Foto bij 25.

25.

“Ik uh, ik ga even bij Bill kijken” zeg ik en sta op. Zachtjes open ik de deur van de kamer. “Bill?” Bill zit in kleermakerszit op zijn bed en staart voor zich uit. Ik sluit de deur en ga naast hem zitten. “Alles goed?” vraag ik. Hij knikt en kijkt naar me. “Ik had echt nooit gedacht dat hij dat zou doen” zegt Bill en kijkt me wat verward aan. “Gustav, en eigenlijk Tom en Georg ook, willen hem ontslaan” zeg ik en strijk een pluk haar van zijn ingestorte kapsel achter zijn oor. Hij schud zijn hoofd zodat het weer terug valt. Eigenwijs strijk ik het weer terug, “Het zit schattig zo” zeg ik. “Misschien is ontslaan het beste” zegt Bill. Ik schud mijn hoofd, “Bill hij is wel al van begin af aan bij jullie” “Maar hij dwong ons uit elkaar, ik denk niet dat ik hem ooit nog normaal aan kan kijken” zegt Bill boos. “Oke, dat weet ik maar moeten jullie dat niet overleggen? Jullie maken deel uit van een team” Bill zucht en laat zich achterover op het bed vallen. Ik draai me om en ga half op mijn buik half op mijn zij tegen hem aan liggen. Meteen, bijna automatisch, begint hij door mijn haren te strijken. “Vroeger, of nou ja vroeger, 3 jaar terug lagen we ook vaak zo” Ik knik en lach dan even. “Wat?” vraagt hij. “Ik hoor je hart kloppen” Hij lacht, “Dat mag ik hopen van wel ja” Ik kijk op mijn horloge en zie dat het half 6 is en zucht. “Blijf je hier of moet je naar huis?” vraagt hij. “Ik blijf hier” zeg ik resoluut. “Oke, oke” zegt hij lachend. Hij gaapt. “Moe?” vraag ik. “Een beetje” Ik tast over het bed voor een deken en eenmaal gevonden trek ik mijn broek, sokken en vest uit. Bill kijkt me vaag aan. “Ja wat? Het slaapt niet lekker met spijkerbroek en al aan” zeg ik. Bill schiet in de lach. Uiteindelijk liggen we samen in ons T-shirt onder de deken en ik kijk naar Bill’s gezicht. Hij is diep weg en heel erg schattig. Ik kruip weer tegen hem aan en val langzaam in slaap.

“Liz, Lizzy!” “Hmm?” Ik smak even, trek de deken iets meer omhoog en wil verder slapen. Ik hoor gelach van naast me komen en langzaam open ik mijn ogen. Bill licht me lachend aan te kijken. Ik sluit mijn ogen weer. “Wakker worden slaapkopje” zegt hij en tikt zachtjes tegen mijn wang. “Waarom?” “Omdat het 10 uur ’s avonds is en ik trek heb” zegt Bill. Ik slaak een zuchtje en open mijn ogen weer. “10 Uur al? Ik heb helemaal geen honger meer hoor” Op dat moment maakt mijn maag een raar geluid. “Inderdaad, helemaal geen honger. Kom!” zegt hij en trekt de dekens van me af. “Ah Bill, dat is koud!” ril ik en kom overeind. “Mwah, kan ik niet een jogging broek van jou lenen?” vraag ik. “Tuurlijk, al denk ik dat hij te lang is” Ik haal mijn schouders op. Hij geeft me een zwarte jogging broek en als ik hem aantrek is hij inderdaad te lang. Ik schuif van het bed af, trek mijn vest aan en ga dan voor de spiegel staan om mijn haar in een rommelige knot te draaien. “Weer helemaal als nieuw” mompel ik. Ondertussen staat Bill zijn haar te borstelen en uiteindelijk sloffen we samen naar de woonkamer toe. Tom, Georg en Gustav zitten een film te kijken. “Goeie avond” zeg ik en plof neer op de bank. “Lekker geslapen?” vraagt Tom. Bill en ik knikken. “Waar is Peter?” vraagt Bill. “Die is terug naar zijn eigen hotel kamer. Morgen om 4 uur hebben we afgesproken in het restaurant beneden” vertelt Tom. Bill knikt en we richten onze aandacht weer op de film. Ik leg mijn hoofd tegen Bill’s schouder aan en hij slaat zijn arm om me heen. “Jullie veranderen echt nooit” zegt Georg. “Jullie zijn anders ook geen steek verandert” zeg ik met een glimlach. Ik adem diep in en langzaam uit. Ik heb me in tijden niet zo rustig gevoelt, zo verlicht. Er woei altijd een wervelwind aan vragen en gedachtes door me heen, vooral ’s nachts. Dan lijkt alles erger dan het is. Zachtjes, heel zachtjes neurie ik Durch Den Monsun. Bill merkt het en zachtjes duwt hij zijn neus in mijn haar. Opeens merk ik dat er 3 paar ogen vertedert naar Bill en mij zitten te kijken. Ik pak mijn mobiel, open een lege sms en typ zo dat Bill het kan zien:

Iedereen zit ons aan te kijken staat er iets op mijn voorhoofd?

Bill gniffelt en kijkt Tom aan. Tom grijnst en kijkt weer terug naar de tv. “Ik wil wat eten” zeg ik dan en loop naar het keukentje. Ik snuffel wat rond in de kastjes en besluit dan maar gewoon een ei te bakken. “Jij ook een ei Bill?” “Graag” zegt hij. “Oke!” Ik hoor hoe MTV word opgezet en vrolijk dansend en meezingend sta ik eitjes te bakken. Zo mag het van mij wel elke dag gaan.


Zo, dit is de laatste voor vandaag (: Ik had vandaag echt een schrijfkick en dat komt, eerlijk waar, ook door jullie leuke reactie's!
Dus nogmaals bedankt en alvast slaap lekker voor wie ook nog niet in zijn bedje ligt.

XxXx Moon (flower)

Reageer (3)

  • jumbielove

    verder gaan

    1 decennium geleden
  • IamCrazy

    Wat zijn ze schattig samen!
    Snel verder!
    En nu kruip ik in mijn bed want kben dood op. Geen idee of je al slaapt, maar toch slaapwel!
    <3.

    1 decennium geleden
  • Beely

    Mooi geschreven!! :D
    Snel verder !! (A)(A)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen