Een vampier?

Misschien... mischien niet.

Vampire?
We besloten er verder maar niet te veel aandacht aan te geven en liepen naar onze eerste les. De eerste les was geschiedenis. Deze hadden we met z'n drieën.

Het ging over de grieken. Ik kon maar moeilijk mijn aandacht erbij houden. De worden over bouwkunst, tempels en mytische vlogen dan ook langs me heen. Voor Edward en Alice was dit alleen hun zoveelste herhaling van deze stof. Ik tekende zoals gewoonlijk wat patroontjes in mijn schrift.
"Mevrouw Swann? Kunt u ons vertellen hoe we de zee nimfe ook wel noemde?" hoorde ik plots een stem mijn gedachten onderbreken. "Meermensen," fluisterd Edward zachtjes naast me. Ik geef de docent het antwoord. En hij vervolgt zijn weer.

Geschiedenis word gevolgt door Spaans en wiskunde. Dan is het eindelijk pauze. We gaan aan de 'Cullen tafel' zitten. Niet ver van ons vandaan zit het nieuwe meisje. "Ze zit alleen," mompelde Alice. "Vreemd," reageerde ik. "Eet ze?" vroeg ik zachtjes. "Ja, niet veel. Maar ik kan ook eten als het moet." "Edward, ik had een vampier wel zien aankomen. Denk je niet?" stelde Alice gerust. "Je zult wel gelijk hebben," zuchde Edward.

Na de pauze had ik mijn enige les zonder Edward en Alice, gym. Ik bleef nog even na de bel bij Alice en Edward hangen. En liep toen snel naar de kleedkamers. Ik had eigenlijk verwacht dat hij leeg was... maar het nieuwe meisje was er ook.

Geschrokken keek ze me aan toen ik de kleedkamer in liep. Alsof ik haar bestrapt had ofzo. "Hallo, nieuw hier?" vroeg ik vriendelijk. Ze knikte alleen maar. Ik zette mijn tas op de bank. En zwijgend kleede we ons verder om.

Iedereen stond al in te spelen in de zaai. Vandaag gingen we basketballen. De team's werden gemaakt. Ik zat bij het nieuwe meisje. Als ik perongelijk de bal kreeg speelde ik hem snel over naar mijn teamgenoten. Gym was niets voor mij. Maar dat leek niet te gelde voor het nieuwe meisje. Ze onderschempte iedere bal. En scorde als de tegenstander maar een beetje ruimte open liet.

Aan het eind van de wedstrijd gingen we weer terug naar de kleedkamers. Iedereen kleede zich weer snel om en vertrok.

Na gym had ik biologie. Ik zat op mijn vertrouwde plek naast Edward. "Hoe was gym?" vroeg hij zachtjes. "Gym? Ik blaaste ze van het veld." zei ik sarcastische. "Ik zit trouwens met het meisje met gym." "En?" vroeg Edward nieuwgierig. "Ze is goed. Als ik niet beter wist dan..." "Ja ik weet het,"onderbreekt hij me, "maar het moet iets anders zijn. Ik moet eraan alleen nog achterkomen wat."

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen