem en Chaya verpesten maar is ze alleen teleurgesteld in het feit dat ze het eerder in de roddelblaadjes leest.. En dat is ook wel echt begrijpelijk.

    snel verderr <3
    xxx

    1 decennium geleden
  • NoDeatheater

    Verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen