Je hebt haar niet verbeeld ze bestaat! Zou zij misschien die Settela zijn? Ik gedachten loop ik te kleedkamer uit. In een rechte straal naar mijn kamer. "Bill, waar ga je heen?" hoor ik Georg me na roepen. "Laat hem maar even." hoor ik Tom nog vaag tegen Georg zeggen. Ik loop naar mijn kamer. En kijk naar mijn bureau. Gelijk zie ik dat er iets weg is....

Settela's geschiedenis.........
Het foto album! Hij is weg. Ik haal me hele kamer overhoop ik moet hem vinden. Waar is hij! Na een halfuur zoeken heb ik hem nog steeds niet bevonden. Zuchtend laat ik me op mijn bed vallen. Dan zie ik opeens de roos liggen. Hij zwart en aan de steel zit een briefje. Voorzichtig haal ik het briefje van de steel en vouw hem open:

Nais tuke.

Ik kijk een tijdje naar de woorden, Nais tuke. Wat betekend het. Ik draai het briefje om...niets. Alleen die twee woorden. dan krijg ik een idee. Snel pak ik mijn laptop uit me tas en start hem op. Snel ga ik naar google en typ "Nais tuke" in. Ik kom uiteindelijk op een site uit met daarop allemaal zinnen in een vreemde taal. En daarnaast de vertaling in het engels. Snel scrol in door de lijst dan zie ik het staan: Nais tuke = Bedankt. Bedankt in het Romani. Ik ga terug naar Google en typ Romani in. Er komt een hele lijst met site's maar ik klik op wikipedia. En ik begin te lezen:

Romani, de taal van het Roma volk. Beter bekent als de zigeuners. Ik klik op de link Roma. Roma volk. Bekent als zigeuner. Ze trokken van land naar land. Vroeger waren er enorm veel. Maar in de 2e wereldoorlog is het aantal flink terug gedreven. Er zijn verschillende stammen. De grootste stam zijn de Sinti. SINTI! Dat is die stam waar Settela bij hoorde! flitst er door mijn hoofd. Snel klik ik op de link van Sinti. Sinti is een oud Roma volk. Het trekt al eeuwen rond. Het grootste gedeelte zat uiteindelijk in Duitsland. Maar daar zijn tijdens de 2e wereldoorlog flink wat van omgebracht. Ik scrolde verder. Sinti staan bekent om hun muzikale aanleg. En hun prachtige zangstem. Er was zelfs een familie ,Steinbach, die bekent stond om hun hypnotizerende stem, waarmee ze elke man verliefd maakte. Dit was waarschijnlijk een overdreven mythe maar bewijzen kunne we het niet. De familie Steinbach is opgepakt en vermoord in de oorlog. Steinbach zo heete die Settela ook. Ook bij Steinbach stond weer een linkje. Snel klikte ik daar weer op. En ik kwam weer op een andere pagina. Steinback een oude Sinti familie. Stond bekent om hun voormogen te hypnotiseren met hun stem. Ook bij de Duisters was dit bekent. Zij hebben ,is later bekent geworden, de familie nog aangeboden ze te sparen in ruil voor hun diensten. Ze zouden mensen zo moeten verleiden dat ze namen gingen noemen van onderduikers en andere geheimen gingen opbiechten. Maar de familie heeft dit altijd gewijgert. En werd dan ook in 1990 opgepakt. De oorlog was voorbij de muur was gevallen maar de regering heeft ze toch gepakt. En nooit heeft iemand een Steinbach terug gezien. Waarschijnlijk zin ze omgebracht. Naast het verhaal staat nog een krantenkripsel. Van de inval in het theater. Met als kop: "Zigeuner ondergedoken in het theater." Even krijg ik geen lucht meer. Het theater dat is dit theater. Dit is het theater waar de familie Steinbach zat ondergedoken. Waar Settela Steinbach zat ondergedoken. Maar wat vreemd is Settela is geboren in 1990 stond in het album. En de familie Steinbach is toen ook gearresteerd. Hoe kan dat?

Interesant :P
Zet please een reactie!!!

Ps. ik probeer verhaal zo goed mogelijk tel aten kloppen. Ik zoek veel naar dingen over zigeuners enzo. En het Roma volk. Best interesant eigenlijk.

:P

XSimone

Reageer (4)

  • ChupaChupsXD

    Pssss k DOE PIPI IN MIJN BROEK DIT IS ENG HOORR :p

    1 decennium geleden
  • joytjuh

    woehoéé yeah baby(dance)(cool)(yeah)(hoera)

    VERDER !!!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • billro

    VERDER!!!!!!!!!kun je me zeggen als de volgende er is?! (H) ze zijn super!!!!

    1 decennium geleden
  • ShadowNight

    spanned verder:P:D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen