Mackenzie = Mendel

Op perron 9³/4 nasst de vuurrode stoomtrein stond een meisje met lang blond ahar en helder blauwe ogen hooghartig om haar heen te kijken.Achter haar verscheen haar nicht,Cathleen.
"Ayla...."
Het meisje draaide zich om en keek recht in de grijs-groene ogen van haar nichtje.
"Cathleen,dat is lang geleden."
"Veel te lang men nichtje." Cathleen omarmde haar jongere nichtje en glimlachte."Kom maar ineens met mij mee,je deelt mee de Zwadderich Coupe."
Samen liepen ze anar de vuurrode trein en stapte ze in.Cathleeen leide Ayla rechtstreeks naar de coupe waar ze vorig jaar ook hadden gezeten.Toen ze daar beide echter aankwamen was er een conflict op de gang.
"Wat is er aan de hand,Mack?" Cathleen liep rechtstreeks naar Mackenzie toe.
"Dat idiote stel Griffoendors heeft onze coupe ingenomen!" Hij had zijn toverstok in zijn hand en keek kwaad de open deur door.
"Hey,wij waren hier eerst."Een stem van een oudere jongen klonk op vanuit de coupe.
Ayla draaide met haar ogen,trok ahar toverstok en stapte iedereen voorbij de coupe in.
"Jullie waren eerst?Dit is een Zwadderich coupe."Ze verlamde zonder dat de andere het merkte al direct een Griffoendor die in die coupe zat.
De andere keken verbaasd naar haar.Mack keek naar Cathleen en trok zen wenkbrauwen op.Cathleen glimlachte alleen,met een beetje trots in haar ogen.
"Wie denk je wel dat je bent,eerste jaartje?Denk je nu werkelijk dat je ons aankan?" een pottige 5de jaars van Ravenklauw kwam overeind en liep dreigend naar haar tot.Ayla vertrok geen spier en keek hem allen geirriteerd aan.
"Je hebt werkelijk geen enkel idee wie je voor je hebt staan hé?" Cathleen leunde tegen de zijkant van de deur.
"Een stel jonge Zwadderaars,die denken dat ze alles mogen en beter zijn dan wij."De pottige Ravenklauwer keek haar lachend aan.
"Denk je nu werkelijk dat een stel tweede jaars ons aan kan?" Een meisje van huffelpuf ging naast de Ravenklauwer staan.
"Werkelijk geen idee,Div..." Nathalie kwam tegen de andere kant van de deur leunen."Zullen we het hun dan maar even duidelijk makan?"
Ayla keek even achterom en er lag een bekende blik van plezier in haar ogen.Ze had haar ware Zwadderich eigenschappen al getoond.
"Mag ik ze even aanpakken,Cathleen?" Ayla keek haar even lief aan.
"Ga je gang,wij hebben ons pleziertje vorig jaar al gehad."
Ayla lachte even en keerde zich weer naar de twee voor hen.Voor de andere twee nog maar goed en wel besefte wat er gebeurde,had Ayla hun al uitgeschakeld.
"Oh,dit was zo leuk.Doen jullie dit vaker?" Het plezier stond in haar ogen af te lezen.
Onder dit alles had een persoon zich echter niet bewogen.Een jonge met blond-bruin haar en lichte grijze ogen.Hij keek uit de raam naar het station.De trein was nog steeds niet vertrokken.
"En wat ben jij,een eerste jaartje dat in Griffoendor wil?" Sanny was over de lichamen van de andere heen gestapt en was rustig voor de jongen gaan zitten.
"Nee." Zijn antwoord was kort en simpel.
Sanny keek hem verbrouweerd aan e richte dan haar blik op de andere.Mackenzie,Cathleen en Chelsie hadden de lichamen van de drie leerlingen odnertussen al buiten de coupe gelegd en waren mee met Nathalie,Ayla,Ella en SAnny binnen gaaan zitten.
"Waar wil je dan wel heen,jongen?"
De jongen keek hen even koel aan."Zwadderich natuurlijk."
"Wat is je naam jongen?"
"Junior Malfoy."
Chelsie keek hem aan."Jay?" vroeg ze iets wat verbaasd.
De jongen keek op."Chelsie Malfoy." Hij glimlachte even.

Reageer (1)

  • Forge

    Cuwl.
    Snel verder ;D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen