Twee weken gaan voorbij, ik ontvang verschillende mails waarin werk wordt aangeboden. Maar het loon was niet genoeg om rond te komen. In de weken die daarop volgen reageer ik niet meer op de mails, waar ik mezelf soms behoorlijk gek mee maak, dadelijk loop ik een goede baan mis!? Maar het einde van het laatste college jaar is in zicht en besluit om me te richten op het leren, minder te werken en vooral uiterste concentratie.


Lachend loop ik met Maria het college gebouw uit wanneer we onze laatste test hebben gehad. 'Hey, ga met mij mee!' Zeg ik enthousiast waarop Maria heftig knikt. 'Is goed, ik sms Roy wel even dat hij zonder mij kan gaan dan'. Ik knik erop en open mijn auto. 'Hebben jullie echt niks?' Vraag ik grijnzend aan haar waarop ik een stomp tegen mijn bovenarm krijg. 'Auw!' Breng ik uit en kijk even kwaad naar Maria wat ik niet lang volhoud. 'Nee, we hebben echt niks'.

'Zo, aanschouw mijn rommel!' Breng ik uit en loop met mijn armen in de lucht naar de keuken. Snel gooi ik mijn middag eten weg en trek even mijn neus op van de lucht die er vanaf komt. 'Wat is dat voor een lucht?' 'Dat is mijn prullenbak, moet 'm even verschonen, moment'. Ik hoor Maria lachen en hoor al snel de tv aanstaan. In rap tempo knoop ik de volle vuilniszak samen en zet deze op de balustrade neer.

'Zo en nu eens even kijken of ik nog mails heb voor werk'. Zucht ik en plof naast Maria neer. Maria hangt tegen me aan en probeert mee te kijken. 'Hallo, laat me eerst even zelf kijken, nieuwsgierig aagje'. Maria grijnst breed en kijkt verder naar een tv programma. Tot mijn ongenoegen heb ik maar drie mails ontvangen van Baanzoeker. De eerste was gewoon van hun zelf, over een of andere verbetering die ik zou toe kunnen passen. De tweede was een baan, waar ik zelfs minder verdiende dan alle andere banen die ik eerder had aangeboden gekregen. Meteen verwijder ik deze. De derde en laatste mail maakt me enigszins nieuwsgierig. Vol hoop open ik de mail en hoop vurig dat deze alles heeft wat ik graag zou willen.

Reageer (1)

  • Nikki4ever

    En? En? En?

    Ben nieuwsgierig, snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen