Hier is ze thuis :)
Ik heb helaas geen foto's

Zodra ik thuis kom plof ik neer op de bank.
Ik grijp mijn bril van het kastje en doe mijn boek open.
Ik besef dat ik helemaal geen zin heb om te lezen en draai cirkeltjes met mijn vinger over mijn boek. Zonder echt na te denken loop ik naar de keuken en doe de chips-la open. De heerlijk cheese-onion chipszak laat ik natuurlijk niet een hele week in de kast liggen.
Met een knarsend geluid gaat de chipszak open. Ik knip de televisie aan en zap een beetje langs de kanalen. Nederland 1: Wie is de mol? Wie is de mol is mijn lievelingsprogramma en mijn moeder vind het ook leuk.
Op een gegeven moment zit ik helemaal in het programma en heb niet in de gaten dat mijn moeder thuis is gekomen, ze kijkt me raar aan.
Ze vraagt wat ik aan het doen ben en ik antwoord haar dat ik 'Wie is de Mol' aan het kijken ben. Ze vraagt of ik mijn huiswerk al af heb en natuurlijk lieg ik tegen haar, want ik heb helemaal geen zin in mijn huiswerk. Het is weekend, eigenlijk is het pas donderdag, maar morgen ga ik niet naar school, niet weer zo'n rotdag. Ik kan niet nog zo'n rotdag hebben net zoals vandaag. Misschien ga ik wel naar de snackbar en als mijn moeder dan naar haar werk is kan ik naar huis gaan. Zal ik vragen of mijn vriendin, Tammy, zich ook ziek wil melden, dan kunnen we samen iets gaan doen.

De volgende morgen word ik wakker en kijk uit mijn raam.
Het is al licht en ik hoor de vogeltjes fluiten, ik word altijd blij als ik deze zomerse geluiden hoor. De zomerse geluiden, daar word ik rustig van. Dan kan ik me concentreren en mijn innerlijke rust vinden.
Ik pak mijn schooltas in en loop naar beneden, de tafel is al gedekt en ik ga zitten. Mijn moeder geeft me een boterham met een gebakken ei en SPEK! Wanneer ik klaar ben met eten poets ik snel mijn tanden en zeg tegen mijn moeder dat ik naar school ben. Ik loop snel door naar de garage en klim op mijn fiets. De poort gaat automatisch open.
Snel fiets ik het hoekje om en stap af bij de snackbar, maar ik heb niet zo'n zin om binnen te lopen bij 'Piet's Friet' dus loop ik maar een rondje door het park. Ik denk dat mijn moeder nu wel thuis is, denk ik bij mezelf als het half 9 in de morgen is. Ik pak mijn fiets weet en rijd naar huis, thuis aangekomen zie ik dat mijn moeders auto er nog staat. Dat is vreemd denk ik bij mezelf. Ze gaat altijd naar haar werk op vrijdag. Zou er iets aan de hand zijn? Ik maak de deur open en stap het halletje in. Rustig hang ik mijn jas aan de kapstop en doe de deur naar de woonkamer open. Daar zit mijn moeder op de bank televisie te kijken. Ze hoort me binnenkomen en kijkt om. Ze vraagt waarom ik niet op school ben. Ik zeg haar dat ik me niet goed voel, maar dat gelooft mijn moeder niet. Zal ik haar de waarheid vertellen of niet?
Ik twijfel...............................

Muahahahahah, dit horen jullie de volgende keer (duivel)

Reageer (1)

  • Abduction

    whahaha, PIET'S FRIET.
    geniaaaaaaaaaal. :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen