Ik nam haar mee naar het oude landhuis en verzorgde haar zo goed als ik kon. Fiu vond het natuurlijk helemaal niet erg dat ik geen vis had gevangen die dag. En Sirin gaf me gelijk mijn oude baby kleertjes. Die waren alleen nog maar door mij gebruikt omdat ik de enige zo jonge baby was tot Angel dan gevonden was. Ik ben gevonden door Sirin, zij was toen 10. En ik was de eerste die Sirin ooit heeft gevonden. Daardoor ben ik altijd wel een beetje haar lievelingetje gebleven. En ik denk dat Angel dat ook altijd wel voor mij zal zijn. Ik was 15 toen ik haar vond, dus is zij nu 2. En nog steeds is Angel mijn lieve schatje.

Doki...
Maar goed nu weer terug naar de dag. Ik stap uit bed en loop naar het slaapzakje van Angel, ze ligt nog heerlijk rustig te slapen. Voorzichtig aai ik over haar zwarte krulletjes. Langzaam opent Angel haar ogen. “Dushi” kraait Angel vrolijk. “Goedemorgen lievie” lach ik Angel vrolijk toe. Af en toe is het best moeilijk om voor zo’n kleintje te zorgen. Net een tienermoeder, in de stad kijkt iedereen me ook raar aan als ik met Angel over straat loop. Angel zou ook zomaar mijn kindje kunnen zijn. Ze is net als ik donker gekleurd en heeft net als ik twee grote mooie donkere ogen. Ik hou ook van Angel alsof ze mijn eigen kindje is. Ik pak haar op uit haar slaapzakje en trek haar haar broekje en shirt aan. Vandaag blijft ze samen met de andere kleintjes in het landhuis. Dus ik heb vandaag voor mezelf. Ik loop naar de eetkamer, we hebben niet veel maar het blijft een oud landhuis dus we hebben wel een heleboel ruimte. Dat moet natuurlijk ook wel met 25 mensen. We hebben 5 slaapkamers. Tot je vijfde slaap je bij je toegewezen ouder. Ik zal gelijk iets vertellen over de mensen van de Doki. Net als bijna alles hebben we een rangen en taak verdeling. Ik zal het vertellen van hoog naar laag…

Bovenaan staat natuurlijk Fiu. Fiu is 33 en daarmee de oudste. Fiu komt uit Curaçao, hij heeft zwart kroeshaar m3aar dat draagt hij eigenlijk altijd in een donkerblauwe muts. Veder draagt hij altijd een versleten spijkerbroek met daarop een veel te groot shirt. Hij en Sirin zijn voor mij zo goed als mijn ouders. Toen Sirin mij gevonden had was Fiu 16. Ze hadden toen al een tijdje verkering maar sinds ze mij hadden… werd hun band alleen nog maar sterker. Fiu had altijd al veel voor de kinderen van de straat gedaan. Maar sinds Sirin mij had gevonden, vond Fiu het tijd worden om een plek voor alle straatkinderen kwam. Fiu en Sirin woonde al een hele tijd in het oude landhuis. En later met mij erbij. Nog weer later kwamen er nog veel meer kinderen. Fiu en Sirin hebben om alles een beetje in de hand te houden regels gemaakt en dingen bedacht om het makkelijker te maken:

- Voor problemen ga je naar Fiu of Sirin. En één keer in de week, op zonderdag, vergaderen we over problemen. En in sommige gevallen worden er vergaderingen ingelast.
- Natuurlijk moeten we de rangen ook op een manier verdelen. De oudste zijn het belangrijkst. Maar natuurlijk zijn volgens Fiu dat de kleintjes. Hij zorgt ook altijd dat de kleintjes het meeste en het beste hebben. Eerst kijkt hij of iedereen genoeg heeft en daarna keek hij of hij nog wat restjes kon krijgen. Zo als iedereen altijd al zegt is hij een echte leider.

Net als Fiu is Sirin ook heel belangrijk voor de Doki. Zij is onze moeder zeg maar. Zij is voor ons allemaal een groot voorbeeld. Sirin is 27 en komt uit Italië. Ze heeft lang zwart golvend haar en draagt meestal een minibroek met daarop een XXL shirt. Ondanks dat ze een geweldige moeder voor ons allemaal is, is ze ook super sexy. Van haar leren we om altijd te zijn en te blijven wie we zijn. En ook krijgen we in de Doki onze nodige zelfrespect mee. Dat kan nog wel eens moeilijk zijn als je bedenkt dat je ouders je niet moeste. Mensen buiten de Doki willen daar nog wel eens vervelend gebruik van maken. IK zal niet zeggen dat iedereen buiten de Doki slecht is maar… Je zal niet het eerste straatkind zijn dat bijvoorbeeld in de hoerensteeg terecht komt. En ik zal eerlijk zijn, ik ben daarom ook enorm voorzichtig met vreemde.

Dan hebben we Teffy, River, Daniel en ik. Wij worden gezien als het dé nieuwe generatie. Fiu en Sirin zullen ooit hun positie’s aan twee van ons over dragen. River en Daniel worden al een heel vaak bij leiderzaken gehaald door Fiu, om een beetje voor te bereiden. En zulke dingen hebben Tef en ik dan weer met Sirin. Wij 4 hebben dan ook nog een extra speciale band…

Teffy komt uit China. Ze komt van nature van het platteland. Maar zoals je misschien weet is in China een één kind beleid. Dus toen Teffy werd geboren als 2e kind van een arm gezinnetje werd ze gelijk verstoten. Haar ouders konden de boeten voor hun 2e kind waarschijnlijk niet betalen. Zo is Tef op haar 8e op straat gezet en een straatkind geworden. Teffy wist dat ze in China zeker geen kans had dus verstopte ze zich op een willekeurig vrachtschip. Zo is Teffy in Curaçao terecht gekomen. De toen 23 jaar oude Fiu was toevallig in de haven om te kijken of er nog vrachtschepen waren met slechte bewaking, zodat hij wat spullen kon jatten voor de Doki. Toen Fiu dan eindelijk een kist had gevonden die open zat Teffy erin. Hij nam het verdrietige en bange meisje mee naar het landhuis. Al snel werden Tef en ik goeie vriendinnen. Het was in het begin nog best moeilijk. Tef sprak Chinees en ik Papiaments, de taal van Curaçao. Maar in de loop der jaren heeft ook Tef de taal geleerd.

Reageer (3)

  • Mang0XKiwi

    hiipp!!

    1 decennium geleden
  • korfbalster

    Ik hou van de naam Daniel!(H)

    1 decennium geleden
  • ananas

    het is aangrijpend en mooi geschreven!



    xA.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen