Een nieuwe dag brak aan, de tweede trainingsdag. Na met z’n allen ontbeten te hebben, haastten we ons naar het trainingsveld. Lexus ging nog even met Dueca praten, om de deal van het pact rond te krijgen, en zou dan ook naar het veld toekomen. Ik zat nu op de voorste rij van de tribunes en probeerde alles zo goed mogelijk te volgen. Demian deed netjes wat ik hem opdroeg. Sloan en hij waren nu bezig met vuur maken. Het ging haar niet zo goed af, maar Demian bleef kalm en geduldig. Hij liet haar nog wat meer dingen zien. Iets met touwen knopen, waar ook Ennia, het meisje uit district 9, bezig was. Ze leek alles alleen te doen, zonder haar district partner. Hij hing een beetje rond bij Tiaro en Matz. Daarna oefenden ze allebei een beetje met wapens. Sloan natuurlijk met messen en Demain met pijl en boog.
Toen de lunch aanbrak.

Demian en Sloan zaten eerst met z’n tweeën aan een tafeltje, maar al snel kwamen Quironn en Jayden erbij zitten. Op datzelfde moment werd er een broodje met kaas voor mijn neus geduwd. “Alsjeblieft. Eten,” klonk Lexus zijn stem achter me. “Dank je,” zei ik. Ik nam hem aan en draaide me om, om hem aan te kunnen kijken. Hij glimlachte naar me. “Het pact is rond, Dueca was er wel voor,” zei hij. “Geweldig, echt super,” zei ik enthousiast en vloog hem om zijn nek. Toen ik hem los liet stonden Dueca en Thorsten naast ons. “Dueca, je gaat er echt geen spijt van krijgen, echt niet.”
Ze lachte. “Je tributen zijn echt goed had ik van Thorsten begrepen. Het zal geen verkeerde keuze zijn,” zei ze.
“Inderdaad, maar niet zonder hulp van jou, Quironn.”
“Maar houden we het een beetje stil? Ze moeten nu niet gelijk een doelwit worden voor de anderen,” zei ze en knipoogde naar me. "Komt goed,” zei Lexus.
“Nou, ik verheug me wel op deze samenwerking,” zei Thorsten. “Maar laten we het hier even op houden.”
“Is goed,” zei Lexus. Dueca knikte en we gingen uit elkaar. Ik keek naar het veld waar Sloan en Demain nog samen met de tributen van district vier aan een tafel zaten. Alleen was er nog iemand bij komen zitten. Ennia, het meisje uit negen. Ze leek zich op haar gemak te voelen.

De zoemer voor het begin van de tweede helft van de training ging en iedereen ging weer aan de slag. Ik ging ook weer zitten, met deze keer Lexus naast me. Snel duwde ik nog het laatste stukje van mijn broodje naar binnen. Demian en Sloan liepen naar een onderdeel waar ze allebei nog een hoop konden leren. Het camoufleren. Met modder en bladeren kon je heel wat dingen verbergen. Het vuur maken ging Sloan nu beter af en het laatste uur oefende ze weer met de wapens. “Ze is goed,” zei Lexus ineens. Sloan was goed aan het gooien. Tiaro bleek het alleen maar te irriteren. “Ja, dat is ze, maar we moeten uitkijken dat ze niet een te groot doelwit wordt voor de andere beroeps,” zei ik en wees naar Tiaro, die haar leek te bestuderen. “Hmmm,” was Lexus zijn antwoord. Hij bleek ook in te zien dat Tiaro het wel eens op Sloan gemunt kon hebben. Sloan zou wel eens zijn eerste doelwit kunnen worden.
Ik hoopte dat hij haar het voordeel van snelheid zou geven. Demian schoot de ene pijl, na de andere in de dummy’s. De pijl en boog was een moeilijk wapen, maar ook handig om iemand van veraf uit te schakelen. Ik hoopte dat hij er één zou kunnen bemachtigen in de spelen.
De zoemer ging en de training was afgelopen. We stapten niet al te toevallig tegelijk in de lift met district vier. We moesten onze tributen inlichten, maar zonder dat de andere districten het gelijk door zouden hebben. “Het pact gaat door,” zei Lexus. Sloan en Demian draaiden zich verbaasd om. “Echt?” vroeg Sloan.
“Ja, het is rond,” zei Thorsten. “Wauw, cool. Dan zijn we vanaf nu pact genoten,” zei Qurrion tegen Demain.
“Maar houd het beetje stil. Anders worden jullie de eerste slachtoffers,” zei Dueca.
“Van mij zal niemand iets horen,” zei Jayden en deed zijn mond op slot met een onzichtbare sleutel. “Mooi zo,” zei Thorsten. “Nu nog even een goede score halen bij jullie individuele trainingssessies en de sponsors staan in de rij voor jullie.”
De bel van de lift ging. En de vier lichtte op in het interactieve scherm van de lift. De deur ging open en ze stapten uit. “Nou, tot morgen bondgenoten,” zei Quironn giechelend. “Tot morgen,” zeiden Sloan en Demian tegelijkertijd, en de deuren sloten weer. De lift suisde verder naar boven. Tot hij bij de 11 oplichtte en er weer een hoge ping door de lift klonk. De deuren openden en we liepen door naar de huiskamer, waar Sloan in de bank plofte. “Tevreden?” vroeg Lexus. “Jazeker.”
Nu was het allemaal nog leuk, maar er zou een tijd komen dat ze deze mensen moest vermoorden om de spelen te winnen.
(flower)

Reageer (3)

  • SuperrrLouis

    oeh wil nog meer, wil graag weten hoe je gaat schrijven als ze in de spelen zitten...
    maar dat is al geschreven...
    denk ik...
    ;P
    Xxx N(flower)(flower)(flower)

    1 decennium geleden
  • Sucrose

    Ja, inderdaad, en dat moment naderd snel (A)
    Snel verder
    Xx

    1 decennium geleden
  • Foxface

    AWESOME ;D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen