1 Maand later

Ik voelde me al helemaal thuis op Zweinstein. Ik had ontzettend veel nieuwe vrienden ; Harry, Daan, Ron, Hermelien, Ginny, Marcel,George en Elise. Mijn beste vrienden waren Fred en Carlo, ik was ook ontzettend goed bevriend met Harry Ron en Hermelien maar die waren erg dik samen. Met school ging het goed, ik was geen held in huiswerk maken, maar mijn cijfers waren best goed. Op het liefdesgebied... Tja, ik zag wel iemand zitten, maar of het nu echt de beste persoon was om op te vallen?


TringTringTring
Ik drukte de wekker uit en stond op, ik had een geweldige droom gehad over... Carlo... Maar hij was mijn beste vriend. Ik kon mijzelf wel voor mijn kop slaan, wat ik ook deed. Maar wat was er mis met dromen eeh?
Ik kleedde me aan in een jurkje met all stars eronder en liep nog half slapend naar beneden.
‘Goedmorgen allerliefste schoonheid’ ‘Hoi Fred’ riep ik opgetogen en huppelde naar hem toe.
Ik gaf hem een knuffel en een kus op zijn wang. Samen liepen we naar de grote zaal ‘Ik heb honger’ zeurde ik. ‘Ik ooooook’ zei hij.
Arm in arm liepen we de zaal in waar Ron en George voor de grap ‘Oeeeeeeeeeeh’ zeiden, waardoor iedereen keek.
Fred en ik schoten in de lach, liepen naar de tafel en begonnen te schransen.
‘Het staat niet heel aantrekkelijk weetje’ grinnikte Harry en ik probeerde te praten maar mijn mond zat te vol ‘Jwah maah ik heeub honge’ Hermelien en Ginny schoten nu in de lach en George proestte het ook uit, alleen Ron was stil.
Ik at snel mijn mond leeg en tikte hem aan, ‘Ron kom eens mee’ hij knikte en stond op.
Iedereen liet weer een ‘Oeeeeeeh’ horen en Draco keek haatvol naar Ron.
‘Why so angry, honey?’ riep ik grappend naar hem, en met een gesnapt hoofd verdiepte hij zich weer in een gesprek met Korzel, wat je verdiepen noemt...
We liepen samen het bordes af en gingen buiten op een bankje zitten, het waaide een beetje, en dat gaf me kippenvel op mijn blote armen en schouders, Ron legde zijn vest over me heen ‘Bedankt Ron’ ‘Waarom wilde je praten Aspyn?’ ‘Ron, je bent zo stil de laatste tijd en je lijkt zo ongelukkig’ ‘Het is gewoon dat... Gewoon’ ‘Een meisje dus’ zei ik concluderend. ‘Ja’ zuchtte hij. ‘Je kan altijd met me praten Ron’ hij glimlache opgelucht en ik kuste hem op zijn wang.
Samen liepen we weer naar binnen, ik gaf hem zijn vest terug en hij begon enthousiast met Harry te praten terwijl ik naar de tafel van Huffelpuf liep.
Ik ging achter Carlo staan en deed mijn handen voor zijn ogen
‘Wie ben ik?’
‘Een ontzettend lekkerding’ grinnikte hij en ik haalde mijn handen van zijn ogen terwijl hij zich omdraaide.
Hij trok me bij zich op schoot en gaf me een kus op mijn voorhoofd. ‘Goedenmorgen Mevrouw’ zei hij plechtig. ‘Goedenmorgen Meneer’ zei ik deftig terug en ik schoot in de lach. ‘Wat zijn we toch allemaal kleuters hier...’ zuchtte ik.
‘Aaaaaaaaaspyn!’ hoorde ik een opgewonden stemmetje roepen. ‘Hallo Elise’ zei ik glimlachend.
‘Weetje... Carlo vind jou heel erg...’
‘Elise ga maar onbijten’ onderbrak hij haar snel.
‘Jij vind mij heel erg wat?’ vroeg ik geamuseerd met opgetrokken wenkbrauwen.
‘Ehm grappig?’ antwoordde hij betrapt.
‘Daar trap ik dus mooi niet in Kannewasser!’
‘Moet jij niet naar je les’ zei hij plagend.
‘Op Zaterdag zeker, no way boy!’ riep ik uit terwijl ik mijn armen in de lucht gooide.
‘Die muziek die je me laatst liet horen’ ‘’Hmm ja Coldplay, ja wat is daarmee? mompelde ik voor me uit. ‘Goede muziek hoor’ ‘Uhu’
‘Eeh Carlo, hoe is het nou met die Cho?’ vroeg Sebastian die tegenover ons zat. ‘Das niks man, niks’ ‘Oke vent’ zei ik serieus en Sebatian schoot in de lach. ‘Nou jongens, ik boek em’ ‘Wat een taalgebruik Juffrouw Beaurose!’ riep Carlo nepgeschokt. ‘Jaja’ wuifde ik hem weg en stond op. Al dat kinderachtige gedoe, pff dat moet dan iemand van 17 voorstellen...
Wat zal ik eens gaan doen?









.

Reageer (2)

  • w0nderfull

    (Oh pardon ik dacht dat de hoofdstukken al op waren :S naja kan ik nog meer lezen )

    1 decennium geleden
  • LilsEvans

    Carlo is cooooool!!!!!(H)
    en nog even over die mededeling: dat gedoe met Carlo is wel bedacht door J.K. Rowling, dus ik vind het (als mega Hp fan) wel leuk(A)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen